Ako začať tráviť čas osamote?

4. dec 2022

Ahojte,
za posledných 8 rokov som bola vo vzťahu a všetok čas som venovala tomu a práci. Teraz som sama a zisťujem,že práca nie je všetko. Cítim,že potrebujem zmenu,niečo nové do života. Neviem tráviť čas osamote. Ako začať s niečím novým? Nikdy som sa nevenovala žiadnemu športu, koníčkom,aktivite. Neviem len tak vyjsť von a ísť sama na prechádzku, do kina, atď. Možno to znie smiešne,až hlúpo...ale celý čas som sa pozerala na iných a nie na seba. Ako nadobudnúť sebavedomie, istotu v seba samú, odľahčiť myseľ a zlepšiť aj svoju kondičku? Samozrejme kamošky mám,ale nemôžem s nimi tráviť všetok svoj čas,tým sa problém nevyrieši. Celý týždeň trávim od rána do večera v práci a víkendy vyzerajú asi tak,že soboty venujem kamošom a nedele som doma (nákup,oprať,navariť, upratať,...)
Vďaka za tipy,rady 🙂

ckocka
4. dec 2022

Nerozumiem, rob to čo ťa baví a čo si chcela robiť doteraz ale nemala si na to čas. A ak ti zostáva na domácnosť a aktivity iba nedela, tak to je tak máličko času že by som skor mala problém stihnúť aspoň niečo.

zuzikak
4. dec 2022

ved nemusis hned sama vsetko riesit. Skus sa dohodnut s kamoskou, ci nebudete chodit na nejake spolocne cvicenie. Potom zistis, ze kamoska nemoze, tak pojdes sama. Alebo casovo nestiha iny typ cvicenia a ty by si ho chcela vyskusat tak pojdes uz ked to prostredie budes poznat. Najprv skus porozmyslat, co ta laka, co by si chcela vidiet, skusit a potom rozmyslaj, ci je to mozne aj tak, ze pojdes sama. Napr. mozno v tvojom okoli existuju nejake workshopy, prednasky, zbehni si do obchodov popozerat a pokup rodine darceky na vianoce. Nebavi ta citat ? Skus zbehnut do kniznice a mozno ti aj poradia nieco, co ta zaujme. Tu knihu budes musiet aj vratit, takze nebude problem ist znova sama. Nemusis ist na prechadzku - skus si vzdy k prechadzke najst dovod. Napr. nainstalovat si apku :Strava: a povedat si, ze zajdem len tak na koniec mesta kolko prejdem km. Strava zmeria. No a potom si povies, ze zajdes este dalej a pritom si tam nieco kupis, co potrebujes atd. Skusat sa da vselico - len sa treba zamysliet, co by ta lakalo. Ak si predtym sa nicomu nevenovala, neznamena, ze teraz nemozes. Len skusit a uvidis, ci ta to chyti alebo nie.

thereisabear
4. dec 2022

Ak by som mala čas pre seba, tak by som chodila behať, čítala knihy alebo štrikovala. Porozmýšľaj, čo by ťa bavilo a venuj sa tomu.

lujza123
4. dec 2022

Beh, bicykel môžeš ísť kľudne sama. Ak ti je blbé sa prechádzať osamote kúp si psa, s tým môžeš chodiť na prechádzky a aj doma s nim celý čas nejako komunikujes, tak máš pocit ze niesi sama. Len potom pozor aby ti to neprerastlo cez hlavu, niekedy sú ľudia vtipný keď počas vencenia celý čas klabosia so psom

tamara_234
4. dec 2022

Skúšaj nejaké nové aktivity, rôzne typy cvičenia, skupinové , osobitné. Popripade nejaké jednoduché časovo nezaťažujuce kurzy tanca. Pri niektorých aktivitách, napr. skupinové cvičenie, alebo kurz sa da spoznať veľa nových ľudí a zmysluplne tým vyplníš čas 🙂

katpizur
4. dec 2022

Vyskusaj niekedy ist sa aj sama prejst, prekonaj sa, prides na to, ze je to super, oslobodzujuce, precistis si hlavu. Ja niekedy aj sama na kavu zajdem, vezmem si knihu, premyslam, citam, proste neriesim nic, telefon vypnuty a je to na nezaplatenie.

marcellka32
4. dec 2022

Tak ja chodím na kávu aj sama, ale necumim do mobilu, posadím sa do rohu kaviarne aby som mala výhľad na ľudí a sledujem okolie 🙂 oddychujem, idem si zaplávať, najesť sa, niečo si kúpiť, sadnem si do kníhkupectva, tam čítam, idem kaderníčke, maľujem obrazy, zavolám len tak niekoľkým ľuďom ako sa majú bez toho aby som niečo od nich potrebovala...rob čo ťa baví

marianarem
4. dec 2022

Preco by si nevedela ist sama do kina? Vies, len ti to je mozno blbe. Ale kadekto chodi do kina sam, nebudes tam jedina. Ja som dlho zila sama a bezne som tak chodila. Kino je dobry zaciatok na taketo samostatne aktivity, lebo aj tak tam sedis v tme a nic nehovoris, takze pocas filmu je fakt jedno, ci tam si s niekym alebo nie. Nikto sa ani nebude nad tebou pozastavovat, vsetci sleduju film. Ja som po case som dospela az do stadia, ze som kludne isla sama aj na dovolenku. A musim povedat, ze to boli jedny z najlepsich dovoleniek, vzdy som spoznala vselijakych ludi. Zo zaciatku mi to prislo take zvlastne a mozno aj trochu smutne, ze ist sama, no potom som si povedala, ze mam byt radsej zavreta doma a nezazit nieco, co ma laka? A ako som to prvykrat skusila, tak to bola parada a dalsie razy som uz nevahala. Ked niekto bol, isli sme spolu, ked nie, isla som sama.

sisaka
4. dec 2022

Robíš od rana do večera, v sobotu si s kamarátmi, v nedeľu domácnosť… veľa času ti teda neostáva…
Ak si extrovert, tak to je asi ťažké byť sama so sebou. My introverti s tým nemáme problém - chodím sama na bicykel, prechádzky, pravidelne plávať, do knižnice, doma mi stačí ku šťastiu dobrá kniha, film…

vilma7
4. dec 2022

Jaaaj, zbláznila by som sa od radosti. Nevedela čo a kam skôr.
Tak ja by som si napríklad pozrela asi nejaké filmy ( vidím možno tak jeden za rok ak vôbec), potom čítala knihu, skladala puzzle, išla si zaplávať, na aerobic ..postretala známych čo som ich roky nevidela atď.