Ako začať cvičiť vo fitku?

katka.ba
19. dec 2015

Zienky, ako zacat cvicit? V posilke je mnozstvo pristrojov na vselico.. Ako sa v tom vyznat? Mate skusenosti s osobnymi trenermi, alebo su v posilkach nejaky zamestnanci aby na zaciatok vysvetlili ako cvicit?

liz_lemon
19. dec 2015

@katka.ba spytaj sa v danom fitku, ci tam maju nejakych trenerov, vacsinou su v kazdom, ale plati sa za to

zuz02
19. dec 2015

Presne tak. Treba ist do fitka a dohodnut sa. Trener je dobra vec. Jednak motivuje a hlavne ukaze ako spravne cvicit. Ja tiez chodim, mam trenera, ktory so mnou precvici vsetky svalove partie. Ja sama by som to nevedela hlavne v zaciatkoch. Postupne sa cviky naucis a mozno uz trenera nebudes chciet. Ja som si ale na toho mojho tak zvykla, ze uz rok k nemu chodim.

mima4
19. dec 2015

@katka.ba ja si zas myslim, ze trener je dost na financie..mozno na dve-tri hodky aby ukazal ako funguju stroje, ale inak je to dost financne narocne, plus navyse platis vstup do fitka.

ver ze na nete sa dozvies ako na com cvicit, su aj videa 🙂

saurian
19. dec 2015

@katka.ba osobny trener je super vec, ale je to aj dost financne narocne... ja som sa rozhodla takto cca pred rokom ze niekam budem chodit a mala som problem - takisto som netusila na co tie stroje su a pod.
objavila som vybornu vec - normalne fungujuce skupinove cvicenie s vlastnou vahou + nejake cinky, ale ti treneri toho skupinoveho robia raz za cas take ze "kurz pre zaciatocnikov" - normalne 10 skupinovych cviceni kde chodia ludia co sa k tomu "Nevedia postavit" 😀 😀 😀 a potom si uz normalne chodia s tymi "pokrocilejsimi".... mozno by som sa spytala vo fitkach v okoli ci nie je nieco podobne, pripadne skor chodila na nieco skupinove ale na druh cvicenia ktory ti bude vyhovovat, je dobre pre zaciatocnika cvicit "pod vedenim" 😉, prip ktore fitka maju sluzbu trenera priamo v posilovni v cene - proste ze tam je pritomny a radi ak treba.

stardust
19. dec 2015

@katka.ba zatial v kazdom fitku, co som bola (tri rozne), tak na zaciatku so mnou pobehal trener pristroje. Alebo chces nejakeho trenera, co ta bude mat stale pod kuratelou?

sashabb
20. dec 2015

@katka.ba nemusíš si platiť trénera. Pracovník ktorý tam je by mal vedieť obsluhovať všetky stroje a teda mal by ti vedieť poradiť. U nás to tak je, že stačí požiadať a bezplatne ti každý stroj predvedú. Predsa im ide o to, aby si tam chodila pravidelne a nepotrebujú aby si si nesprávnym cvičením ublížila alebo nebodaj nejako poškodila daný stroj. 😉 Takže určite sa neboj opýtať.

kexik218
20. dec 2015

kazde dobre fitko ma trenera, alebo recepcna by mala vediet pomoct, a ked nie, urcite sa najde niekto kto pomoze z cviciacej klientely 😀 niekedy aj ked nechces 😀

libka1
20. dec 2015

tiez si myslim ze v kazdom dobrom fitku si daju na zaciatku tu namahu aby ti poradili ze co a ako, netreba na to specialne platit trenera... aj ked sluzba osobneho trenera je super, len leze do penez 😀

tana284
21. dec 2015
Používateľ tana284 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tana284.

urcite ti vo fitku poradia alebo si zaplat na prvy mesiac osobneho trenera on ti to vsetko vysvetli a potom uz bdues vediet aj sama cvicit

slivka11
21. dec 2015
Používateľ slivka11 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od slivka11.

ta obdivujem ze chces chodit do fitky, ja tam nerada chodim, radsej si doma pocvicim trosku

deltaa
21. dec 2015

najlepsie je ked tam ides s niekym koho dobre poznas a uz roky zvicieva, nemusi to byt zrovna trener ale aby ti vedel vysvetlit co na co ja ako sa cvici. Pomaha aj vsimanie si ako kto cvici.
Mne osobne sa najlepsie cvicilo uplne samej 🙂 a ked bolo malo ludi aby som sa dostala na vsetko co chcem cvicit. Mimochodom na nete uz mas vsetko ze 😀

katka.ba
autor
22. dec 2015

@saurian znie to velmi zaujimavo, urcite si to pozistujem u mna v okoli, dakujem.
@slivka11 doma sa do toho neviem dokopat, stale mam pocit ze nieco treba doma porobit 🙂 tak musim vypadnut niekam prec.
Dakujem vsetkym za rady, vyskusam postupne viacero variant a uvidim pri com zostanem.

jannullka1
22. dec 2015

Keď sa nevyznáš v strojoch, určite si zaplať trénera. Ak je to pre teba pridrahé, tak aspoň na 3 hodiny cvičenia. Jedna hodina je málo, to si ledva zapamätáš na čo všetky tie stroje sú a nie ešte že ako na nich správne cvičiť. A správne dýchať. Do fitka sa chodí aj kvôli zdraviu, nielen pre zníženie váhy alebo krajšie telo. Možno sa to nezdá, ale ak nebudeš cvičiť správne a správne pri tých cvikoch držať telo, môžeš si skôr ublížiť ako pomôcť aj keď sa to môže prejaviť až neskôr. Pred materskou som robila 4 roky vo fitku, stroje som poznala, ale sama som si zajednala trénera. Držím palce 🙂

michaelamilan
22. dec 2015

Rozhodne kým získaš techniku zaplatiť si prénera.....Ak budeš cvičiť zle, môžeš si ublížiť a zle sa Ti budú aj svaly formovať atď......
Ja keď vidím aké chyby robia baby v posilke, tak sa mi panenky prevracajú 😀

deltaa
22. dec 2015

@michaelamilan ja som nikdy nechapala tie starsie damy cca 50.rocne ktore cvicia cvicia iba nohy a pritom brucha maju ako pampuchy 😝 neviem ci ich aj niekedy napadlo cvicit aj brucho, chrbat a boky. Vzdy mi to pride smiesne ked ma uz tenke nozicky pomaly ako 10 rocne deti ale to brucho im prevysa ... kto vie preco chodia vlastne cvicit

zuz02
22. dec 2015

Presne tak. Aj ja som za to, aby si si na uvod aspon na par hodin zaplatila trenera, pokial si predtym nikdy vo fitku necvicila. On s tebou pocas hodiny precvici vsetky svalove partie a ukaze ti, ako spravne cvicit a dychat.

ali223
23. dec 2015
Používateľ ali223 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ali223.

presne urcite treba zo zaciatku ist s niekym kto sa tomu rozumie aby si si neublizila, nespravnym cvicenim si mozes privodit problemy

slivka11
11. jan 2016
Používateľ slivka11 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od slivka11.

@katka.ba ten pocit som aj ja mavala, ale potom som si uvedomila, ze musim si vyhradit aj cas len a len pre mna 🙂