Ako zabrániť mačkám, aby chodili na náš pozemok?

catherinah
3. nov 2022

Máte nejaký tip ako zabrániť mačkam, aby nam spinili na nasom pozemku? Prelezu/podlezu plot.
Ďakujem za každú radu.

doriiis
3. nov 2022

Kúpte si psa...

anjelicek26
3. nov 2022

a. dat si tyzden-dva namahu striehnut a ostriekat ich hadicou s vodou
b. nainstalovat ostrekovace vody a senzor pohybu, nech ich to strieka vodou same (prakticky staci popri plote, kade chodia)
c. kupit si toho psa (ale tak tam mas zas bordel a robotu s nim, takze moc nevyhras

annm81
3. nov 2022

Skombinovala by som občasné ostriekanie vodou s vysadením rastlín, ktoré mačky nemajú rady.

zuzkaa1991
3. nov 2022

@catherinah my sme bojovali 4roky ;) najprv žiadne jedlo nedavat nemat na dvore a ako pise vysse psa zaobstarať 😁😁my sme konecne plot dokončili tak mame psa ;) a mame.len nasho kocura....skusala som vsetko ocot na podlahu peper nic nezaberalo ;)

oli18
3. nov 2022

My mame aj psa, aj tak chodia.

catherinah
autor
3. nov 2022

Okrem toho psa 😃
@doriiis

evica17
3. nov 2022

@catherinah muža to tiež štve,lebo v okolí strašne veľa mačiek,len jedna suseda tri,ďalšia preistotu asi 10 a iba bordel z nich na dvore,ale zas aspoň hádam pochytaju myši. Rozmýšľal plastic mačiek, vraj je aj na hady,slimáky,ale či to funguje neviem

tribratri
3. nov 2022

@evica17 nefunguje

ruzovakrava
3. nov 2022

@catherinah z vlastnej skúsenosti ti poviem že nezaberie nič takže ti ušetrím čas aj peniaze 😃 my sme mali kastrovanú mačku, za ňou nám tu chodili kocúri zo širokého okolia. Teraz máme kocúra, mladého, takže si ešte teritórium nevie ochrániť ale keďže je somárko prítulný a mierumilovný, chodí nám tu kopa cudzích mačiek. Ak necháme cez noc pusteného psa tak ma ten bordel vyjde rovnako 🥴
Zatiaľ trošku pomáha keď tu toho psa aspoň cítia lebo keď nám 💩 po trávniku tak ma išlo poraziť. Teraz sa len obšmietajú a provokujú psa vo voliére.

evica17
3. nov 2022

@tribratri vďaka,aspoň ušetríme. Stále nad tým premýšľa

ku_uk
3. nov 2022

Boj s veternými mlynmi, ale pripnem sa. Možno niekto niečo prevratné objavil

tribratri
4. nov 2022

jedine co pomoze je voda, postriekavat hadicou. alebo chrstnut kybel vody. alebo hodit po nej kybel vody aj s kyblom, to ma lepsi ucinok 🙂

alebo este pes, ktory nema rad macky. ale to budu zase po dvore "produkty" od psa, takze otazka, co je lepsie, psacie alebo macacie...?

heln
4. nov 2022

@catherinah neviem presne ako sa to vola, ked poguglis, tak to najdes, su take plastove podlozky na zem s "trnami", na to vraj macka nestupi, len netusim kolko to moze stat ked sa to da okolo celeho pozemku.

heln
4. nov 2022

@catherinah vola sa to hroty proti mackam

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
catherinah
autor
4. nov 2022

@heln mame malé dieťa, tak to asi z bezpečnostných dôvodov nie, ale ďakujem 👍🏻

som_realistka
4. nov 2022

vlastný kocúr, podotýkam vykastrovať, alebo vlastný pes, my máme oboje 🙂

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
4. nov 2022

@artificiallife A uvedomuješ si, že možno nejde o divé zviera, ale také ktoré niekomu patrí?

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
4. nov 2022

@artificiallife Zákony sa na to dívajú troška inak. Predpokladám, že nedisponuješ osvedčením na odchyt túlavých zvierat, že?

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
4. nov 2022

@artificiallife Predpokladám, že autorka žiadala radu ako sa LEGÁLNE vysporiadať s mačkami, čo tvoj príspevok nespĺňa. A autorka by to mala vedieť, pretože pri troche šťastia sa môže dostať do väčších problémov, ako že jej mačka kadí do záhonu.

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
5. nov 2022

@artificiallife Čo nič nemení na tom, že odchytiť cudzie zviera a zaniesť ho kamsi do lesa je nelegálne, pokiaľ to nevykonáva osoba s poverením (a aj tá ho nezanesie do lesa).

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annm81
5. nov 2022

@artificiallife Nechce sa mi tu príliš spamovať a romazávať túto debatu, tak ti napíšem už len jedno múdro, ktoré sa ti v živote môže hodiť - nie, čo sa deje na tvojom súkromnom pozemku nie je len tvoja vec.

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marsmykkok
5. nov 2022

@artificiallife súhlas. S tými mačkami ako keby sme žili v 19tom storočí. Hlavne že psy behať voľne nemôžu. Kto chce nech má vnútornú mačku von len pod dozorom. Tu nejde len o susedov, ale aj tie mačky. Už len to je humánne že také vonkajšie mačky sa často nedoziju ani dospelosti, buď ich zrazí auto alebo idú do miest kde sú myší a potkany a zožerú buď otravu pre nich alebo myší otravené a umierajú v bolestiach. Ale to ich posahaným majiteľom zjavne nevadí a vkuse si berú nové mačatá.