Máte nejaký tip ako zabrániť mačkam, aby nam spinili na nasom pozemku? Prelezu/podlezu plot.
Ďakujem za každú radu.
a. dat si tyzden-dva namahu striehnut a ostriekat ich hadicou s vodou
b. nainstalovat ostrekovace vody a senzor pohybu, nech ich to strieka vodou same (prakticky staci popri plote, kade chodia)
c. kupit si toho psa (ale tak tam mas zas bordel a robotu s nim, takze moc nevyhras
Skombinovala by som občasné ostriekanie vodou s vysadením rastlín, ktoré mačky nemajú rady.
@catherinah my sme bojovali 4roky ;) najprv žiadne jedlo nedavat nemat na dvore a ako pise vysse psa zaobstarať 😁😁my sme konecne plot dokončili tak mame psa ;) a mame.len nasho kocura....skusala som vsetko ocot na podlahu peper nic nezaberalo ;)
My mame aj psa, aj tak chodia.
Okrem toho psa 😃
@doriiis
@catherinah muža to tiež štve,lebo v okolí strašne veľa mačiek,len jedna suseda tri,ďalšia preistotu asi 10 a iba bordel z nich na dvore,ale zas aspoň hádam pochytaju myši. Rozmýšľal plastic mačiek, vraj je aj na hady,slimáky,ale či to funguje neviem
@catherinah z vlastnej skúsenosti ti poviem že nezaberie nič takže ti ušetrím čas aj peniaze 😃 my sme mali kastrovanú mačku, za ňou nám tu chodili kocúri zo širokého okolia. Teraz máme kocúra, mladého, takže si ešte teritórium nevie ochrániť ale keďže je somárko prítulný a mierumilovný, chodí nám tu kopa cudzích mačiek. Ak necháme cez noc pusteného psa tak ma ten bordel vyjde rovnako 🥴
Zatiaľ trošku pomáha keď tu toho psa aspoň cítia lebo keď nám 💩 po trávniku tak ma išlo poraziť. Teraz sa len obšmietajú a provokujú psa vo voliére.
Boj s veternými mlynmi, ale pripnem sa. Možno niekto niečo prevratné objavil
jedine co pomoze je voda, postriekavat hadicou. alebo chrstnut kybel vody. alebo hodit po nej kybel vody aj s kyblom, to ma lepsi ucinok 🙂
alebo este pes, ktory nema rad macky. ale to budu zase po dvore "produkty" od psa, takze otazka, co je lepsie, psacie alebo macacie...?
@catherinah neviem presne ako sa to vola, ked poguglis, tak to najdes, su take plastove podlozky na zem s "trnami", na to vraj macka nestupi, len netusim kolko to moze stat ked sa to da okolo celeho pozemku.
@catherinah vola sa to hroty proti mackam
@heln mame malé dieťa, tak to asi z bezpečnostných dôvodov nie, ale ďakujem 👍🏻
vlastný kocúr, podotýkam vykastrovať, alebo vlastný pes, my máme oboje 🙂
@artificiallife A uvedomuješ si, že možno nejde o divé zviera, ale také ktoré niekomu patrí?
@artificiallife Zákony sa na to dívajú troška inak. Predpokladám, že nedisponuješ osvedčením na odchyt túlavých zvierat, že?
@artificiallife Predpokladám, že autorka žiadala radu ako sa LEGÁLNE vysporiadať s mačkami, čo tvoj príspevok nespĺňa. A autorka by to mala vedieť, pretože pri troche šťastia sa môže dostať do väčších problémov, ako že jej mačka kadí do záhonu.
@artificiallife Čo nič nemení na tom, že odchytiť cudzie zviera a zaniesť ho kamsi do lesa je nelegálne, pokiaľ to nevykonáva osoba s poverením (a aj tá ho nezanesie do lesa).
@artificiallife Nechce sa mi tu príliš spamovať a romazávať túto debatu, tak ti napíšem už len jedno múdro, ktoré sa ti v živote môže hodiť - nie, čo sa deje na tvojom súkromnom pozemku nie je len tvoja vec.
@artificiallife súhlas. S tými mačkami ako keby sme žili v 19tom storočí. Hlavne že psy behať voľne nemôžu. Kto chce nech má vnútornú mačku von len pod dozorom. Tu nejde len o susedov, ale aj tie mačky. Už len to je humánne že také vonkajšie mačky sa často nedoziju ani dospelosti, buď ich zrazí auto alebo idú do miest kde sú myší a potkany a zožerú buď otravu pre nich alebo myší otravené a umierajú v bolestiach. Ale to ich posahaným majiteľom zjavne nevadí a vkuse si berú nové mačatá.
Kúpte si psa...