Baby ako sa da zabranit maciatkam okusovat kable? Okusuju od vysavaca, nabyjaciek, notebooku ale aj od chladnicky. Bojim sa aby ich nezabila elektrika
@amelia000 neublizi im to?
no neubizi im to ako uder elektrinou im alebo vam.. a najlepsie je vsetky kable co sa daju odstranit z dosahu. Nezabudnut,t o nie je len nebezpecna sranda ale aj draha...
Uprimne? Nemam tusenia, to ma fakt len tak napadlo..ale ano odstranit kable z dosahu a maciatka asi maju malo hraciek ked potrebuju kable na zabavanie sa.
No kabel od chladnickynemam kde dat
a nejako sa ti neda zaterasit cestu k tomu kablu? Alebo macata nepustit do kuchyne?
Neporadim ti. Nám prekusol najmenej 10 nabíjačiek na mobil, na notebook atď.
Na tie väčšie si netrúfol. Nedá sa všetko schovať.
Zabezpeč im niečo bezpečné na hranie a venuj sa im, aby nemali čas na káble.
kabel od chladnicky vobec nemusi byt na dlazke, ja ho mam teda aj dost kratky, vobec sa mi za chladnicku nijak nedostane nik a nic, cize urcite sa da nejak upevnit, jednak byvaju listy (my sme museli za listy davat predlzovacie kable aj internetove kedysi),alebo stahovacie pasky a vlastne sa skrutili a uviazali a teda neskoncili na podlahe... 🙈
Bojíš sa žeby ti mačky nezabila elektrina ale že ti zničí spotrebiče za stovky eur nevadí 🤦
@sunny8 Za to, ze ty nemas vztah k zvieratam, nemusia mat aj ostatni. By si neverila, ale pre mnohych je zivot domaceho milacika daleko dolezitejsi ako spotrebic.
Všetko sa sa dať na miesto, vysávač ukryť do druhej izby, ako sa dostanú za chladničku?Tak šnúru od chladničky omotaj uterákom handrou, daj zabranu
mačky neznášajú citrón, tak kľudne káble potrieť rozkrojenym citronom. zabezpeč im radšej adekvátne hračky pre mačiatka, vekom to prejde. ked dosiahnu vek zhruba rok, rok a pól... pozri nspr. na zoohit.sk tam je toho kopec...
@ruzasipova ja mám rada zvieratá ale tie patria vonku 🙂 všetko s mierou samozrejme .. poznám hodnotu spotrebičov keď som si na nich zarobila vlastným úsilím vážim si cenu peňazí na ktoré musím pracovať takže tak. Skús bez toho spotrebiča existovať keď ti na ňom až tak nezáleží. Veď čo tam po chladničke nie človek sa zaobíde aj bez nej. 🤦
Pred 15 rokmi nám milovany králik prehryzol kábel od chladničky - z trucu. Zhoreli mu fúzy, vyrazil poistky v celom vchode, ale odvtedy sa hrubých káblov ani nedotkol. Pre istotu sme vchod za chladničku zatarasili. Mačky nikdy nenapadlo káble obhryzat, dokonca ani nikde v byte nevyskočia, sú len na zemi na kobercoch. Tu máme všetky káble v podlahovych lištách. Za chladničku a práčku sa nič nedostane. Nabíjačky tiež nie sú pohodené len tak a vysávač má kábel vytiahnuty len vtedy, keď sa vysava. Keďže máme v byte všade zásuvky, ani predlžovačky nepoužívame častejšie ako cca 5x do roka.
Ak tie vaše vyslovene idú po kábloch, musíš ich naučiť poslúchať (dá sa to, oni moc dobre vedia,čo môžu a čo nie - ako malé decká) a tiež tie káble dajte do líšt. Bracho má dokonca ozdobné lišty rovnaké ako nábytok aj na káble, ktoré idú na TV na stene.
No peoblem je,ze byt je najomny a listy nejdu rozobrat nemam ako tie kable schovat a ani im zamedzit pristup
Rozrez chilli papricku a potri kable 😄