Ahojte dievčence. Potrebujem radu. Ako vyzerať starsie? Mám skoro 31 pracujem v oblasti sociálneho poradenstva kde sa dennodenne stretávam aj s Vami mamičkami. Bohužiaľ vyzerám na svoj vek veľmi mladou každý mi odhaduje okolo 17,18 rokov. A bohužiaľ skoro denne sa stretávam s tym,že mamičky sa ma pýtajú prečo ma posunuli ku mne keď som len asi na praxi? Začala som sa výraznejšie maľovať a obliekať tak ako iné ženy ale mato skôr opačný efekt. Poradíte mi?
@marion09 vieš ja som aj rada ale v práci to není príjemné keď tam príde mamička a počuje ma a stále sa ma pýtajú na vek a čo ja vraj môžem vedieť o živote ☹
Ak pracuješ v oblasti soc.poradenstva, tak toto by nemal byt priblem a kludne to mozes zvládnuť s úsmevom, ze výzor a odhadovaný vek nie su podstatne, ale tvoje vedomosti, skúsenosti a prax
@pribinak len keby to damy pochopili 😉
@lillystranska vobec by som neriesila na kolko rokov vyzeras ak by si mi vedela ohladom tvojej prace poradit😉
@lillystranska ten isty problem mam aj ja hned pri prvom dojme to zacina aj konci uz maju o mne mienku a nazor proste predsudky a nie kazdy je ochotny to potom zmenit ked aj o sebe co to povies... tiez ma to uz strasne hneva a ten isty problem ma aj moj brat chudak uz je z toho zdeptany asi ako chlap to znasa horsie...
asi si primaluj vrasky ja som uz aj tokto premyslala 😅
si štíhlej postavy? lebo štíhlym ľuďom je ťažké hádať vek...Takže asi treba pribrať zopár kg...😉
mne tiež povedia keď idem so synom že je to môj manžel, alebo brat....
@lillystranska daj si na stol ceduľku s nápisom: Mám 31 rokov, ak chcete ukážem vám občiansky. Nemožem za to, že vyzerám tak dobre. 😂😇
Jeeeejda, bud len ty rada za to, ako vyzeras a neries hluposti. Kolke ti tvoj vyzor a mladost teraz zavidime
Pribrala som trocha ale furt ten istý problém už aj mužovi sa kolegovia smiali že či si zohnal takú mladučkú či mu staršie a skúsenejšie nevonaju ale našťastie to berie s humorom ešte že aj on vyzerá mlado 🙂
@lillystranska neboj, prejde 10 rokov a ono to príde 😉
@lillystranska na tieto hlúpe otázky odpoved,,
,,som 20 ročná, s 10 ročnou praxou,,
@lillystranska Ahoj, bohužiaľ Ti neporadím, aj ja som mala podobný problém (už ho nemám, lebo mám už 42 rokov 🙂 ), ale úplne Ťa chápem. Baby, ktoré Ti radia, že máš byť rada, nechápu, o čo ide, nejde to, že vyzeráš mlado, čo by bolo super. Ide o to, že vyzeráš nedospelo a tým pádom v práci nekompetentne. S tým sa nedá nič spraviť, ja som to riešila už tým, že som každému oznámila svoj vek a nech si myslia, čo chcú. Zažila som situácie, že chlapík, čo prišiel odčítavať plyn do môjho prvého bytu, kde som bývala sama (mala som asi 20-21 rokov) mi hneď medzi dverami povedal: "Ahoj, máš doma mamičku, alebo otecka?" 🙂 Alebo nás raz zastavili policajti, keď sme sa s frajerom vracali v noci domov, to som mala asi 27, on bol odo mňa mladší o pol roka. Chceli občianske preukazy a keď videli dátum narodenia, nechceli tomu veriť a priznali sa, že nás zastavili, lebo im bolo divné, kam ide v noci ten pedofil s tým dievčatkom. 🙂 Nerieš to, najlepšie asi bude to, čo Ti radí @janickacrazy.
@h2 ja viem len niekedy je to unavne ked sa aj obleciem tak ako niektore zeny co vyzeraju starsie a uz riesia vsetci ze taka mlada a oblieka sa jak flandra 🙂
ahoj, ja mám ten istý problém a úplne ťa chápem....všetci ti tykajú a majú ťa za obyčajnú brigáničku. Ja som sa tiež začala maľovať a obliekať inak, ale vôbec to nepomáha, už som rozmýšľala nad zmenou účesu :/
@lillystranska tak sa neobliekaj ako flandra, ale brutalne seriozne biznis kostymovo, prisne okuliare (kludne falosne, bez dioptrii), kvalitne nenapadne seriozne sperky, hodinky.
Ziadne umele pazury, lacna bizutka, koralkove naramky.
@lillystranska Mna sa v 29r tiez opytali podomovi predajcovia ci mam rodicov doma, takze to poznam. Odmietla som si preto dat aj strojcek na zuby, ze v praci uz si fakt vsetci budu mysliet, ze som stredoskolacka na praxi. Snazim sa stale vystupovat suverenne, profesionalne a ked je potrebne, tak pri predstavovani uvediem vek, vzdelanie a prax. Ale posledny rok sa mi objavili uz vrasky pri usmievani, tak sa budem vela usmievat a uz taky problem asi mat nebudem 😁
@lillystranska obliekas jak flandra? ved si daj kostym, suknovy, ci nohavicovy, slusny uces a ak treba aj okuliare a hotovo. nepotrebujes vystrih, aby si vyzerala starsie. slusna bluza a saho a hotovo. dress code ako v banke.
@ukulela no ja si myslím že sa obliekam pomerne slušne ako blúzka nie moc rozopnuta na to oblekovve sako a nohavice namalujeme sa. To keď som stála vo vedľajších dverách tak jedna mamička sa tam s niekým rozprávala a hovorila že ide k tej mladej ( ako ku mne) že ale je to hanba hentaka mladá baba a oblieka sa jak flandra. Normálne som mala sto chutí jej niečo povedat
@lillystranska pomerne slušne? Asi nie, keď mal niekto potrebu komentovať, že si oblečená ako flandra. Ak klienti majú k tebe nedôveru tak sa zdá, ze to je práve koli tomu oblečeniu, nie veku, píšeš že sa obliekaš tak, aby si pôsobila staršie, niekde očividne robíš chybu, v 31 by si už mala vedieť, čo je vhodne oblečenie do kancelárie, aby si u ľudí nevzbudzovala pocit, že si si tam odbehla z ulice.
Ja som vždy vyzerala mladšie na svoj vek, ešte v 28-29 si odo mna pýtali vodicak, keď som kupovala alkohol, ale keď som robila v kancli nikto o mojich kompetenciách nepochyboval...
@lillystranska Radšej vyzerať na menej ako staršie. Ja ked vidím daktoré ženy cca ročník 1993 tak si poviem ešte,že mne typujú menej. A vôbec neriešim malovanie aby ma to zostarlo.
@lillystranska bud rada,kolke by dali aj neviem co za to aby tak vyzerali😉 mna sa dodnes v buse sofer pyta ci listok studentsky si prosim takze ta chapem😎