Ako vyzerať staršie?

lillystranska
17. nov 2017

Ahojte dievčence. Potrebujem radu. Ako vyzerať starsie? Mám skoro 31 pracujem v oblasti sociálneho poradenstva kde sa dennodenne stretávam aj s Vami mamičkami. Bohužiaľ vyzerám na svoj vek veľmi mladou každý mi odhaduje okolo 17,18 rokov. A bohužiaľ skoro denne sa stretávam s tym,že mamičky sa ma pýtajú prečo ma posunuli ku mne keď som len asi na praxi? Začala som sa výraznejšie maľovať a obliekať tak ako iné ženy ale mato skôr opačný efekt. Poradíte mi?

marion09
17. nov 2017

@lillystranska bud rada,kolke by dali aj neviem co za to aby tak vyzerali😉 mna sa dodnes v buse sofer pyta ci listok studentsky si prosim takze ta chapem😎

lillystranska
autor
17. nov 2017

@marion09 vieš ja som aj rada ale v práci to není príjemné keď tam príde mamička a počuje ma a stále sa ma pýtajú na vek a čo ja vraj môžem vedieť o živote ☹

pribinak
17. nov 2017

Ak pracuješ v oblasti soc.poradenstva, tak toto by nemal byt priblem a kludne to mozes zvládnuť s úsmevom, ze výzor a odhadovaný vek nie su podstatne, ale tvoje vedomosti, skúsenosti a prax

lillystranska
autor
17. nov 2017

@pribinak len keby to damy pochopili 😉

lilyianka
17. nov 2017

@lillystranska vobec by som neriesila na kolko rokov vyzeras ak by si mi vedela ohladom tvojej prace poradit😉

jente
17. nov 2017

@lillystranska ten isty problem mam aj ja hned pri prvom dojme to zacina aj konci uz maju o mne mienku a nazor proste predsudky a nie kazdy je ochotny to potom zmenit ked aj o sebe co to povies... tiez ma to uz strasne hneva a ten isty problem ma aj moj brat chudak uz je z toho zdeptany asi ako chlap to znasa horsie...
asi si primaluj vrasky ja som uz aj tokto premyslala 😅

deti95060810
17. nov 2017

si štíhlej postavy? lebo štíhlym ľuďom je ťažké hádať vek...Takže asi treba pribrať zopár kg...😉
mne tiež povedia keď idem so synom že je to môj manžel, alebo brat....

janickacrazy
17. nov 2017

@lillystranska daj si na stol ceduľku s nápisom: Mám 31 rokov, ak chcete ukážem vám občiansky. Nemožem za to, že vyzerám tak dobre. 😂😇

laladua
17. nov 2017

Jeeeejda, bud len ty rada za to, ako vyzeras a neries hluposti. Kolke ti tvoj vyzor a mladost teraz zavidime

lillystranska
autor
17. nov 2017

Pribrala som trocha ale furt ten istý problém už aj mužovi sa kolegovia smiali že či si zohnal takú mladučkú či mu staršie a skúsenejšie nevonaju ale našťastie to berie s humorom ešte že aj on vyzerá mlado 🙂

janickacrazy
17. nov 2017

@lillystranska neboj, prejde 10 rokov a ono to príde 😉

dominika6
17. nov 2017

@lillystranska na tieto hlúpe otázky odpoved,,
,,som 20 ročná, s 10 ročnou praxou,,

h2
17. nov 2017

@lillystranska Ahoj, bohužiaľ Ti neporadím, aj ja som mala podobný problém (už ho nemám, lebo mám už 42 rokov 🙂 ), ale úplne Ťa chápem. Baby, ktoré Ti radia, že máš byť rada, nechápu, o čo ide, nejde to, že vyzeráš mlado, čo by bolo super. Ide o to, že vyzeráš nedospelo a tým pádom v práci nekompetentne. S tým sa nedá nič spraviť, ja som to riešila už tým, že som každému oznámila svoj vek a nech si myslia, čo chcú. Zažila som situácie, že chlapík, čo prišiel odčítavať plyn do môjho prvého bytu, kde som bývala sama (mala som asi 20-21 rokov) mi hneď medzi dverami povedal: "Ahoj, máš doma mamičku, alebo otecka?" 🙂 Alebo nás raz zastavili policajti, keď sme sa s frajerom vracali v noci domov, to som mala asi 27, on bol odo mňa mladší o pol roka. Chceli občianske preukazy a keď videli dátum narodenia, nechceli tomu veriť a priznali sa, že nás zastavili, lebo im bolo divné, kam ide v noci ten pedofil s tým dievčatkom. 🙂 Nerieš to, najlepšie asi bude to, čo Ti radí @janickacrazy.

lillystranska
autor
17. nov 2017

@h2 ja viem len niekedy je to unavne ked sa aj obleciem tak ako niektore zeny co vyzeraju starsie a uz riesia vsetci ze taka mlada a oblieka sa jak flandra 🙂

matrioska86
17. nov 2017

ahoj, ja mám ten istý problém a úplne ťa chápem....všetci ti tykajú a majú ťa za obyčajnú brigáničku. Ja som sa tiež začala maľovať a obliekať inak, ale vôbec to nepomáha, už som rozmýšľala nad zmenou účesu :/

babulkomale
17. nov 2017

@lillystranska tak sa neobliekaj ako flandra, ale brutalne seriozne biznis kostymovo, prisne okuliare (kludne falosne, bez dioptrii), kvalitne nenapadne seriozne sperky, hodinky.
Ziadne umele pazury, lacna bizutka, koralkove naramky.

anketkarka
17. nov 2017

@lillystranska Mna sa v 29r tiez opytali podomovi predajcovia ci mam rodicov doma, takze to poznam. Odmietla som si preto dat aj strojcek na zuby, ze v praci uz si fakt vsetci budu mysliet, ze som stredoskolacka na praxi. Snazim sa stale vystupovat suverenne, profesionalne a ked je potrebne, tak pri predstavovani uvediem vek, vzdelanie a prax. Ale posledny rok sa mi objavili uz vrasky pri usmievani, tak sa budem vela usmievat a uz taky problem asi mat nebudem 😁

ukulela
17. nov 2017

@lillystranska obliekas jak flandra? ved si daj kostym, suknovy, ci nohavicovy, slusny uces a ak treba aj okuliare a hotovo. nepotrebujes vystrih, aby si vyzerala starsie. slusna bluza a saho a hotovo. dress code ako v banke.

lillystranska
autor
18. nov 2017

@ukulela no ja si myslím že sa obliekam pomerne slušne ako blúzka nie moc rozopnuta na to oblekovve sako a nohavice namalujeme sa. To keď som stála vo vedľajších dverách tak jedna mamička sa tam s niekým rozprávala a hovorila že ide k tej mladej ( ako ku mne) že ale je to hanba hentaka mladá baba a oblieka sa jak flandra. Normálne som mala sto chutí jej niečo povedat

sisaka
18. nov 2017

@lillystranska pomerne slušne? Asi nie, keď mal niekto potrebu komentovať, že si oblečená ako flandra. Ak klienti majú k tebe nedôveru tak sa zdá, ze to je práve koli tomu oblečeniu, nie veku, píšeš že sa obliekaš tak, aby si pôsobila staršie, niekde očividne robíš chybu, v 31 by si už mala vedieť, čo je vhodne oblečenie do kancelárie, aby si u ľudí nevzbudzovala pocit, že si si tam odbehla z ulice.
Ja som vždy vyzerala mladšie na svoj vek, ešte v 28-29 si odo mna pýtali vodicak, keď som kupovala alkohol, ale keď som robila v kancli nikto o mojich kompetenciách nepochyboval...

margotka112
18. nov 2017

@lillystranska Radšej vyzerať na menej ako staršie. Ja ked vidím daktoré ženy cca ročník 1993 tak si poviem ešte,že mne typujú menej. A vôbec neriešim malovanie aby ma to zostarlo.