Ako vyzerá karanténa v Číne?

10. feb 2021

Ahojte, toto vôbec nie je na búrenie vášní, ale v takej Číne dostanú ľudia v karanténe napríklad pásku na dvere... Dávam to sem len preto, lebo som u viackrát počula, že to len my na Slovensku máme takéto prísne podmienky. Kuknite, je to Slovák žijúci už 10 rokov v Číne a natáča o živote tam videá 🙂

Veľa zdravia každému!

https://www.youtube.com/watch?v=kDQVqErCLdQ
aniele
10. feb 2021

Ďakujem, zaujímavé informácie. Pre doplnenie - Pavel Dvořák ml. je synom historikov Pavla a Daniely Dvořákovcov, popularizátorov našej histórie, autorov mnohých kníh a filmových dokumentov o nej. Má čínsku manželku, organizoval zájazdy po Číne. Už dávnejšie som čítavala jeho zaujímavé články. Ku pandémii sa vyjadroval v blogu aj hneď na jej začiatku.

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
10. feb 2021

to sme pozerali už pred pár mesiacmi.... mne to prišlo troška drastické, ale zas asi účinné....lebo u nás majú poniektorí problém s rúškami a o karanténe ani nehovorím...😉

sara07
10. feb 2021

nemôžeš porovnavat komunisticku činu a jej režim ,pretože tam nie si človek ale čislo čo maka ako otrok bez nároku na niečo
a čo sa tyka opatreni maju ich hlavne trvde preto aby otroci mohli chodit do prace a čina mohla veselo zarabat na blbej europe ktora si to nevie sama vyrobit respektivne nechce sa jej
nemusíme chodit daleko máme vyrobcu striekačiek ale nie necháme kupovat celu eu od nas ale že by sme my doma nakupili načo dovezieme lebo sme sa neskoro spamätali a nemaju nam ako predat načo ich zazmluvnit skorej
dalej testy máme vyrobcu antigenovych testov ale načo kupime v azii že jo

bluka2
10. feb 2021

@sara07 niektore veci si ale v Europe nevyrobis, keď v nej nie sú ložiská istých napríklad minerálnych surovín...

sara07
10. feb 2021

@bluka2 hej konkrétne ktoré ? horniny ? všetky máme v EU alebo sa nájdu aj inde vo svete, nemusime mat na nich závislost, ale je to pohodnlenjšie, za to čo sa deje aj teraz u nas môžu jedine čina nikto iny a ich pristup na začiatku

bluka2
10. feb 2021

@sara07 hej, prikladov je veľa, napríklad kobalt. Dôležity pre Európu, nemá ho resp. ak minimálne, čo nedokáže ani z ďaleka pokryť potreby a okrem Číny si ho môže zadovážiť z konga alebo zambie (kde to majú Číňania už aj tak viac menej pod kontrolou). To tak v skratke. Ďalej vzácne kovy, ...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sara07
10. feb 2021

@beata_k ekonomike sa hovori aj daj pracu svojmu ludu aby mal za čo kupovat svoje vyrobky

sara07
10. feb 2021

@beata_k netreba vyberat len to čo nám sa hodi presne znenie je
Najväčšie zásoby rúd s významným podielom kobaltu sú v Rusku, Číne, Austrálii, Demokratickej republike Kongo a Zambii.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
10. feb 2021

@sara07 to bolo asi mne a kde teda z toho máš Európu? Či v čom je lepšie mať kobalt z Ruska, Austrálie, drc, či zambie?

oblecenie99
10. feb 2021

Nemusíme chodiť do Číny za tou páskou,majú ju veu aj Maďari .. teda červenú nálepku na dverách. Žiadne chodenie po obchodoch,ak ste tam pozitívny. A denná kontrola,náhodne aj viackrát. A veľmi prísna kontrola dodržiavania opatrení. Ja neviem ako sa tam hrajú či nehrajú s číslami,ale faktom je,že keby nemocnice kolabovali,asi by to len ťažko zakrývali,či? A všetko majú otvorene. U nás sú podľa mňa najväčšia chyba tie testy. Však si zoberte,že kým doteraz pri príznakoch alebo pozitívnom kontakte človek kontaktoval príslušné úrady,hlásil sa na PCR a čakal tých pár dní,čo je nariadené aj kvôli tomu,aby sa testy pre čo najväčšiu presnosť nerobili priskoro,čo sa deje teraz? Ups,kolega je pozitívny,rýchlo utekám ešte v ten deň či na ďalší na antigen,lebo je rýchly,hneď mám výsledok,zadarmo akože,ľahko dostupné...ibaže nepresné. A zbytočne skoro robené bez priznakov. A tak človek,čo by inokedy čakal na presnejšie PCR testy má hneď na ďalší deň dajme tomu od pozitívneho kontaktu výsledok antigenu,že je negatívny.. čo kľudne môže byť o pár dní ináč. ALE má falošnú akúsi nádej že aha,som v poho,idem do práce a za rodinou. Atómová bomba ako hrom.