Pekný deň ženy 😊
Zaujímam sa o váš názor. Ako podľa vás vyzerá a správa skutočná dáma? Samozrejme každá z nás je jedinečná a vynikajúca žena😊 Myslím skôr na niečo v zmysle, keď vy ako žena si tú druhú všimnete a poviete si, wau😊
Kazda zena ktora je upravená, sebavedomá, ovláda (aspon) základy spoločenskej etikety,vie jednať s ludmi na úrovni bez toho aby ju ovládli emócie najmä hnevu. Skutočnou damou moze byt naozaj ktokoľvek s nemusí mat ani vysoké vzdelanie alebo postavenie v spoločnosti.
Vedieť sa správať, ovládať základnú etiketu, spoločenské správanie+šaty robia človeka, odporúčam pozrieť na YouTube Anna Bey, ale myslím, že vnútorné vyžarovanie, keď je žena so sebou spokojná robí dámu
Za mňa skutočná dáma s osobitým fluidom vyžarovania je Milka Vášariová. Je to krásna žena, ktorá stárne s gráciou.
Autorka: Je to o vyzarovani danej damy (samozrejme, aj vzhlad je do istej miery dolezity). Pre mna je dama ta z ktorej vyzaruje krasa osobnosti, je vzdelana, upravena, vie komunikovat na rozne temy. Z nasich napriklad Magda Vasaryova, Lucia Hurajova, Zuzana Zavodska, Lucia Kurilovska, Zuzana Čaputová, Nora Beňačková, Ada Straková... Z Ciech Marie Rottrova, Dagmar Havlová... Svet: Kate Middleton, Maryl Streep...
@marcellka32 tiez Annu sledujem. I to, ako sa rok po roku meni. Je to velmi zaujimave.
Neoddelitelnou sucastou kazdej damy je pre mna vyjadrovanie na urovni. Stretla som v zivote iba zopar zien (povacsine to boli tie starsie), pri ktorych mi doslova spadla sanka. Upravena zena s krasnym prejavom, uplne k nim vzhliadam a obdivujem 😃
@h2 tu pisem: "vidis a pre mna skor jej sestra Magda 🙂" Vidis to PRE MŇA? Tak tam je ten pes zakopany. A vobec netusis ci ich nepoznam (jednu, druhu alebo obe). A mne je uplne jedno aky nazor maju ini, lebo je to ICH nazor. Takze tymto vysvetlenim ukoncujem tuto nezmyselnu debatu medzi nami.
Dama musi byt zena so slusnym spravanim a vyjadrovanim.
Musi vonat cistotou/nie hektolitrom parfemu/ a musi byt upravena-vlasy,oblecenie,nechty.../to neznamena kilogramy make-upu a ruzu!!!/
Napr.pre mna to nie je zena s nalakovanmi /nedajnoze s gelovymi /nechtami.
Posobi to na mna velmi lacno a vulgarne...ale je to moj nazor.
Dama v podstate moze byt jednoducho oblecena,praveze by nemala nosit nic extremne vyrazne.
Ale musi posobit prijemne,vyzaruje taku dobru naladu okolo seba.
Je vesela ale nie teatralna...
Patricne distingvovana...
Urcite by nemala fajcit ..
No musim povedať, že Sofia Loren v staršom vydaní, i ked je sexy, vždy decentna, neomladzuje sa na 17. a pritom zaujimava, nie vyzyvava, ma taky šarm, ale s tym sa musi človek narodiť, to sa neda naučit, vie sa nosiť skratka...
@osky dnes je už lak na nechtoch bežná vec, jemna farba a krátka dĺžka nechtov pekne vystihne starostlivosť o ruky
Pre mňa je to napríklad aj Zuzana Tlučkova. Elegantná, upravená, príjemná, vie sa vyjadrovať, nepočuť v súvislosti s nou nijake škandály, nemá plastiky a neviem aké zlepšenia, starne s graciou, a pritom je stále pôvabná.
Alenka Heribanova, na Trojke chodi s nou kazdy vecer Hostitelka vecera, furt vyzera dobre ako pred x rokmi..
@jaskolka plastiku možno nemá, ale jemne úpravy áno ;) aj viem kam chodí na tie úpravy, rovnako ako Heribanová, sú dobre zakonzervované to volám 🙂
Pani prezidentova :D vyzera ako dama. Inak je to jeden velky horor. Spravanim maloktora dnesna zena. Skor tie starsie rocniky (nase babicky a pod ..)
pravá dáma nevyzerá. Pravá dáma sa správa.
@marcellka32 hej, zakonzervovana je ten spravny vyraz. Ale najzakonzervovanejsia je urcite pani Zdena Studenkova.
Myslite, ze len dama moze vychovat z dcery damu? Podla mna je to velmi o vychove...
Ako vyzera a sprava sa skutocná dama? ... tak to uz je raritne aj vidiet nejaku ked v 21. storoci to je prevazne level pretvarky a falosnosti od hlavy po paty sa snazit vyzerat v ociach druchych anjelom le za oponou hovadom
Pre mna je moja babka damou 🙂 no len sa to nenalepilo uz na dalsie generacie :D
Prava dama sa pozna hlavne podla toho, ako sa chova .urcite nepouziva vulgarizmy, nikdy nekrici, neskace do reci, vypocuje si kazdeho so zaujmom, je laskava, pomaha ostatnym….vizual je dolezity, je upravena, vonava, decentne oblecena….zaklad dobre vlasy,zuby a topanky 🙂🙂🙂. toto platilo za nasich babiciek a myslim,ze velmi sa to nezmenilo…zo sucasnych vzorov to napriklad krasne reprezentuje nasa pani prezidentka a aj Milka Vasaryova, z literarnych postav napriklad Melania z Juh proti severu
Pre mňa je skutočná dama, Kate Middleton