Ako vyprať zápach z posteľného prádla?

ariela25
16. jan 2018

Poprosím o radu dcérke som kúpila posteľné prádlo v Kauflande a aj po dvoch praniach strašne cítiť farbivom je to nepríjemný zápach. V čom vyprať, aby zápach vyprchal? Ďakujem.

sissy27
16. jan 2018

osobne by som to vyhodila, kvalitné to zrejme nebude... ale inak skús ocot...

deti95060810
16. jan 2018

z Kauflandu? Tam som raz kúpila plachty....nikdy viac, už som ich hodila na charitu....nekvalita, haraburda....

ludmilik13
16. jan 2018

ja som tam kupovala plachtu jednu a je v pohode, ja s plachtami a celkovo oblieckami davam tie vonne gulicky, co aj reklamuju, ale len s takymito vecami to davam, lebo to nie je najlacnejsia zalezitost :(

ariela25
autor
16. jan 2018

Tiež som myslela namočiť do octovej vody, skúsim to nejak zachrániť 😀 aspoň som sa poučila bol to prvý asi aj posledný nákup prádla v Kauflande, ďakujem za odpovede.

dominika6
16. jan 2018

@ariela25 skús tekutý prášok a na 60st.bud prestane prádlo smrdieť alebo ostane v práčke aj farba 😃..Kaufland.Lidl.Tesco..všetko jeden bordel

lindusss2016
16. jan 2018

@ariela25 no ono nejde len o to zbavit sa zapachu, ale ak je to tak citit, urcite to budu agresivne farbiva a ja by som moje deti v takych chemikaliach spat nenechala. Pokozka je najvacsi organ tela, to vsetko sa cez nu vstrebe do organizmu 😕

erika_smile
16. jan 2018

Možno skúsiť viackrát po sebe oprať či to netreba len vyprať z toho ale ak to nepomôže tak by som ich asi vyhodila, aj keď škoda peňazí ale to by normálne obliečky robiť nemali a dieťa by som v tom asi nenechala spať

ariela25
autor
16. jan 2018

Ďakujem za každú radu,skúsim ešte oprať keď bude smrdiet nebudem používať,nabudúce budem veci rozbalovať a ovoniavať 😁

miskooo1987
16. jan 2018

Ocot veľmi dobre viaže pachy. Normálne spustí pracku, počas predprania ju otvor a vylej fľašu.

Môžu ale byt iba vadne( proste počas výroby sa narušil nejako proces nedošlo k dostatočnej stabilizácii farieb) skús reklamovať ak máš blok. Stačí pri reklamácii potom medzirecou spomenúť kľúčové slovo dieťa a soi. To zaberie🙂

Inak pár rokov do zadu sme riešili ekzém. Vtedy som vymenil všetky obliečky za cistu bielu bavlnu. Vyzerá to síce neosobne ako v hotely, ale človek si zvykne.

panipanka
16. jan 2018

ja som tiez raz takto kupila v kauflande aj plachtu ale nesiel ten smrad vobec vyprat a mohla som dat neviem co vsetko vonave, zostalo to tak. tak som ich nakoniec len potrhala na handry na zahradu nasim

bibistec
17. jan 2018

Ja by som ich vratila. Aj cista bavlna moze byt nasiaknuta chemikaliou a nevyperies a po druhe dieta v tom.spat by som nenechala