Ako vyprať ušité hniezdo?

dmk_1
8. aug 2021

Prosim o radu, bojim sa 1x vyprat site hniezdo v pracke. Rucna praca, na stitku je sice uvedene, ze mozno vyprat na 30tke, ale bojim sa, aby mi pracka nezhuzvala vsetku vypln. Hniezdo je velke, asi XXL, pracku mam tusim 6kg. Ako ste prali take hniezda? Je sice nove, ale stalo mi dost dlho, ci to len vystriekat vodou (cistiacim, napr sanytol na latky) a nechat vyschnut? Do cistiarne sa to asi vobec nedava, ze?
Taktiez mam situ zavinovacku s vyplnou, ta na jemny cyklus na 30?
Dakujem.

ikonica
8. aug 2021

Ja som to normalne dala do pracky a vyprala na 40... Ak tam mas znacku, ze sa to moze prat v pracke, tak to skus... Asi to ma vyrobca odakusane, ze sa nic neposkodi... A ak ano, reklamuj...

lilinka88
8. aug 2021

Môžeš prať na 30°, len nižšie otáčky a nesus v sušičke. Prípadne môžeš dať program ručne pranie

dmk_1
autor
8. aug 2021

@ikonica ono je to prave rucne site, takze to nie je taka velkovyroba - a reklamacia uz vobec, je to krasne a nechcela by som to znicit. Skusim 30tku, cyklus jemne pradlo a asi k tomu hodim daku modlitbicku.

Dakujem
@lilinka88
@ikonica

ikonica
8. aug 2021

@dmk_1 rucne asi nie ci? na stroji predpokladam... A ak ti uviedli, ze je mozne to prat, tak to tak aj bude... Urob ako baby pisu, daj na 30 a na jemne pradlo... Aj ked je to 'hand made', vyrobca by mal zodpovedat za to, ze co uvedie na stitku, bude aj pravda a ak sa pri dodrzanom postupe nieco poskodi, mal by reklamaciu uznat...

nikpa
8. aug 2021

@dmk_1 na 30 a musíš zvoliť správny program, ja mám na prácke možnost programu ručne pranie, určite máš aj ty niečo také. Kľudne to oper, skôr by som sa bála žmykania, to zvykne pohužvať výplň. Myslím že striekať so Sanytolom na prádlo to nie je riešenie, bábätko sa potí, grcka, slinta, treba to raz za čas oprat, veď to bude hnusné.

helcanw
8. aug 2021

@dmk_1 mám take xxl hniezdo site na zákazku, pred použitím som ho dala do pracky na program ručne prianie na 30. Nebol žiadnym problém.

nevenka
8. aug 2021

Ako vypln sa tam dava take dute vlakno, vo forme "guliciek", ak je to kvalitne. Byva este aj taka ina vankusova vypln a to sa mi pri prani tak zdrclo k sebe, ale to boli take lacne vankuse z Jysku. Ja ked som sila vankuse, tak som davala to gulickove dute vlakno a to je v pohode. Ak je to kvalitna praca, latka vopred vyzrazana a a pisu prat na 30, tak per na 30 a ani sa nezbehne. Len by som dala menej otacok, davam 600, ked sa mi to zda po vyprati este fest mokre a nie je pokrcene velmi, tak dam aj 800 este dodatocne.

Poznamka: Je to vec pre babatka, tak by som to pred prvym pouzitim urcite oprala...Vsetko nove periem...🤔