Ako vyprať škvrny od jedla?

lelesa
12. júl 2013

Ahojte maminy
mam taky problem moja,sikovna dcerka ktora ma 7mesiacov zajtra sa rada hra s jedlom to by nebol az taky problem keby sa to dalo vyprat velmi by ste mi pomohli ak mi poradite,ako odstranovat skvny zo siat periem vadcinou na 90 a aj tak zostanu minule som skusila dat vanish vtslo to mala mala vyrazky po tele
dakujem za pomoc

kazunomiya
12. júl 2013

@lelesa bolo tu par uzitocnych odpovedi, ale admin presuval temu a sa asi stratili, tak ti to zhrniem:

Vacsinu veci vobec netreba prat na 90, len to, na com je to napisane ze sa moze (plienky, mozno postelne pradlo, veci z odolnej bavlny a z lanu), ale na skrvny to nepomaha. Tie treba odstranit pri nizsej teplote, vela skvrn ide dolu len v studenej alebo vlaznej vode, musia sa rozpustit niecim co ich rozlozi (enzymami, kyslikom, mydlom).

Najlepsie podla vsetkeho funguje jadrove mydlo, zlcove mydlo a niektore ine prostriedky. Baby spominali Ariel na skvrny, potom podobne ako je Vanish je ekologicky prostriedok na skvrny od Ecover, ten pouzivam napr. ja a nemal by byt taky drazdivy ako Vanish, a este Amway ma na to nieco co funguje (Amway sa da kupit len cez predajcov, nie v beznej sieti). Treba preprat este cerstvu skvrnu s niecim z tohto a az potom dat prat. Ja osobne mam dobre skusenosti s tymi mydlami, s Ecoverom a aj s Vanishom, ale ten moze asi naozaj drazdit, je velmi parfumovany aj farebny. Aj ked teda neperiem detske veci, ale nejake tie skrvny od jedla su v kazdej domacnosti obcas.

Ale dobra rada bola nedovolit tolko sa hrat s jedlom alebo pouzivat podbradnicky a pod. Myslim, ze je to uzitocne, dieta sa nauci si chranit veci.

Inak na niektore konkretne skvrny sa daju najst aj take domace navody, napr. citronova stava, sol a ine veci, treba pohladat.