Ako vypnúť?

23petka
11. okt 2024

Ahojte,neviete mi prosim poradit ako sa naucit vypnut? Ja sa neviem vobec uvolnit a oddychovat,stale mi pracuje mozog. Lahnem si k tv a pustim si nieco co ma bavi,ale ja nedokazem vypnut a pozerat v klude,ja pri tom vzdy nieco robim. Ked si lahnem na postel,tak mi strasne pracuje mozog,aj hocikedy,ked sa zobudim v noci,tak uz zase rozmyslam. Kolkokrat sa ani nevyspim dobre,lebo uz mam v hlave co vsetko musim spravit.
Stale v kuse mi myslienky lietaju kade tade
Su na to nejake overene caje,prirodne lieky alebo co robit,abs som sa naucila aj oddychovat a vypnut mozog?
Dakujem za kazdu radu

lucia13022023
11. okt 2024

Ja som sa naučila vypnúť len pri behu.

vilma7
11. okt 2024

Skladala si niekedy puzzle? Vyskúšaj.

minenkak
11. okt 2024

@23petka niečo čo ťa baví a treba ísť do extrému,ja som kedysi bajkovala stovky km týždenne,chodievaj cvičiť,sprchuj sa v studenej vode,nauč sa dýchať

hankab
11. okt 2024

@23petka meditacia. A pravidelne praktizovat. Sluzi presne na vypnutie myslienok.

mamickalisticka
11. okt 2024

@23petka presne toto mám aj ja. Som zvedava na odpovede 🥲

akvi
11. okt 2024

@23petka mne pomaha sport, tam sa musim tak sustredit na to, co robim, ze nic ine mi nevie bezat hlavou. A este mi pomaha magnezium - dolezita je spravna zlucenina, mne na vypnutie hlavy najlepsie robi acetyltaurát horečnatý. Treba vyskusat, ze ktore ti bude ucinkovat, niekomu pomaha L-treonát horečnatý, na svalove uvolnenie mi je lepsi napriklad bisglycinqat horecnaty. A este som zistila taku uplne "od veci" vec - mala som problem s celustnym klbom, zacal ma boliet, zubar mi povedal, ze preto, ze zatinam zuby v noci a dal mi spravit dlahu. A uplne paradny "vedlajsi efekt" - ovela,ovela lepsie spim, nebezia mi hlavou myslienky, proste sa dokazem uvolnit. Ono vsetko so vsetkym suvisi.. Mna aj klb prestal boliet a teraz si davam tu dlahu vtedy, ked viem, ze tazky den a ze potrebujem pomoct zaspat 😅

baboobchod
11. okt 2024

Aj ja som taká. Myšlienky furt a stále musím dačo robiť. Mne to extra nevadí, jedine mi vadí, že nedokážem precítiť prítomný okamih, keďže počas všetkého rozmýšľam už o dačom ďalšom. Meditáciu by som asi považovala za stratu času 😂

tehulka2011
11. okt 2024

@akvi ahoj, a uplne v pohode si si s tou dlahou zvykla spat?

minenkak
11. okt 2024

@23petka inak teraz začína to pravé orechové počasie na to cvičiť si užívať prítomný okamih,prechádzky v daždi,ide zima prechádzky kedy sa nenaobliekas ,ale bude ti chladnejšie,ja napríklad chodím v zime ráno a večer holá na terasu,užijem si trochu chlad a s čistou hlavou sa vrátim dnu .zistíš že más zas plnú hlavu poskac si doma,rob drepy rýchlo ,uvedomaj si dychanie a svoje telo

egonsk
11. okt 2024

@23petka pusti si politiku, alebo zahranicne spravy a ochvilu zaspis 😁

tundra
12. okt 2024

@23petka je to dan, dnesnej doby.Chodim, uz roky na akupunkuru,kde ma pocas hodiny, totalne vypne a vzdy zaspim.
Skus si dat pod kolena, zrolovanu deku,ruky vedla tela,pusti relaxacnu hudbu z linku a sustred sa na dychanie.Skus to aplikovat 2-3 X do tyzdna na hodinku.Kludne si nadstav budik.Uvidis,ako telo zaeraguje.Sprav z toho rutinu.Pomôze ti to najst rovnovahu medzi povinnostami a oddychom.
Drzim palce😉

https://www.youtube.com/watch?v=dE_XVl7fwBQ
akvi
12. okt 2024

@tehulka2011 áno, zvykla som si. Tiež som sa zo začiatku bála, je to samozrejme zvláštny pocit, ale keďže to uvoľnenie má veľký efekt, zaspím s ňou v momente.

kp7333
12. okt 2024

treba si najst fyzicku cinnost, na ktoru sa mozog musi sustredit. U mna je top zbieranie hub. Clovek sa musi stopercentnne sustredit na hladanie, nema cast mysliet na blbosti. A k tomu sa prejde na cerstvom vzduchu.

jankafresova
12. okt 2024

@23petka mne pomohli rozne veci, aj jednoducha kratka meditacia na "mindfulness", aj autogenny trening, aj relax pri hudbe, aj dychacie cvicenie na pocitanie,
nadych na 4, zadrzat dych na 7, vydych na 8.... niekedy to nejde, tak meditujem mindfulness tak ze pomenuvam vsetko zaradom: ruku mam na kolene, svrbi ma chrbat,
pocujem vonku auto, atd atd atd.... alebo
:vymenujem 7 veci tej istej farby okolo seba,
7 veci toho isteho tvaru alebo materialu,
7 veci ktore hmatom citim
...