Ahojte poraďte mi prosim ako mám vyprať zažltnutú podprsenku. Je mi jasne že biela ako sneh už asi nebude ale aby bola aspon biela a nie žlta. Hlavne okraje a ramienka sú v zlom stave.
Ďakujem.
Sprav si radosť a kúp novú🙂alebo skús namočiť do Vanishu
tak asi naozaj vyhodiť, skusila by som pred vyhodenim savo na pranie
@mataa52 skusila by som sodu bicarbonu, kyselku, citronovu stavu, ocot a to stare klasicke mydlo jelen. Mozno savo na pradlo?
Smer kos, vyzera uz ako po 10tich rokoch pouzivania :D
@jankja aky pomer kyseliny c. a vody prosim?
Určite ju skús vyprať a pridaj aj Vanish. Vôbec nemusí byť dlho nosená a na vyhodenie, mne niektoré biele veci, dokonca aj nové, takto zažlknú, keď ich ich uložím na zimný spánok do skrine a na jar ich takéto vytiahnem 🤷♀️ Zatiaľ sa všetko pekne vypralo ☺️
@mataa52 Agent od eurony. Čuduj sa svete, pomohol🤷♀️a to som odporca kadejakých predajkýň/mamičiek. No tento jediný fras si stále kúpim 😀.
v lidli maju taky prasok v fialovej pixly na biele pradlo, akoze na zosvetlenie a tusim je to aj na svkrny. nie je to nejak drahe, tak mozno by stalo za vyskusanie. alebo potom v dm kupujem nieco ako mydlo na pranie, ale je to tekute a s takou kefkou na nanasanie.
@lunademonica ja to sypem od oka…. Dám do lavora/vedra teplú vodu a pár lyžíc k.citrónovej. Kupujem ju v bezobalovom obchode po 1kg.
@mataa52 @lunademonica podľa knihy Päť domácich prostriedkov nahradí celú drogériu.
@martinsimona na ake sposoby viete agenta odporucit? Dakujem
Sa pripnem pre zaujímavosť, lebo toto neviem či by len tak zliezlo niečim 🙂
Ja by som poradila trosicku "savo" a nechat vymocit. Ale fakt len trosicku 🙂
@zzkmetova väčšinou oblečenie. Nasypat prášok, zaliať horúcou vodou, vložiť oblečenie, nechám postáť pár hodín a šup do práčky. Funguje to asi na systéme ako sóda, že to začne syčať. Ale pomáha aj na zájdene veci, typu fľašky, termosky. Mne vyčistilo veľkú termosku, kde som sa už s kefou dostať nemohla, zájdena od kávy a v zaderoch začínala uz ako keby pleseň 😳. Tak vriaca voda, prášok a čistá ako lusk, používame ju dalej. Treba skúšať asi pomaly na všetko 😀
@martinsimona dakujem. Urcite budem. Ja som ten hrniec, potom oddtok v kuchyni a skusala som aj WC ale nakoniec som nasla lepsi sposob. Na tricka dom este nemala prilezitost.
@zzkmetova áno aj hrniec , aj sitka čajové krásne vyčistí j biele zašle prádlo vybieli aj sitko z umývačky , takisto ak máš voskovú sviečku v skle a chceš si nechať pohárik skleny stačí trosku agenta zaliat a všetok vosk ti odstráni takisto zašle tvrdené biele naberačky krásne vyčistí a všeličo iné. Hlavne bez drhnutia a hlavne bez chémie.
@jankja dakujem 🙂
@mataa52 v prvom rade treba dbať na to aby sa do takého stavu nedostala. Myslím,že ju treba už len vyhodiť. Neverím,že taký zázrak existuje, ktorý by ju ešte dal ako tak do kopy.