Ako vyperiem škvrny od grciek na bielom prádle?

evitka83
11. máj 2020

Ahojte kocky. Prosim Vas mate babsky tip ako vyprat skvrny na bielom obleceni a pluenkach, ked drobec grcka? Nechcem to prat na 90, lebo vacsinou sa mi po par praniacj oblecko preneho zrazi. Rada by som sa vyhla agresivnym bielidlam pri nom. Neviem ci nieco ako soda bikarbona alebo ocot na tieto skvrny funguju. Podelte sa o skusenosti 😉 vdaka 🙏

lucindav
11. máj 2020

@evitka83 skús žlčové mydlo, ale treba to ešte čerstvé vždy namocit a potom vyčistiť s tým mydlom. Následne ešte oprat v práčke kľudne na 40. Zaschnute škvrny už moc nejdú dole ani s tým.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barunka.k
11. máj 2020

@evitka83 mala tiež grckala..jednoznačne u nás prostriedok Jelen...dať so studenej vody s Jelenom...potom zaprat v studenej vode a dať do práčky normálne prať...všetko sa vždy krásne vypralo neskôr aj prikrmy farebne.....len treba namacat a zapierať v studenej vode...aby sa vlakno nestiahlo...

janamexico
11. máj 2020

V mexiku to robia tak bielym mydlom asi tym jelen namydlit poriadne skvrny nechat na slnku vyschnut a potom normalne fo pracky dat prat ked bol sym maly zili sme v mexiku pracku som nemala vsetko prala v rukach 90 % skvr tym to sposobom vysli ale netreba nechat flaky naschnut este ked su cerstve vtedy zacar proces nsmydliv teda v ruke vysuchat poriadne na slnko zaschnut a potom vyprat v pracke

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
p80a72
12. máj 2020

Mne na tieto veci pomáha sprej proti škvrnami z drogérie DM ... Feel Eco odstraňovač škvŕn ... nastriekaj posucham, troška pod studenú vodu posucham a hodím do práčky .... Malá mi veľmi veľa krát obkakala perinu palvhtu i poťah na matraci aj keď som ju nechala bez pampersky na plienke vždy mi to týmto zišlo ...

evitka83
autor
13. máj 2020

@p80a72 dakujem

majanik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz