podpisal sa papier o zaplatený najmu za tri mesiace ,ktore neboli zaplatene suma 500eur,ale prenajimatel si dal aj uroky ktore su teraz 200000sk,dal to na exekučku ale len jedneho dlžnika,boli dvaja ,ten druhý je stoho vlastne vonku,,prosim o radu ako postupovat,
No je to dost nejasne, co pises...skusim to zrekapitulovat:
- 2 osoby mali "cosi" v prenajme...dolezite je, v koho mene bola podpisana najomna zmluva
- podpisal "sa" papier...myslis zmluvu, alebo priznanie dlhu? nie je mi to jasne...podpisala to osoba 1 alebo 2 alebo spolu?
- prenajimatel si "dal" aj uroky....na uroky z omeskania ma prenajimatel opravneny narok, aj ked napr. nie su v najomnej zmluve uvedene, zo zakona mu prisluchaju, rataju sa podla zakonom stanoveneho vzorca podla BRIBOR
- ak sa citis ukratena na svojich pravach, podaj voci exekucii namietku, otazne je, kto v najomnej zmluve figuroval ako najomca t.j. kto je dlznik (nie je rozhodujuce kto napr. v byte byval)
- mna osobne (ako prenajimatela) by ma zaujimalo, co vedie ludi k tomu nezaplatit za nieco, co vyuzivali (tiez sa mi to stalo a tiez som dotycneho dala na sud a az tak som si vymohla svoju pohladavku+urok)
-bolo by dobre to zmenit z otazky na diskusiu, pretoze asi "fundovanu" odpoved bez spresnenia niektorych informacii nedostanes