Ako vyjadríte tento čas?

pizdec
22. feb 2017

Zdravím, už ma našťastie prestalí trápiť tie dni, mesiace a podobné veci, čo som tu nedávno postoval. No teraz ma trápi ďalšia vec... Viem, že podaktorým Vám to príde vtipné, ale ja si srandu nerobím a fakt ma to ničí keď na to neviem nájsť odpoveď.

Ak je teraz presne 10:50 alebo 10:45
a prišli ste niekam niekedy v čase medzi 9:00 - 9:59 (mohlo to byť aj 9:00 ale kľudne aj 9:30 no neviete kedy presne o 9 ste prišli) a neviete kedy ste presne prišli, tak poviete, že ste prišli pred 1 hodinou alebo pred 2 hodinami?

Alebo aký systém používate na určovanie času, keď hovoríte pred 1, 2ma hodinami? Ja som donedávna používal taký, že keď to nie je minimálne 2 hodiny čiže aj kebyže to je kľudne 100minút alebo 115minút stále by som povedal, že sa to stalo pred hodinou. No viacerí ľudia mi tvrdia, že oni by to zaokrúhlili a povedali, že sa to stalo pred 2ma hodinami..

Tak ako to je? Ako si myslíte, že sa to bežne používa? Prosím poradte, moc si to vážim.

Ďakujem za rady.

novana
22. feb 2017

Teší ma, že už nie si utrápený z dní a mesiacov. Chce to čas a presane ťa trápiť i určovanie času. Vydržať! 🙂

dominika6
22. feb 2017

@pizdec
Ked ides do krcmy a prides rano o 3:40
s 3 promilami v krvi
2 kamaratmi
1 sexi kamaratkou

Povies zene stojacej vo dverach s valkom v ruke:
1) prisiel som podla dohody o pol noci a 220 minut
2) prisiel som podla dohody so slubenymi kamaratmi co mali prist na kavu
3) prisiel som podla dohody s kolegy ou doriesit pracovne zalezitosti

pizdec
autor
22. feb 2017

@novana to sa ale nevyliecilo casom ale tym ze moj mozog si nasiel dalsi problem ktory ma stve este viac.

bubelko
22. feb 2017

@pizdec poviem - prisla som pred ca (circa) 2h. alebo pred ca. 1.5h...

oli18
22. feb 2017

@bubelko circa ma skratku cca

bubelko
22. feb 2017

@oli18 sorry, neuvedomila som si, ze v sj je cca. v nemcine je ca a ja uz 14 rokov pisem 90% len v nemcine 😉