Ako vyčistiť zapáchajúci koberec?

jaja773
23. okt 2014

☹ ☹ ahojte, neviete mi poradit, co urobit s kobercom, pred 2 tyzdnami som ho dokladne, ale asi az moc dokladne vycistila, (vystriekal mi ho manzel vysokotlakovym cisticom) riadne som do neho naliala vody a potom sa dlho susil. no a teraz, ked sme ho uz dali do bytu, je pekne cisty, ale vsetci citime ze smrdi, je to koberec s tym dlhym vlasom. 😒 😒

ichbinich
23. okt 2014

Ocot a soda bikarbona beru smrad.
Takze bud postriekas zmesou vody a octu alebo zmesou vody a sody. Zevraj ten smrad z octu vyprcha a neostane ani stary smrad. S ocotm to odskusane nemam, neznasam smrad octu.
Soda berie vlhkost a smrad urcite. Pocikany gaucovy vankus s perim som posypala na hrubo sodou, nechala niekolko hodin a povysavala. Neostal flak, ani smrad.
Podla velkosti a farby koberca mozes skusit teda aj tu sodu nasypat. Rovnomerne posypat cely koberec, nechat posobit a povysavat alebo vyprasit. Tak sa aj odporuca cistit matrace...
A mozno by stacilo ho nechat este niekolko dni vonku susit...

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oladuna
23. okt 2014

Dobre posypat sodou bikarbonou.dobre ju rozotriet rukami alebo metlou.nechat 15-30minut a potom povysavat.

eeffka
24. okt 2014

@jaja773 presne viem aky smrad mate 😀 ( zatuchnuta plesen, taka pivnicna aroma) , oprala som uteraky, vytiahla z pracky a zabudla na ne, boli mokre na kope na vani 1,5dna. Po vysuseni smrdeli... jedine oprat nanovo a IHNED susit, u nas nastastie idu radiatory, neviem ako s kobercom ale nejak by som ho tam nasukala