nemáte nejaké typy alebo triky, ako sa škvŕn od farby po maľovke (konkrátne na botaskách ) zbaviť? skúšali sme oprať, čistiť riedidlom,...ale nepomohlo ☹
alemám obavu, že jedine čo pomôže sú bud nožničky alebo materiálna spomienka na p.Baťu
opatrne acetonom,ak pojde aj farba s tenisiek domaluj fixami 😀
mirka...skúsime
lebo mám "šikovného" MM a ked sme prerábali, tak sa na stavbe zabudol prezuť do starých botasiek a takto to dopadlo ☹ ...keby neboli takmer nové, kašlem na ne, ale mal ich asi mesiac 😒 ...a sú skôr látkové
ale odlakovač s acetónom nezabral...či to treba čistý acetón?
skus cisty daj si ho na cistitko do usi a opatrne napusti flak ,pretri handrickou-opatrne a uvidis,potom topanky vyper v prasku na pranie a po uschnuti uvidis.
dakujem
vyšlem poobede MM do garáže, nech ide pohľadať acetón 😀
mne pomohlo WD40 asi kazdy garazmajster ho bude mat, nastriakt a kefkou vysuchat, drobne pigmenty ktore sa nedali vycistit som vytrhal pinzetou
Mna zaujima ako odstranit umyvatelny primalex fortissimo z dlazby 🙂 nejde mi riedidlom ani spachtlou....
Ja by som tiež potrebovala radu ako dostat farbu po malovani z novych teplakov tak isto sme skusali riedilo aj vyprali z praskom a nic nepomohlo :(
Dostať čistiaci benzín a vraj to ide dobre dole
Farby na steny su rieditelne VODOU ak nejde o špeciálny náter. Tj treba hneď umyť vodou nie riedidlami ci benzinom, inak sa to da dole len veľmi tažko ak vobec a je jedno z akého povrchu.
Mohlo by pomôct perchloretylen používa sa na chemické čistenie v čistiarniach co sa tkanin tyka. Na dlažbu skúsiť vymyt horúcou vodou, vela suchat handrou, alebo kefkou na ruky. Ak je to omyvatelna farba ako primalex fortisimo skúsiť výrobok cleanlux od sidolux firmy s tym mam celkom dobru skusenost 😉
Ahoj. Som z Košíc a nedávno sme maľovali. Stala sa však menšia nehoda pri práci a biela farba na stenu sa nám dostala na gauč a koberec. Neviete čo s tým?
Ahoojte bola by som velmi rada ak by ste mi pomohli zafarbila som si koselu riflovu farbou na stenu no a prala som ju a nejde mi dole ta farba, vedeli by ste mi nieco poradit? 🙂
@tutu_1 Ďakujem za tip. Šlo to dolu vodou a kefkou (na riad). 😀
Mne pomohol BENZÍN! Skutočne to vyčistí škvrny od farby, len treba veľa šúchať. 🙂
dobrá téma, akurát chystáme maľovať...
😎