Ako vyčistiť olej z vyprážania na koberci?

vokavado
31. okt 2024

Ahojte žienky. Vie mi niekto poradit? Syn vylial na ručne štrikovaní bavlnený hrubší koberec olej na ktorom sa vysmazali rezne. Koberec nie je veľký 1 m krát 0,5 m je ho možné aj prať ale ten Mastný fľak nie a nie pustiť. Viete mi niekto poradiť účinný prostriedok ktorým by som fľak odstránila? Prikladám aj foto.

sissy27
31. okt 2024

@vokavado no už teraz asi neskoro ak si to stihla oprať, ale do budúcna - najprv jar, nechať chvíľu pôsobiť a šupnúť do pračky.

vokavado
autor
31. okt 2024

@sissy27 Presne takto som to urobila a niekoľkokrát no fľak ostal. Jar nepomohla

dadis
31. okt 2024

Skus este jar a zaliat co mozno najhorucejsou vodou, skusila by som iba na tom kusku, aby sa nezrazil a potom mechanicky kefkou vysuchat..asi sa ta mastnita drzi vo vlaknach..asi si to nemohla prat v pracke na vysokej teplote, ze?

tundra
31. okt 2024

@vokavado benzinovy cistic?Alebo cistic na brzdy?Ja som cistil kamennu podlahu a celkom uspesne.Len skus najskôr reakciu na malom kusku,ci nespravis viac skody ako osohu.

lukbe
31. okt 2024

Univerzálny agent od Eurony.

vakatko
31. okt 2024

Na olejové škvrny najprv nasypte detský púder, alebo sódu bikarbónu, absorbujú olej.

h2
31. okt 2024

@vokavado Píšeš, že je ručne štrikovaný, robil to niekto z tvojich drahých príbuzných? Máš k tomu kobercu nejaký blízky vzťah? Ak nie a ak si už vyskúšala všetko možné a stále to drží, tak ja by som ho proste vyhodila, je vidieť, že už má najlepšie roky za sebou.

biba_18
31. okt 2024

a čo na to hovoria profesionálne čistiarne?

lilinka76
31. okt 2024

@vokavado skús tabletku do umývačky. Tento trik som čítala tu na fóre, použila som na kuchynské utierky a 👍

viestta
31. okt 2024

@vokavado technicky benzin

vokavado
autor
4. nov 2024

@dadis nie len na 40

vokavado
autor
4. nov 2024

@biba_18 áno tam teraz skončil - ale na moju zodpovednosť
tak uvidíme