Ako vyčistím tieto topánky?

22abigail22
22. apr 2021

Žienky, veľmi pekne prosím poradiť.

Existuje ešte spôsob ako zachrániť tieto topánky? Bohužiaľ (neviem z akého dôvodu) namiesto toho aby boli biele/krémové sú žlté až hnedé. Dá sa to ešte vyčistiť? 😔

Skúsila som ich dať do vedra a teplou vodou a pracím prostriedkom a nechala ich tam na pár hodín ale sú ešte "špinavejšie" ako boli predtým. 🤦

Viem ich "opraviť" alebo ich môžem rovno vyhodiť? 😓 Okrem toho ich nič nie je, sú pohodlné a sedia ako uliate. ❤️ Prehľadávala som celý net a neviem kde mám takéto kúpiť alebo aspoň podobne. Pamätám si, že tieto som kúpila v roku 2019 z CCC z detského oddelenia. 😅

iriska13
22. apr 2021

....to robí prášok....ja ked poriadne nevyplacham, tak su žlté...ale toto netuším fakt....

danik1505
22. apr 2021

@22abigail22 skus savom na pleseň nastiekat. Keď budeš striekat, vopchaj dnu nejakú handru, nech to nenatecie dovnútra 😉

yvfkfk
22. apr 2021

Nic v zlom. Ja by som ich uz davno vyhodila 😂 Mlada baba, myslim, ze na seba aj krajsie najdes 🙂

ivver
22. apr 2021

@22abigail22 ja by som to možno skúsila sodou bikarbonou, takú kašičku si urobiť naniesť nechať chvíľu pôsobiť a potom uschnut nejakou handrou.. 😊

22abigail22
autor
22. apr 2021

@yvfkfk
Nemám problém si kúpiť nové. Peniaze by boli. 🙂 Len ako píšem vyššie, už pár dní hľadám na nete a neviem nič nájsť. Buď nemajú moje číslo (sú veľké), alebo sú predražené (také, že 70€+) alebo majú klinové podpätky a také sa mi proste nepáčia. 🤷

22abigail22
autor
22. apr 2021

@iriska13
Mne to príde ako kedy dlho stáli niekde priamo na slnku ale to tak nie nie je. Boli uložené na chodbe (bez okien) v skrinke. 🤦

22abigail22
autor
22. apr 2021

@ivver toto som tuším niekde aj videla. Za pokus to stojí. Ďakujem. 🙂

veronika33
22. apr 2021

ak nepomôže tá sóda bikarbóna tak by som to čistila Fixanelou, ja s ňou vyčistím aj horšie fľaky, ale nenechaj to na topánkach pôsobiť dlho

22abigail22
autor
22. apr 2021

@veronika33 prosím vás, kde to kúpim?

sabca99
22. apr 2021

Ja by som sa ale asi celkom bála, že keď na to dám savo alebo nejaký taký agresívny čistiaci prostriedok, že to tú topánku už úplne zničí :/ Skús sú sódu radšej najprv

lusyc
22. apr 2021

Podľa mňa už tak zareagovalo lepidlo a už to nijako nepôjde dole. Kúpiť nové.

kiwi3
22. apr 2021

tiez si myslim, ze to su flaky z lepidla, lacna vyroba. to uz nedas dole nijak a savom a inymi silnymi chemikaliami by som to urcite nestriekala, jedine, ze ich uz chces uplne dorazit.

tinatitti
22. apr 2021

@22abigail22 ja na takéto používam cif tekutý prášok. Krásne vybieli

veronice
22. apr 2021

Ja mam na flaky kazdeho druhu Euronu 😁👍 rada ti poslem vzorky, mam hned 3 tipy cim by to mohlo ist, vyskusas, nic za to nedas 😊 www.ekoupratko.sk/vzorky - do poznamky mi napis "topanky", zajtra poslem 👍 teda samozrejme len ak chces 🙂

veronika33
22. apr 2021

@22abigail22 v hociktorej drogerii, aj v Bille, Kauflande či Tescu, majú ju všade, nie je tak agresívna ako Savo

andreatytler
23. apr 2021

@22abigail22 Skus a opytat v cistiarni. Ak je to koza, oni by mali vediet ako vycistit kozu alebo aj nepravu kozu. Alebo zafarbit na cierno... Mne sa velmi pacia a pravdu povediac, ak by si nepovedala, ani by som nevedela ze je nejaky problem. Nevidim flaky. Ak je to zhnednutie rovnomerne, kludne by som ich nosila dalej. Skoda vyhadzovat dobre, a najma pohodlne topanky.