Prosim poradte ako najlepsie vycistit ovracane veci - periny, podusky, cela postel. nejake tipy, rady. Nemyslim len vyvracanu vodu, ale cele kusy, jedlo. Dakujem za rady
A neupcha to odtok vanovy?
A do odtoku treba dat sitko na necistoty. Po pripade precistit zvonom.
Aj ja som to tak urobila, do vane, potom zo sitka povyberat spinu a nasledne do pracky
Presne tak, najlepšie je dať do vane a tam očistiť a potom dať poriadne oprať do práčky. Dať viacej prachu na pranie aby to pekne prevonalo
@lotalujza máš dezinfekciu do práčky v DM predávajú aj svoju značku alebo som videla myslím že to.bol sanitol ..ja používam DM do každého prania namiesto aviváže.. pre malú 🙂 a na matrac si sprav roztok voda+ ocot postriekaj jemne nechaj pôsobiť a povysavaj až to vysávač zvládne ..a všetko ostatné oprať aj na dva krát ..až ti ostanú fľaky špinavé tak namočiť do roztoku so Sava perex a vody a oprať 🙂
mne sa este osvedcilo na mokre vycistene flaky nasypat prasok do peciva/sodu bikarbonu a nechat zaschnut a povysavat. Naviaze to na seba pachy.
@lotalujza ja mam sanytol kedze u nas byvali detske vracacky vcelku casto, mam potom lepsi pocit ked tam dam jednu odmerku k tym plachtam do prania, kebyze je to nahodou nejaka viroza co to sposobila ...
a raz jedlo dieta predtym maliny, to este bola "radost" cistit ,, spagety a paprika su o dost lepsie .. ale uz dost nech niekomu nepokazim obed 😀
a skore uzdravenie zelam
No len muz furt, ze to zapcha odtok, ten by to vsetko najradsej vyhodil. Ale pooplachovala som to a na 5x dala prat. Dokoncene. Vycistene. Este si zozeniem potom tu dezinfekciu. Dakujem pekne za rady
Hodiť najprv do vane od zvratov vycistit a potom do práčky