Ako vychádzate s kočíkom z bytovky, ktorá nemá výťah?

miranda23
7. máj 2017

ahojte, poradte mi prosím ako vychádzať s bábom na prechádzku z bytovky, ktorá nemá výťah? Sme na 3poschodí a nemáme kočíkareň, vo vchode sa bojím nechať kočík, aby ho neukradli. Poraďte ako to robíte vy? 🙂 Ďakujem 🙂

moni244
7. máj 2017

Zeby ho znasat dole? Alebo pivnica, kufor auta?

zuzka38
7. máj 2017

@miranda23 mas presne tie moznosti ako tie @moni244 nemyslim ze ti tu vymyslime niečo prevratne ak nemáte vytah

belllinka
7. máj 2017

@miranda23 presne pre toto sme si kupili byt s velkym vytahom 🙂 Co uz teraz vymyslis?

ynett
7. máj 2017

my síce máme výťah ale ked sa nám pokazil skoro na týžden tak som bola veľmi vďačná za nosič. malého som šupla do nosiča a išli sme. raz alebo dvakrát som sa snažila ísť aj s kočíkom ale to sa nedalo. viem si to max predstaviť keby sme bývali na prvom. takže ja by som to riešila nosičom a kočík predala.

mondolina
7. máj 2017

Nosila som kocik na 3 poschodie alebo ho nechávala dole

diana20
7. máj 2017

@miranda23 no buď nechať bábo v postielke a rýchlo zniesť kočík a vybehnut po bábo, alebo v jednej ruke bábo a v jednej kočík, čo nebude samozrejme veľmi setrne pre kočík, ale pre mňa isto lepšie ako nechať bábo chvíľu samé.. ja som mala kočík s veľkými makkymi koleckami a dobrým perovanim a schádzala som denne sama tak, že som dala kočík na zadné kolecka a pomaly som tak zliezla každý schod.. časom si zvyknes.. vychádzala som tak, ako na obrubnik, len po dvoch schodoch a tlačiť silno kočík, to bolo ťažšie ako zísť dolu.. a tiež sa to nedá tak na všetkých schodoch.. držím palce, aby si sa vynašla a zvládla to.. poprípade zaklop susedom o pomoc.. 😊

missdiva
7. máj 2017

@miranda23 na 100% by som nechavala kocik v aute. Ak nemas auto kupila by som lahke vajicko s maximalnym moznym sklon zadnej casti a bravala by som hore iba to, dole vo vchode by som nechavala len konstrukciu kocika (mozno som privelka optimistka ale myslim, ze je mala sanca, ze podvozok ti niekto ukradne).
Moznostou je aj pivnica pokial to nie su nejake zatuchnute priestory (ale do nej musis ist pravdepodobne zase dalsie schody).
Z 3. poschodia by som kocik s dietatom naraz urcite neznasala, nepride mi to moc bezpecne (ked nesies po schodoch male dieta je podla mna idealne mat volnu aspon jednu ruku, nech sa mozes zachytit zabradlia ked zakopnes).

stormie
7. máj 2017

Mna este napadla klatka von z okna 😂 byvam na 4. bez vytahu a dala som to, kocik v kocikarni to tiez prezil

sissy27
7. máj 2017

Kamoška na 4. bez výťahu a dve deti dala aj s kočíkom po schodoch niekoľkokrát denne. Dole zídeš tak, že kočík nakloníš na kolieska k sebe, hore ho zase podobným princípom vytiahneš. Neskôr šporťák pod pazuchu aj s dieťaťom a ideš. Neskôr dieťa začne chodiť, takže ideš len s prázdnym kočíkom. Odmenou ti bude luxusný zadok, stehná aj ruky 😂
Nič prevratné nevymyslíš, nosič, šatka, odľahčený kočík, behať na 2x, pár techník ako s kočíkom po schodoch, ešte môžeš čakať na muža kým príde z práce a pomôže s kočíkom alebo urýchlene sa presťahovať...
Inak niektoré domy asi projektoval bezdetný, večne mladý superman, ktorý jakživ ani nezakopol, nie ešte aby mal nohu zlomenú... Lebo toľko schodov čo dokázal narvať do 4poschodových bytoviek, to nie je maličkosť... Prípadne ešte výťah na medziposchodí, pričom aj na to prízemie treba prekonať aspoň 12 schodov, je skvost 🙄

jaroe
7. máj 2017

ja som sa nebala nechat kocik vo vchode. Este ho mozes nechavat v aute.

ukulela
7. máj 2017

nemas ziadnu pivnicu? nechat v nej aspon kolieska a vanicku vyniest hore aj s babom. znami nechavali kocik v aute kvoli tomu, ze nemaju vytah ...

blabla195
7. máj 2017

Ja som tiez byvala na 4.poschodi bez vytahu (bol to stary dom s prizemim a medziposchodiami, cez 100 schodov), auto mame jedno a obcas ho muz potrebuje a nie vzdy sa podari zaparkovat pred vchodom, pivnica bola z prizemia este asi 15 schodov dole, takze ziadna vyhra. Konstrukciu som nechavala na medziposchodi medzi prizemim a 1.poschodim (priamo v brane nebolo miesto) a dieta s vanickou som nosila hore. Ked bola vacsia a pouzivala som sportovu cast a neskor fakt lahky sportak (6kg), urobil mi muz na tie 2 schodiska drevene najazdy☺. Bolo to narocne, dost nepohodlne, vzdy som musela brat hore dole aj tasku, nakup... a ziadny luxusny zadok, stehna a ruky sa nekonali😕, napriek minimalne 7-10km najazdennymi denne s kocikom, jedine som vzdy vsade chodila riadne spotena 😂. Nastastie sme sa prestahovali a az teraz som pochopila, aky luxus je mat kocik v byte...☺

petulik1991
7. máj 2017

Po zadnych kolieskach dole a aj hore tahat 🙂

phulakova
7. máj 2017

@miranda23 kamarátka si kúpila reťaz a zamykala kočík na schodišti. 🙂

siska53
7. máj 2017

@miranda23 tak moja mama s otcom kocik znasali dole. Vytah sice bol,ale tie kociky sa prosto do mzlych vytahov nezmestili..

sipopa
8. máj 2017

no v takomto pripade ti asi fakt nezostava nic ine iba ten kocik vlacit hore dole, ono to si nie je bohvieco ale ked sa ho bojis nechavat dole tak ine riesenie nevidim alebo este ten kufor auta ak mate a da sa vam kocit dobre poskladat. nic ine sa vymysliet neda no

lenka_samorin
8. máj 2017

zniesť najskôr kočík, potom dieťa, a smerom späť naopak, najskôr dieťa a nákup a potom kočík. Dieťa doma zatiaľ vydrží v postieľke alebo ohrádke.

fomelka
8. máj 2017

No ak ho nechceš nechať dole, budeš ho musieť pekne vynášať hore. Za tú chvíľu, čo si ho vynesieš hore alebo dole ti ho nikto neukradne a dieťatko v postieľke alebo v ohrádke vydrží tiež tú chvíľonku aj samo. Je to ťažko ale ak by ste si dobre zabezpečili pivnicu, tak by si sa nemusela báť a mohla si ho nechať aj tam

cajchana
8. máj 2017

No bud tak ako ti baby poradili v akom poradi to vynasat a znasat alebo potom to auto ale toto by som radila riesit nejako, mozno zvazit dohodu s ostatnymi susedmi aby ste si dali urobit vytah

miranda23
autor
8. máj 2017

dakujem vam za rady 🙂 skúsim niečo vymyslieť, asi budem nechávať kočík v aute... to sa mi zdá najjednoduchšie riešenie...