Mala som nejake bodynka vo vakuovom vreci a trochu tam zazltli, pripadne som nasla nejaky mensi fliacik, chcem ich dat do poriadku, lebo pred odlozenim boli tip top. Namocila som do Vanishu, a oprala, no nepomohlo... Ako ich opat vybielit? Dakujem za rady,
Mne odporucali sol do prania. Vraj tym pustia flaky od hocicoho. Balenie soli na jedno pranie (ak je take male balenie). Vraj je potom vsetko bez skvrn. Treba skusit. Ja som este neskusala, tak drzim palce ;).
Ja som pridávala do prania savo na biele, ale teraz sa mi ho nepodarilo nájsť v obchode. Neviem či ešte predávajú.
Ja som skúšala všeličo, ale najviac fungovala kombinácia predpratia mydlom plus sušenie na slnku. To však asi práve teraz bude problém.
Ja mám overené na biele prádlo len Savo na pranie s vôňou. Dostať to v Teta drogérie. Viem, že DM-ka to už nedrží. Vyjdú všetky fľaky. Trocha naliať na škvrnu, nechať 10 min pôsobiť a potom ručne pôvodne špinavé miesto preprať a vypláchať a škvrny sú všetky preč.
@mimanr všeliako som skúšala, napríklad iba bielu zakrvavenú košeľu som nechala aj 2dni vo vaniši postáť s bielym prádlom a potom som to oprala znova s vanišom a všetko zišlo. v octe som prala plienky s sódou alebo kys.citrónovou. samozrejme tie plienky tiež stáli dva dni v octe...
Musím uznať, že na tie pomenovania ako "eko a bio" som už alergická, ale seriózne používam eko bio prášok na dezinfekciu bielizne Baby anthyllis a som najspokojnejšia. Akože výrobok sa odporúča najmä na pranie vecí batoliat, lebo fakt všetko dezinfikuje ako treba, ale ja v tom periem už aj mužove veci. A čo sa týka zažltnutia, tak určite nepoužívajte Savo, ktoré je agresívne, tento prášok odstráni aj škvrny a vonia ako levanduľa, takže sa mi potvrdilo, že treba dať šancu aj novým výrobkom.
Dobra otazka... mne sa zlte flaky nepodarilo nicim odstranit. Tiez ma to zaujima