ahoj snazilky, tehulky a maminky, urite tu mnohe mate akvarka. my mame teraz uz 2 roky akvarka doma, a aj minuly rok aj tento rok mam problem, ako zabezpecit tym chudatam rybam stabilnu vodu aj cez leto, v tychto horucavach.
zatial to robim tak, ze otvaram veko, nech je to svetlo dalej od vody a nech tam aspon akotak cirkuluje vzduch medzi hladinou a svetlom, a davam zmrznutu flasku s vodou do akvarka. ale stale sa mi to zda malo alebo len docasne....
tak budem rada, ak sa najde nejaka tiez akvaristka, co ma lepsi navod 😉
no a co trošku vody upustit a nalít tam studenou, to by nešlo?
tak sa to znovu uteply 😀 ,ked sme mali akvarko doma,hadzali sme tam aj lad-to ten sa hned rozpusti,ked je v ibe cez 30st tak voda nemoze mat 22 ☹
hmmm 😒 , no mělo by existovat něco jako je topítko, tak chladítko 😀 - se divím, že to ještě nevymysleli 😕
😀 😀 😀
no ved to, do kelu 😖 chudata zvierata...uz mi 3 ryby skapali....a nasa cica ta tiez nevie co so sebou...pes ma aspon rad vodu, ale macku ked len chytim na ruky a idem smerom do kupelne tak sa uz driape prec a ako jej pomoct?
macke daj na hranie lad-do mrazaku daj vodu v jogurtovych poharkoch a vyklop jej to,budes mat vsade vodu ale pomahato,alebo jej vyber kus zmrznuteho masa. 😀 rybycky ☹
ja akvárko neochladzujem a ryby zatiaľ žijú...Ale naše sú nejaký odolný druh, lebo ani vodu im nemením tak často ako by trebalo, aj papať im dáme občas až po 3 dňoch 😒 nejako popri deťoch nestíham ešte aj o ne sa starať. Minulý rok boli tiež takéto horúčavy, v akvárku bolo 26 stup.a ryby boli OK
my akvárko tiež neochladzujeme...cez deň radšej nevetrám,aby sa nezohrial byt.nemali sme zatiaľ žiadne problémy.
My máme vodní želvy (plus 5 ryb) a želvám to naštěstí vyhovuje, mají rádi teplo. Ale bohužel to taky vyhovuje řasám, takže v létě mám akvárko permanentně zelené (v zimě ne...). Takže kdyby jste někdo měl tip, co s řasama, klidně i lehčí chemii.....
co ja viem, ja ked mam teplu mineralku hodim do nej lad 🙂
me napadly kostky ledu..
přelepit celý akvárko černou tapetou a studená dýl vydrží 😀
už jsem potichu 🙂
hehe 😀 mas osobni zkusenost?treba sam se sebou?
nemám 😀
ale existujou chladiče ... ale to radši ten led
no chladice...ja bych to asi prechladila jak se znam nekam urcite...sem cistila ten filtr jakejsi motorek a dala sem to tam zpatky opacne a vcuclo to pri zpetnem chodu jednu takovou rybku a rozsekalo ju to na potravu pro ostatni fakt brutalni zazitek 😀 😝
manžel vraví,že ho treba riadne prevzdušňovať.
Apiii 😀 😀
jak nijak že jo 😀 😝
My mame vonku taky "bazenik" s rybkami a to su vraj nejake studeno-vodne rybicky. V lete im menime vodu take kazde dva tyzdne, ale neochladzujem a stale ziju 😀 Asi su prisposobive 😅
my máme 300 l akvárko a vodu neochladzujeme. Cez noc nechávame pootvorené okno, aby tam bol chladnejší vzduch. Treba pustiť okysličovač, nie silno, len tak jemne a pokiaľ je už naozaj teplá voda, tak trochu vypusť a nalej novú. My sme doteraz mali dve 300 l a jedno150 l akváriá, ale s ochladzovaním sme problém nemali. Takže držím palce. 😀
my mame tiez 300l,a tiez len prevzdusnujeme,obcas dolem studenu vodu.ryby to zvladaju uplne v pohode. 😉
kacenqa mi mame 450 litrove akvarium a chladi mi ho tak ze vytiahne muz pol akvaria (mame nato cerpadlo) a dopustime studenu...ale je to o nervi...kazdy druhy den pomali... 😒
ochladzovanie jedine ladom vo flasi,inak neviem ako,jedine zeby si si namontovala doma klimu 😀 ,v tomto teple trpia aj zvierata,ja som vcera ochladzovala vonku jazierko,klasicky z hadice ,lebo rybky aj rastliny toho maju uz pokrk ☹ a to nehovorim o psoch,uz chudence nevedia co by robili tiez su stale pri vode ☹