Ahojte.Kto mi poradí ako si upravím číslo účtu do IBAN čísla účtu.Ďakujem.
@liaka tak ako radili vyssie....ale aj kazda jedna pani na poste musi vediet previest normalne cislo uctu do IBAN tvaru 🙂 na zaciatku oznacenie SK....banky....same nuly....cislo uctu.....
Tu je o tom super clanok - vysvetlene co co znamena a na co si dat pozor, ja som ho posielala aj sestre aj mame a chvalili si 🙂 plus je tam aj link na konvertor, dufam ze pomoze http://www.hyperfinancie.sk/magazin/prechod-na-iban-co-vsetko-by-ste-mali-vediet/ 🙂
ale ved to este netrebalo v decembri prevadzat do iban tvaru? vtedy sa dalo este aj v starom klasickom, ci?? toto je pokial viem platne od prveho februara 😕
@melinda90 Celý minulý rok to už platilo - ak si ale cez IB zadala normálne číslo účtu, tak si to prekonvertovala banka sama (mne to robí stále), prípadne aj pošta cez poštovú poukážku si to spravila sama - len do zahraničia sa už museli používať č.účtov v iban podobe. Od 1.2. je len rozdiel, že už stará podoba účtu neplatí..... 😉
Nooo mne napriklad tiez prekonvertovala sama banka napr. trvale prikazy a pod., avsak ked som mala tabulku s cislami uctov pre klientov, tak som nechcela obvolavat kazdeho aby mi dal iban cislo, preto mi to prislo ako dost uzitocne si to vediet aj sama prekonvertovat 🙂
chod na stranku svojej banky alebo aj na tatrabanka stranku a hod si do hladania IBAN a vybehne ti konvertor uctu do IBAN formatu 🙂