Viem, že teraz je obdobie kedy petardy rachaju jedna radosť ale nemáte niekto overený spôsob ako ukľudniť psa? Konkrétne teraz už asi 2 hodiny hádžu neďaleko deti pirátov a moji dvaja psy sa idú zblázniť a ja už pomaly tiež...na Silvestra bývame mimo domu v oblasti kde je ohňostroj zakázaný, niesu na to teda tak zvyknutý. Dnes je to ale už extrém stále štekajú a trasú sa v kúpeľni kde je to najmenej počuť. To viazanie na ukludnenie sme skúšali nepomohlo. Ak máte nejaké overené triky sem s nimi. Ďakujem
@syslik81 doteraz sme nemali s tým problém ako som písala na Silvestra sme mimo domu a doteraz v našej dedine nebývali petardy celý december...tento rok sa to nejako zmenilo..mám tabletky na ukludnenie ale nezaberajú...sama veterinárka hovorila, že to treba dávať aspoň dva dni vkuse a nie dať a čakať zázrak za 10min u nás sa to potvrdilo..
Zas ich nemozes stále dopovat cely mesiac. Nepomaha ani ked si s nimi a mojkas ich? Skus ked zacnu buchat davat maškrty, a chvalit. Aby si spojili ten zvuk s odmenou.
@estrella5 ďakujem, o tom tréningu som niečo čítala, plánujem to začať praktizovať. Dnes nemali záujem o nič, mladší má 3 roky miluje hračky ale odmietal ich, starší má 14 rokov toho už hračky nezaujímajú ale za maškrtami sa ide pretrhnúť
@erickatt je mi to jasne, tabletky sme skúšali len dva krát minulý rok. Budem určite skúšať ďakujem
Nam zvyklo pomoct.viazanie a ked si najde svoje miesto. Na ukludnenie ziadne tablety,gely nic neoporucam. Pouzivali sme aj mi asi 3 roky no posledna skusenoat 4 roky dozadu nam dali nejaky gel ktory ho paralizoval ale doslova cca od 22 do rano do 8 sa nevedel ani postavit na mohy aj chcel ale atale spadol. To je neskutocny oblbovak oni su navonok akoze kludny ale v skutocnosti je to este horsie pre jich lebo nevedia co sa deje a ani sa branit .najlepsie.keby petardy ani nevyrabali kolko zla to len robi ci uz zvieratam ludom rozne zranenia, ten smrad a bordel potom. Ja to neuznavam.
@estrella5 jasne chápem budem to postupne skúšať, len sa hlavne bojím o toho 14 ročného má slabé srdiečko, snažim sa aby bol čo najmenej v strese
A keby si im nejako znemožnila to počuť? Napr obviazať hlavu-ušká? Alebo nejaké sluchátka?
Teda ak by to zvládli nedávať si to dole. 😀 (aj keď neviem ci je to reálne).
@estrella5 ja som.bola vtedy hotova z toho, este nikdy som ho tak zufaleho nevidela, tie smutne oci co nevedeli co sa deje. Fakt je to neskutocny bordel.
@estrella5 nam to dali priamo na veterine ze to je dobre 😒
A pritom je to trestne, buchat len tak. No s tym nik nic nenarobi
Ahoj🙂) môj známy nedávno uviedol do predaja nový projekt/produkt s názvom ,,HLUCHÁTKA’’,v preklade tekuté špunty do uši pre zvieratká. Sú tvorené dvoma hlavnými zložkami: jedna časť sa postupne odparí (je na vodnej báze) a druhá sa prirodzene vstrebe (pôsobí hydratačne na sliznicu ucha). Hmota je podobná ušnému mazu, preto je absolútne bezpečná a prirodzená. Je to tekutý roztok ktorý po aplikácii stuhne a účinok je len dočasný (cca 2-12 hodín) potom sa rozpustí. Zviera vníma zvuky ale tlmene. Produkt bol samozrejme vytvorený a schválený v spolupráci s veterinármi, jedno balenie je na viac použití a je aj cenovo dostupné. 🙂) Ak som niekoho zaujala kľudne napíšte a pošlem vám link na stránku kde si toho môžete viac prečítať🙂)
@estrella5 no tak na môjho psa od malička spôsob skúseného trénera nefunguje.
Môj zvládne poľovačku, streľbu ale ohňostroj je konečná. 5 rokov som zo Silvestra nemala nič. Cirkus, stekot a nepomôže nevšímat si, ani zabaviť inak, ani hračky a maškrty. A ani kúpeľňa/ WC. Nič.
Lieky nie sú dobré, iba psika dostanú do stavu akejsi paralýzy, ale inak je v strese. Môže pomôcť tréning, ale treba začať skorej. Náš starší psík sa strašne bál búrky aj ohňostrojov, ale vtedy sme ho vzali dnu, a keď videl, že jeho pani-naša dcéra - nerieši žiadne nebezpečenstvo, tak si ľahol na svoje miesto a driemal, samozrejme, po očku sledoval nás, či je všetko OK, Mladší, to tak nerieši, berieme ho tiež dnu, sú zvyknutí byť spolu, ale mladý maznák sa natiahne pri sedačku a chrápe.
@estrella5 no nas westik bytový si ohňostroj pozeral z okna v kľude :D a tento exot katastrofa. Ťažko sa to aj trénuje keď zažije to raz za rok realite.
pokial si im uz nekupila nic na ukludnenie tak jedine neako zbavit kym to neprejde .. a na druhy rok sa dopredu pripravit a zajst k veterinarovi ..