Ahojte, zobrali sme si 2 mačiatka do bytu, majú 5 mesiacov. V obývačke mám jeden veľký kvet, ale kocúrik mi do neho skáče. Mačka ho ignoruje. Nemám kde inde ten kvet dať a neviem, ako toho kocúra od neho udržať...pletivo okolo nechcem, lebo to nevyzerá dobre. Má niekto skúsenosť, ako udnaučiť mačku skákať do kvetov?
My sme museli dať všetky kvety preč :( obhryzal ich a potom nám vracal
Na povrch zeminy postriekaj roztok citrusoveho olejčeka , do obyčajného rozprašovačom daj vodu a keď sa priblíži ku kvetu strekni na neho.
Ak macicky nemate len v docasnej opatere, kvety v byte budu problem aj dobuducna. Ako bolo spomenute vyssie, citrusy a pod posobia na macky odpudivo. Ak planujete zivot s macickami, odporucam rastlinu ktoru mate niekomu darovat a zaobstarat si rastliny, ktore nie su pre macky skodlive, z ktorych sa neotravia. Lebo spoliehat sa len na odpudzovacie pachy, roztoky ... je to riziko. Ja osobne som rastliny dala na balkon, kde nas kocur bez dozoru nechodi a do buducna planujem rastliny aj dnu, podla tohto zoznamu napr. https://plantizia.com/neskodne-rastliny-pre-mac... 🙂
Veľa maciek neznáša vôňu citrusov. Tak možno naukladať pomarančové, citrónové šupky okolo zeme a spodku kvetu. Ale nie je to rana istoty, náš kocúr pomaranče a citróny miluje.....