Ako udržať mačku od kvetov?

elalala
5. aug 2022

Ahojte, zobrali sme si 2 mačiatka do bytu, majú 5 mesiacov. V obývačke mám jeden veľký kvet, ale kocúrik mi do neho skáče. Mačka ho ignoruje. Nemám kde inde ten kvet dať a neviem, ako toho kocúra od neho udržať...pletivo okolo nechcem, lebo to nevyzerá dobre. Má niekto skúsenosť, ako udnaučiť mačku skákať do kvetov?

vroni
5. aug 2022

Veľa maciek neznáša vôňu citrusov. Tak možno naukladať pomarančové, citrónové šupky okolo zeme a spodku kvetu. Ale nie je to rana istoty, náš kocúr pomaranče a citróny miluje.....

ivaa_
5. aug 2022

My sme museli dať všetky kvety preč :( obhryzal ich a potom nám vracal

cacianka
5. aug 2022

Na povrch zeminy postriekaj roztok citrusoveho olejčeka , do obyčajného rozprašovačom daj vodu a keď sa priblíži ku kvetu strekni na neho.

wtroa001
6. aug 2022

Ak macicky nemate len v docasnej opatere, kvety v byte budu problem aj dobuducna. Ako bolo spomenute vyssie, citrusy a pod posobia na macky odpudivo. Ak planujete zivot s macickami, odporucam rastlinu ktoru mate niekomu darovat a zaobstarat si rastliny, ktore nie su pre macky skodlive, z ktorych sa neotravia. Lebo spoliehat sa len na odpudzovacie pachy, roztoky ... je to riziko. Ja osobne som rastliny dala na balkon, kde nas kocur bez dozoru nechodi a do buducna planujem rastliny aj dnu, podla tohto zoznamu napr. https://plantizia.com/neskodne-rastliny-pre-mac... 🙂

aandrea9
6. aug 2022

@elalala sú to este decká nezbedné😅 naša jedna ako mrňús bola čistý zahradkar 🤦‍♀️ ja som z kuchynského prestierania umelohmotného vystrihla kruh a položila na crepnik tak aby bola zemina zakrytá, časom ju to prešlo, zátarasy som odstránila a už ju to vôbec neláka 🤷‍♀️