Priznám sa, že som mala vždy veľa oblečenia. Vôbec nie som nákupná maniačka, skôr mám problém veci vyhodiť alebo posunúť ďalej 🙂 Už som dosť toho vytriedila, ale aj tak mám toho stále veľa a stále je tam kopec vecí, ktoré vlastne nenosím... Niečo nechávam z nostalgického dôvodu lebo to mám po XX, niečo mám zas ako darček od YY, niečo sa mi vlastne páči a ani neviem prečo to nenosím, niečo sa ešte určite zíde, niečo veď do toho schudnem/priberiem, bla bla blaaaa... Hrozné... 🤨 A najhoršie je, že sú veci, ktoré som mala dlho v skrini a nenosila, a nakoniec sa dostali na rad a z nejakého dôvodu mi padlo vhod, že ich mám 🙂 Čo ma len cyklí v tom, že "možno to niekedy budem nosiť" 🙈🙈🙈
Moja otázka znie : máte v šatníku naozaj len kúsky, ktoré pravidelne nosíte? A akým spôsobom si triedite veci v šatníku? Nejaké rady, tipy....
Nemám moc tipov ale akoby som o sebe počula . Ja som tiež ten typ že neviem vec vyhodiť . Mám úplne totálne napraskane dve skrine podotýkam že len jarného letného oblečenia lebo to si obmieňam. Ale niesom schopná nič vyhodiť pritom 3/4 veci vôbec nenosím . Ja dokolecka dokola nosím 10 šiat 10 tričiek 10 gatí ostatok som na sebe roky nemala . A vecne si němam čo obliecť. Partner je už na nervy zo mna že mám miliardu veci a nemám si vecne čo obliecť 🤣
Susim v satniku aj veci kt. som 5r nemala,lebo je to môj štýl a cítim že príde vhodná príležitosť... A ďalšie nenakupujem, dala som si záväzok, že jedna nová vec príde až keď bude niektorá z bežne nosenych v stave do handier na leštenie zrkadla...
Bez milosti vyhadzujem to, co som na sebe nemala pol roka.
Veci typu ved do toho schudnem preč..
A inak každu vec si zobrat do ruky a povedat si kedy si ju naposledy mala na sebe ak dlhšie ako 1 cely rok nie tak preč
Pri spoločenskych šatach dlhšie ako 2roky
Veci na doma vytahane, derave (aj ked iba mala dierka) preč
Veci po XX tak isto ak si nemala 1 rok na sebe preč či je to citove alebo nie je to vec iba netreba sa k tomu viazať 🙂
Mne pohodlo zbavit sa veci este to ze sme sa stahovali a ked som nabalila vsetky svoje veci a zistila ze su to 4 plne velke krabice tak pri vybalovani vravim ze dost .. a išla som nemilosrdne triediť ... ono v tej skrini to často nevyzra tak strašne žr je toho nadbytok... ale skus to doslova vsetko do posledneho trička vyhadzat na postel..a hned sa ti bude chciet začat triedit 😁
Vyhadzujem nemilosrdne všetko čo nenosím, lenže odkedy som na materskej, zistila som, že nemôžem veľa vecí vyhodiť, lebo ich budem potrebovať, keď sa vrátim do prace 😅 takže momentálne mám viac vecí . Zimné a letné športové veci, veci na turistiku, ktoré som dlhšie kvôli deťom nevyužila, elegantné veci, lodičky, sukne, košele... Ach. Odkedy je internet a zberné koše tak sa mi vyhadzuje ľahšie, keď viem že tie veci ktoré mi napríklad nesedia alebo veľké malé, ešte niekto vynosí
Paretovo pravidlo hovori: 80% casu nosime 20% svojho satnika. Zvysok odporucam darovat, ist na swapy oblecenia pripadne upcyklovat, ak je sitie nieco, co ta bavi. 🙂
Ja znosim všetko ale veľmi pomaly...šatník mám dokopy asi 8-10kopok a ešte mi čosi vysi v satnikovych skriniach...ja veľmi málo obmienam veci ...niekto dá do prania po jednom dni ja nosím jedno oblečenie aj dlhsie ...preto nevynosim všetko počas ročného obdobia
@elizabet173 áno obliekam
u mna heslo co rok som nemala na sebe vyradim