Ako trávite víkendy s deťmi?

11. mar 2023

Cez týždeň pracujem na jednu smenu, poobede s detmi, učenie, hranie sa. Každodenný kolotoč. Manžel robí celodenne smeny. Cez víkend buď sme doma venujeme sa deťom hráme sa alebo ideme niekam na výlet alebo robíme na dvore záhrade a tak. Dnes som zobrala deti preč na výlet aby manžel si spravil miesto na dvore. Deti chcú psa, tak treba spraviť miesto postaviť volieru atď. Došli sme domov,dvor rozrobeny. Manžel vnútri kukal telku. Sme sa rozbalili, išla som sa naobedovať, potom spratat kuchyňu. Hovorím mužovi nech sa venuje trochu deťom. Po chvíli počujem ako sa rozčuľuje že on toho má dosť že má ešte na dvore robotu, že s deťmi nech sa hrám ja. Bola som s nimi pol dňa a mám aj doma robotu čo to si porobiť. Občas si chcem aj oddýchnuť a sadnúť si na chvíľu sama. No nemôžem. Tot môj krátky výlev

ariannazara
11. mar 2023

Koľko majú deti?to nevedia sa chvíľu zabaviť samé?

slavomira236
11. mar 2023

A preco kukal telku ked ste nebolu doma? Mal to robit vtedy a nie ked sa vratite..u nas by uz bola hadka teda

haley7897
11. mar 2023

O akom veku detí sa bavíme? Lebo všetko nad 2-3 roky ešte k tomu so súrodencom sa musí vedieť zabaviť samé. Nehrozí aby som sa pravidelne 24/7 venovala hraniu s deťmi. Dozor áno, ale inak...

panonia
11. mar 2023

Aj manžel si chce trochu oddýchnuť a možno si si mala sadnúť k nemu a kukat s ním. Nech sa decka hrajú aj samé. Kolko maju rokov?

autor
11. mar 2023

Deti majú 3 a 7 rokov, jasné zahrajú sa aj samé, no stále treba dávať pozor na nich. Sú to dvaja chlapci a večne si robia zle jeden druhému. Nech si manžel oddýchne keď spraví robotu na čom sme sa dohodli, preto som odišla skoro ráno s deťmi aby mohol v kľude robiť.

jajka257
11. mar 2023

A on nemá právo na oddych? Sadni si k nemu. A oddychujte. Deti sú dosť veľké a môžu chvíľu byt aj samostatne.

heidy222
11. mar 2023

Nekupujte psa keď už teraz máte veľa roboty, toť moja rada

kitycat
11. mar 2023

@heidy222 presne, na co psa, ked maju nervy z toho, ze si nemoze kuknut telku pomedzi robotu

heidy222
11. mar 2023

@kitycat ja mam tiež deti 3 a 7 a neviem si predstaviť vychovávať šteniatko... My máme psíka čo som mala ešte pred vzťahom ale malého už staršieho nenáročného

autor
11. mar 2023

@kitycat Kto má nervy na čo? Ja telku nepotrebujem vôbec. Psa chcú deti a viem že ja sa budem oňho starať.

autor
11. mar 2023

@jajka257 Má právo na oddych manžel tak isto ako ja, či podľa teba žena môže kvitat od rána do večera a nič si neoddýchnut?

kaktusik007
11. mar 2023

nerozumiem... decka maju 3 a 7, akoze pohoooov, nemusis robit bachara predsa... ci su mentalne postihnute a ten tvoj dozor je teda naozaj realne nutny?

autor
11. mar 2023

@kaktusik007 Bachara nie ale rozhodcu áno. Menší všetko berie staršiemu aj veci do škôly, keď si nedám pozor tak do zošitov a kníh kreslí alebo si ich roztrha. Nemajú postihnutie no to neznamená že vydržia sami sa zabaviť bez rodičov.

kaktusik007
11. mar 2023

ale to je potom chyba vo vychove, ked si 3 rocny krpec toto dovoluje. NIKDY som nerobila rozhodcu medzi detmi preboha. To je cesta do pekla.

kaktusik007
11. mar 2023

a rovnako chyba rodicov, ze 7 rocne decko nema zodpovednost za svoje veci a nevie si ich odlozit, aby a k nim jeho krpaty 3 rocny brat nedostal.

jajka257
11. mar 2023

A kto hovorí o kmitan od rána do večera? My s mužom sadneme, pozrieme film, porozprávame sa. Život je aj o inom ako kmitani.

autor
11. mar 2023

@kaktusik007 Majú spolu izbu tým pádom obaja majú prístup k všetkému čo je v izbe. Možno ty máš zázračné deti keď nerobíš rozhodcu, no kopa rodičov robí.
@jajka257 Kto si ako určí priority, nám sú prvoradé deti a keď dieťa ma zavolá mama pod sa hrať tak idem, nepoviem že daj mi pokoj chcem si oddýchnuť.

kaktusik007
11. mar 2023

mi nevrav ze 3 rocny dociahne na tu istu policku ako 7 rocny.... len to by chcelo rozmyslat a ucit deti odmala k zodpovednosti a k tomu co si mozu / nemozu dovolit. A presne ako pise
@jajka257 zivot je o inom, nie o kmitani.

ale oki, bud si matka, ktora uprednostnuje svoje deti a dava ich na piedestal, len o par rokov tu nepis ako si unavena, vyflusnuta, ani ako nevladzes a ze sa s manzelom idete rozvadzat, lebo vas vztah to ze mate deti nevydrzal.

a kludne mu vycitaj, ze si dovolil namiesto prace sadnut si k telke.

zmrzlinka2021
11. mar 2023

No keď sa chces hrať s dieťaťom, tak pretože chces, nie je to tvoja povinnosť. Žiaľ takto to vyzerá vo veľa domácnostiach, naberú si ako na rohy,. Dom, záhradu, ešte psa a život len otrocina.

autor
11. mar 2023

@kaktusik007 Si predstav má na zemi písací stôl a v ňom knižky a zošity, teda menší dociahne na všetko. Najprv práca potom oddych, či aj v robote si sadnes barskedy lebo nechce sa ti najprv dorobiť si prácu?
@zmrzlinka2021 A koho je to povinnosť venovať sa deťom? Predsa rodičov. Keď sme sa rozhodli mať deti tak deti by mali byť na prvom mieste.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuziiiii
11. mar 2023

Treba dať mladšiemu zošit ,ceruzky nech si kreslí omaľovánky, knižky nech ho nezaujímajú bratove.
Ja mám 12rocneho syna a 2 ročnú dcérku ,tiež dociahne synovi na všetko aj na zošity ale už sme ju naučili že nesmie ....tak to nerobí treba povedať nie toto nie nesmieš a zobrať mu to , daj mu jeho nech má aj on
Dcérka má vlastný stôl s vlastnými zošitmi farbivami atď.
Ani raz sa nestalo že by mu pocmarala alebo roztrhla niečo .

kaktusik007
11. mar 2023

tak si ma tie veci zo stola odkladat a na stole ma mat pisanku a knizku, ktoru aktualne iba potrebuje a do ktorej si robi on ulohy, takze tam nehrozi, aby mu tuto pisanku krpaty zobral... A ak krpaty takuto pisanku berie, je to hovorim chyba vo vychove.
Mozno by stacilo trojrocakovi kupit rovnako pisaci stol, vlastne zosity, peracnik - citil by sa dolezito a nemal by potrebu brat bratovi.

lenze to by chcelo rozmyslat.

kaktusik007
11. mar 2023

@zuziiiii ako pisem, u autorky absentuje vychova. Dakujem za potvrdenie mojich slov.

luccija
11. mar 2023

A teraz si prečo nahnevana?že ty si odišla z domu a on si asi po chvíli zapol TV?aspoň je vidieť, že niečo spravil?
Ak más robotu mala si zostať doma a deti nech sa pohraju, pozru rozprávku.Lebo teraz si ty unavená, muž má niečo rozrobené.Ale chápem muža potrebuje dokončiť dvor, tak buď sa budeš hrať s deťmi, alebo nech sa zabavia fakt nie sú mali...
Deťom sa treba venovať to si robila už doobeda teraz môžu byť chvilu sami....kresliť, stavať menší by mu nemal brat školské veci.A nie, mama nemusí vždy skočiť, keď dieťa povie pod sa hrať...mama musí aj uvariť, oddýchnuť si sadnúť sa a pozerať ako sa deti hrajú.Kazdy máte svoju pravdu tu niet rozhodcu.Neda sa mať všetko aj volieru, výlet, oddych, hrať sa s detmi

zmrzlinka2021
11. mar 2023

Venovať sa deťom neznamená robiť im animátorov. Moja dcérka sa hrá sama alebo s kamoškami, sesterskou. Ja som rodič. Ešte k tomu pracujúci.

Respektuj muža, že potrebuje si oddýchnuť. Ty keď sa chces hrať, tak relaxuj pri tom. Načo ti je ešte pes?

Neurazí sa, ale vy ste typická slovenská nenazratost a potom padáte na hubu, vzťahy vám nefungujú a čudujete sa.

hederamonstera
11. mar 2023

Chapem ta. Nadych, vydych.
Iba doslo k zmene planu, manzel si potreboval oddychnut. Ako ty. Neber to tak vazne. Porozpravajte sa o tom.
Psa by som si na tvojom mieste rozmyslela, kebyze mas samostatne deti, tak ho majte, ale takto si pritiahnes domov dalsie “dieta”, ktore vam bude nicit dvor a budete sa s manzelom zasa natahovat, kto ma viac prace a pod.

zuziiiii
11. mar 2023

@kaktusik007 no presne moja dvojročná si sama sadne za stôl a kreslí si,pozerá knižky , alebo si kreslia s bratom spolu.

miroslava21
11. mar 2023

Trosku sa skludni, nerob muzovi dirigenta, ze teraz rob na dvore, teraz bud s detmi...kazdemu sa obcas stane, ze sa mu do roboty nechce, preto mozno kukal telku. Nikoho nebavi robit tak ze ti neustale pozera poza chrbat kolko a co urobil.
A deti naozaj nsmusis 24/7 strazit a hrat sa s nimi. Nauc sa ich pohrat aj chvilu same, mladsieho naucit ze nema brat veci skolakovi, da sa to. Ak si robia neustale zle, cjvilu sa mozu zahrat kazdy inde od seba.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz