Ako trávite svoj čas?

29. apr 2023

Pekne sobotné ránko prajem,
napadlo má sa vás opýtať ako trávite svoj čas takto cez víkend v prípade, že nejdete upratovať alebo robiť okolo domu cez víkend, ale chcete niekam vypadnúť, no nemáte s kým.
Ja som sa presťahovala na druhý koniec republiky, muž mi chodí na týždňovky preč, dieťa nemám, ani psíka, ani kamošky zatiaľ tu žiadne. Kolegyne v práci sú tak o 20 rokov staršie odomňa, čiže tam nejaké väčšie kamarátstva a kavičky mimo prace nehrozia. Presťahovali sme sa na konci januára, doteraz bolo ešte chladno, tak som moc nejak nerozmýšlala nad tým čo cez volno keď aj tak bolo škaredo, pršalo, zima. Len každý druhý víkend som vlastne sama a to iste aj cez týždeň po práci, ak tu nie je muž, ja končím o 15-tej v práci a potom čo. Koľkokrát je pekne, aj poobede no idem domov a buď upratujem (aj keď uz veľakrát nemam čo, no zvyk.), alebo robím na záhrade niečo, ale to nie vždy mam náladu. Tak to väčšinou dopadne že sedím pred TV a pozerám seriály alebo filmy. Potom sa cítim maximálne neproduktívne.

Preto by som sa vás chcela spýtať, ako trávite slnečné teplé dni a vikendy keď ste samé? Myslím skôr tie ktoré tu nemáte deti. Ešte chcem napísať, že mam rada svoj kľud, aj samotu, ale už je tej samoty veľa na mňa. Chodíte aj napríklad samé na prechadzku? Alebo na kávu? Športovať moc nemôžem lebo mala som úraz na kolene a nemôžem ho namáhať čiže maximálne prechádzka. Take ze fitko nehrozí.
Ďakujem vám pekne za odpovede a vaše nápady 🙂

struhanka
29. apr 2023

Chodievala som sama napr. na vernisáže do galérie či múzea. Zbehla si na nákup oblečenia/doplnkov do domácnosti do nákupného centra/sekáča, do kníhkupectva. Čítala som si. Cestovala som na návštevu k rodičom, sadnúť si s dlhoročnou kamarátkou. Behávala som.

stellarstar
29. apr 2023

Sťahovaním 😅 od včera sa sťahujeme do nového a ja som už KO 🙈 akurát som prišla domov a poobede ideme zas na ti. Tak keď sa nudíš môžeš kľudne prísť pomôcť 😅

autor
29. apr 2023

@struhanka
Jasne nákupy a podobne, to chodím,ale zas nedá sa chodiť nakupovať každý deň niečo. 😀 aj varím, stále vymýšľam nejaké jedlá, začala som aj piecť, no nie vždy je nálada na pečenie. Ja som taká že musim robiť niečo čo má baví, ak ma to nebaví, tak radšej sadnem pred telku a pozerám. ☹️ športovať moc nemôžem, beh nepripadá v úvahu, maximálne tak dlhšia prechádzka a už aj to sa ozýva koleno. Na kávu mi je zvláštne ísť samej, aj keď aj to chodim ale len naozaj občas keď tak popri nákupu, alebo keď niečo vybavujem, tak si skočím, ak cítim že potrebujem nabudiť. Ale cielene nejdem ☹️

autor
29. apr 2023

@struhanka K rodičom by som rada zašla ale ako hovorím, žijú na druhej strane Slovenska, oni majú tiež svoje veci aj cez víkend a vždy keď ideme k ním, tak idem aj s mužom a dohadujeme si to dopredu. Čiže nechcem k ním ísť len tak z nudy. A najmä tá dlhá cesta, aj keď auto mám a šoférujem ale neoplatí sa to kvôli jednému dňu keď cez týždeň pracujem od rana

autor
29. apr 2023

@stellarstar Haha. Tak držím palce. Neviem či sa až tak nudim že by som išla sťahovať 😀

luccija
29. apr 2023

Našla by som si v okolí kamarátku.Okrem toho by som išla cvičiť čo asi teraz nemôžeš?nejaký kurz

zenulkaaa
29. apr 2023

Ty nemas ziadne zaluby??? Ved je tolko veci co sa da robit.. a ty sedis pred telkou 😄 to ja osobne povazujem za velku stratu casu a ked som sama doma, nikdy telka nejde.
Ja ked mam takyto volny den, vzdy upratujem, vylepsujem domacnost, lebo nikto nie je doma, nechodi mi tam a mozem si v klude porobit co potrebujem. Ja mam upratovanie rada, co zas nemusim je zahrada, to by som vo volnom case nerobila 😄
Potom citam knihy, cvicim, pisem blog, to je moja velka zaluba, fotim si nan fotky..
Dalej zajdem na nakup, ak treba nieco kupit.. niekedy aj pracujem, lebo aj moja praca je pre mna zaluba.
Taktiez ak by som uz fakt mala vsetko porobene, alebo nic ine by ma nenapadalo, pokojne si aj sama zajdem na kavicku do mesta, posediˇ na terase, prejdem sa, cosi si pofotim..
Ja neviem, ja sa fakt vzdy tak cudujem tymto otazkam. Pride mi to, ako keby ludia nemali ziadne zaluby, ked sa taketo nieco pytaju. Ved musi byt nieco co ta bavi.
Ale to asi pochopis az ked budes mat dieta 😉😉😉
Rob proste veci co ta bavia, lebo ked to dieta raz pride tak uz tolko casu na ne mat nebudes.
Taktiez ma napada, ze mozes sa ucit, v niecom zlepsovat, jazyk, nejaky kurz atd..

autor
29. apr 2023

@luccija Ďakujem za radu. Kurzy tu v okoli nie sú žiadne, bývame na dedine, okolo máme skor prírodu a lesy, no keďže mám problém s tým kolenom, moc do kopca chodiť nemôžem, aj keď turistika by má bavila veľmi. Teda, bavila ma vždy. 🙂

autor
29. apr 2023

@luccija A kamarátku by som si rada našla, ale ako spomínam, bývame na dedine, mladší ludia skor z tadiaľto odchádzajú preč, takže máme obyvateľov tu skor staršie ročníky, ak už sa nájde niekto mladší, tak majú už deti a venujú sa im. Najbližšie väčšie mesto mám 35 km a pride mi nevýhodne každý deň sadat do auta kvôli káve, a aby som sa prešla po meste.

autor
29. apr 2023

@zenulkaaa Tak nie každý má takto produktívny život ako ty. Môžeš byt rada a v dobrom zavidim. 🙂 Deti sa v blízkej dobe nechystáme mať, nakoľko muž má tiež nejaké zdravotne problémy aktuálne, ktoré rieši. Ďalšia vec je že chodi na týždňovky a kým zarobi toľko koľko chce, tam chodiť bude a aj keby sa dieťa podarilo, tak by bol nešťastný že musí od neho odchádzať na tak dlho. Ale vlastne to sú naše osobné veci, to sem nepatrí si myslím a príspevok bol o niečom inom.
Ja som veľa športovala, aj závodne som robila zopár športov, či už kolektívne alebo individuálne. Bohužiaľ mala som úraz a bolo mi ZAKÁZANÉ športovať. Mna nebaví fotiť kvety alebo neviem čo ešte. Ja nie som kreatívny typ. Každý sme na niečo iné.
Ale rozumiem že to nevieš pochopiť, keďže máš tak super život v ktorom sa nenudíš a tým padom ti príde neuveriteľne že človek ktorý nemá dieťa sa nudí a je obmedzený robiť veľa veci. Každopádne ďakujem za “rady”

ivangeline
29. apr 2023

Hobby. Vsetky navody a inspiracie je mozne najst uz na nete. :D Kosiky z prutia,hrnciarsky kruh,sochy,malovat na rozne sposoby a rozne materialy,piect,vsetky rucne prace... ;D

autor
29. apr 2023

@ivangeline ďakujem za nápady 🙂

jan510
29. apr 2023

tak ja zboznujem byt sama, vzdy si nieco najdem, malovanie obrazov podla cisel, diamantove malovanie, studujem navody na pestovanie roznych zaujimavych rastlin, teraz som zdedila zahradku tak tam vela casu travim, sadim, presadzam, pestujem kadeco nezvycajne, beham po zahradnych centrach, zahradnych vystavach. A to vsetko sama, vecer rada citam knihy, zajdem na pizzu s kamoskou, alebo len ta sa idem sama prejst na turistiku, prip napisem do fb skupim a vzdy sa niekto prida. Telka ako spomenule zienka vyssie u mna nejde nikdy, pre mna strata casu, do kina som sla parkrat aj sama a celkom sa mi to pacilo.
2x tyzdenne mam online spanielcinu a 3x tyzdenne chodim na jogu

bessie12
29. apr 2023

Keď som sama, tak bud čítam knihy, venujem sa akvaristike ( momentalne iba na teoretickej úrovni), záhradke alebo sa idem prejsť po dedine, ked je pekne počasie. Potom mam rada varenie a pečenie, takže peciem niekoľko krát do týždňa a hlavne telefonujem s maminou denne niekoľko hodín 😅

zenulkaaa
29. apr 2023

Nemam super zivot, len robim veci, ktore ma bavia. A neviem preco by si ich nemohla robit napr ty alebo hocikto iny. Ved si sadni a napis si co Ťa bavi, ved to nemoze byt len jedna vec, musis mat zaluby. Co rada robis, co ta tesi ked to robis. Clovek ked si nevie vystacit sam so sebou, tak niekde je problem.

nikoletta1712
29. apr 2023

Ahoj, ja som úplne sama v Ríme už druhý týždeň a užívam si doslova každú minútu…Vôbec nemám problém ísť sama na kávu, obed…Alebo si zoberem pod pazuchu knihu a idem si niekde na námestie čítať alebo len tak sedím a obzerám ženy, že ako sú krásne oblečené, upravené🤭☺️…
Takže vybehni z domu hoc aj len kávu a uži si ten prítomný okamih❤️…

marsmykkok
29. apr 2023

Ja mám psa, tak prechádzky s ním, ak je pekne a nemám čo robiť, sme von aj 3-4 hodiny denne. A potom idem na nákup, poupratujem niečo, počúvam podcasty, internet, tv-no taká klasika. A občas so zaplatím nejaké skupinové cvičenie a chodím na rôzne cvičenia.

marsmykkok
29. apr 2023

@zenulkaaa Tak každá sme iná no...Ja to mám tak, že záhradka ma nebaví, pestujem len pár kvetín, varenie a pečenie to len rýchlovky, nebaví ma byť pol dňa v kuchyni. Také tvorivé veci ako niečo vyrábať na tom som ľavá a nebaví ma to vôbec. Po obchodoch tiež nevydržím dlho behať, unavuje ma to. Mňa zachraňuje ten pes, ale aj tak sa nudím niekedy.
Potom mám rada turistiku, ale zase nepôjdem v dáždi a ani na druhý koniec republiky a chodila som jeden polrok intenzívnejšie a proste všetko v okolí som prešla a zase 10 krát na rovnaké miesto za rok nepôjdem. Tak v tomto si to musím tiež rozkladať a idem tak raz mesačne. Rovnako rada chodím k moru, ale to tiež sa nedá každý mesiac, len raz ročne. Takže chápem autorku.

zenulkaaa
29. apr 2023

@marsmykkok to nepopieram, každá sme iná, a to je uplne super. Ale snád každého niečo bavi.. Ja fakt neviem, čo je to nudit sa... a to ma záhrada tiež nebavi, nič nevytvaram, lebo to ma tiež nebavi, nebavi ma telka, aj ked občas si rada pozriem dobrý film, ale inak je to pre mna strata času.
Ale je kopec iných veci čo ma bavia - čítanie, písanie, upratovanie (to sa možno mnohí čuduju, ale poznám veeeeela žien, čo to maju podobne), pečenie koláčikov, potom ma bavi napr moda, ja sa viem zabavit vo svojej skrini tým, že si tam stále kombinujem nejaké outfity, chystam do prace atd.
Preto vravim, nech si aj autorka sadne a porozmýšla, čo ju bavi, čo rada robi, nech skusi niečo nové.

vvrabec
29. apr 2023

Píšete že nemôžete športovať a čo bicykel? Veď dnes už nemusí byť na ,, ľudský,, pohon a ak vás turistika baví mohlo by to byť možno riešenie. Môžete sa prihlásiť na nejaký online kurz, ja rada čítam a vyšívam a premýšľam nad malovaním( talent nemám tak chcem skúsiť malovanie podľa čísel). Tiež rozmýšľam že by som možno mohla skúsiť naučiť sa háčkovanie alebo pletenie. Ak máte rada nakupovanie možno by ste mohla skúsiť naučiť sa šiť a nejaké tie šaty alebo dekorácie si potom ušiť. Tiež môžete skúsiť pedig či vyrobiť nejaké šperky- na nate je veľa návodou(šperky zo stužky, korálkovanie, plstené šperky...) . Stačí vyskúšať, možno to čo vás bude baviť nemájdete na prvý šup ale ak budete hladať určite sa vám niečo zapáči.

denkabemommy
29. apr 2023

Keď ťa bavia kreatívne veci, maľuj/vyrábaj obrazy, ši oblečenie/doplnky, urob si kurz grafiky online, hačkuj
štrikuj, prípadne aj jazykové kurzy sú tiež online, čítaj knihy, napíš knihu. Nie je všetko len o odídení z domu, lebo doma je nuda. Tooooľko vecí môžeš robiť aj doma, zároveň von (na záhrade) a vôbec to nemusí byť zamerané na šport a pohyb. Nakoniec keď si prejdeš xy aktivitami doma, možno nájdeš niečo, čo ťa bude baviť na 300%. Alebo začni VŠ externe, budeš mať vyplnené poobedia učením 😅