Máme 3rocne dieťa,od januára ju zobrali do škôlky.Ja pracujem,po práci utekám do škôlky,doma variť upratovať.Cez víkendy celý čas som s malou,manžel robí okolo domu alebo si chce len oddýchnuť alebo vyraziť s kamarátmi na futbal hokej atd.Ja nemám žiadny čas pre seba.Nechce tráviť čas s malou,povie mi že je zlá vymýšľa neobsedí.A ja tým pádom nemám žiadny čas na seba na oddych na nič.Ako toto riešiť?
Priprav jedlo do chladničky, oznam že ráno ideš s kamoškou na výlet/nákupy/wellness a vráť sa až v podvečer...nie o 3 hodiny ale tak o 8 hodín
Pri plodení bol tak nech sa stará. Nepýtaj sa rovno oznám, "v nedeľu idem na dve hodiny preč." Čo s ňou bude robiť je jeho vec ani by som nič nechystala. Snáď jeden dospelý človek zvládne jedno jeho vlastné dieťa.
A nedá mi, doteraz sa o to dieťa nijak nestaral?
By som sa zobrala ,nechala mu dieta a sla. To uz kde sme. Ocividne dieta chcel, nech sa teraz stara
Baby ale malá nevydrzi s ním keďže není naňho zvyknutá.Moc sa do výchovy nehrnul.Ano dieťa chcel aj on.No teraz mi vykrikuje že keď chcem mať voľný čas nech ju dám babkam a nech neotravujem jeho.Alebo mi povie na čo som chcela dieťa keď chcem čas pre seba,že mala som ísť na potrat.
Jezis to je debil
Ale po dalsie,mala si tiez musi zvyknut ved je jej otec. Nik by mi nebral moj zivot uplne 🙄
My sme s mužom vždy trávili čas spolu - s deťmi.. čiže keď bolo čo robiť okolo domu - boli/sme sme tam všetci.. keď sme šli na výlet - tak všetci.. keď sme šli na návštevu - tak všetci.. odkedy máme deti, trávime spolu čas, lebo patríme k sebe.. áno, treba mať čas aj na seba, to bolo maximálne tak, že manžel v sobotu ráno zobral deti von.. to nie že nechce, proste to je tak - keď raz niekto má dieťa, tak sa o neho má starať.. je rodič rovnako ako ty, máte rovnaké práva a tak obaja máte s dieťaťom tráviť čas.. neprešlo by u mňa ani náhodou že on si bude robiť čokoľvek bez nás a ja len ja budem mať rodičovské povinnosti.. na to nemám povahu aby som to akceptovala a tvoj muž by to mal od teba počuť polopatisticky a priamo..
Ale teda čo čítam tvoj posledný koment.. tak si myslím že bohužiaľ si mala veľmi zlý výber muža.... Tam neviem či pomôže xty rozhovor..
No čo s takým človekom by som už nikdy nebola. Nehnevaj sa to je choré na hlavu že chceš čas pre seba tak TI povie že si mala ísť na potrat. TY máš pocit že ten človek ta ľúbi rešpektuje. Lepšie by vám bolo obom samým s dcérkou. Pozri teraz si sama nikdy milosť pán nemá čas. O čo by bolo horšie ak by ste žili vy dve. Toto je fakt otec roka. Podľa toho čo píšeš dieťa nechcel. Možno si si presadila svoje dúfajúc že názor zmení žiaľ nezmenil. Ale aby mi muž povedal na moju otázku postráž malú že načo TI bola mala si ísť na potrat veci by som zbalila aj malej aj sebe a čau. Obyčajný sebec.
To dieta je aj jeho a co je to za otca ked sa nepostara o dieta? Ty nemas narok na volno, lebo si chcela dieta? A ked si chcela volno, tak si mala ist na potrat? Normalne by som sa zobrala na cely vikend a nech si to poriesi a zacne budovat vztah s dietatom. My mame 3 a zvladne ich lavou zadnou.
Vysvetli muzovi jeho rodičovské práva a ruka v ruke idúci aj zodpovednosť a povinnosti .
Ty nie si jednorodic ,ani vdova ,ani osamelá matka . Vaše dieťa potrebuje byť vychovávaná oboma rodičmi .
Môj 6 ročný je akurát na krúžku mladých poľovníkov ,manžel šiel s ním ,keďže soboty majú v teréne .doma mám ešte 2 ročnú a 12 ročného . Poobede ideme opekať so všetkými deťmi .
Včera poobede prišiel z práce po týždni a mal do večera čas pre seba ,ktoré strávil u kamaráta ( niečo majstrovali unho na dvore ) .
O 5 ráno sme šli bez detí ,kým ešte spali vyenčiť psov ,aby sme mali takú hodinku sami pre seba .
Večer si idem zas ja zabehať na hodinku von,teda muž bude doma s troma deťmi .
Zajtra máme naplanovany celodenný výlet a večer idem opäť na hodinku behať ,teda opäť bude s deťmi .
Nerozumiem , vždy sa dá dohodnúť .tiež máme dom ,veľkú záhradu , muž je polovnik , má svoje hobby , a ja mám tiež svoje aktivity . Berieme to prirodzene ,že sa obaja snažíme podieľať na chodbe domácnosti .
Tak ako aj ja finančne, ( v týždni pracujem popri RD , staram sa o tri deti a dom ,kým je muž v zahraničí ) a víkendy sa má zas on snaží odľahčiť od deti ,aby som vypla a mala svoj cas
@jana_eyre_2 Príklad teraz on niečo robí na dvore a ja sa hrám s malou vnútri.Potom ju zoberiem na ihrisko a ledva čakám kedy vecer zaspí nech mám čas aj na seba.
@alickapusinka Dieťa chcel no ostal sklamaný keď sa dozvedel že budeme mať dievča a nie chlapca.Vraj k dievčaťu nemá alebo nevie ako si vytvorit vzťah.
No tak nijak nebudeš mať voľný cas keďže si si spravila dieťa s individuom ,keď toto povie že mala si ísť na potrat a že namiesto chlapca má dievča a to mu vadí tak je total magor ,prepáč,viem že ťa to trápi ale už to v ňom nevybudujes ked ju necháš s ním a bude len plakať tak bude ešte horšie sa stavať k všetkému
A ešte k tomu môj chcel strasne ale naozaj strašne dievča ,máme dvoch chlapcov ale ani ma mikro sekundu som na ňom nevidela že je sklamaný .
A prečo nejdeš na dvor s ním? Dajte nejakú malú prácicku malej, trhať trávu, čokoľvek - ona sa bude cítiť uzitocna, budete spolu a budete si zvykať na spoločné strávený čas..
Veď chod s malou na dvor a buďte pri ňom . Moja má 2 roky a mužovi asistuje pri rôznych prácach na záhrade aj v ovocnom sade , aj do lesa chodia spolu zver zakrmit . Ona mu pomáha ,a je veka šťastná pri tom .
@jana_eyre_2 presne .minulý týždeň moja dvojročná zbierala konariky ,ktoré muž strihdl z ovocných stromov
@zafir01 veru, deti sú neuveriteľne vďačné za takéto zodpovedne práce s rodičmi 💕
Veľmi smutné, že ti toto dokáže povedať vlastný manžel, že si mala ísť na potrat 😒👎 prepáč nedá mi to, ale tvoj muž je jedno sebecké hovädo...Tak ako píšu kočky vyššie 👆 len mu oznám, že odchádzaš z domu niekam s kamoškou, malú zaopatri a nech si užíva otcovské povinnosti. Toto he snáď zlý sen, čoho sú niektorí jedinci schopný, dieťa splodiť je to najmenej...
vymen manzela .. raz by mi povedal ze sosm mala ist na potrat a uz by mal zbalene veci ... alebo nech zaplati opatrovatelku .. kazdopadne ano da sa to riesit so starymi rodicmi - daj malu k nim chod do salonu .kadernicka pedi nechty neaky ten nakup kaviska s kamoskou - samozrejme muzovi daj uctenky ... daj sa dokopy a najdi si muza s velkym M a jemu uz len oznam ze odchadzas ..
Tak tu nie je čo riešiť....vieš o tom, že lepšie ti bude samej s dcérou žiť? S takýmto človekom by som nemohla existovať, či chces s ním zostať? Prečo? Napíš reálne prečo?
Neváži si ťa, neľúbi vaše spoločné dieťa, nechce byť s vami ...
To je uzasne ze dieta nie je zvyknute na otca..
No ak sa nestaral od zaciatku, tak teraz sa asi tazko nieco zmeni.
Jednu nedelu by som rano vstala a pred siedmou vypadla z domu, ku mame na kavu povedat, ze sa blizi rozvod lebo rodina je v troskach, krd muz na hokej, na pivko a vylozit nohy. Haloooo
Takto nechat po sebe aj po dcere slispat
Od eocneho som soboty chodila ba 6 hodin vin, od 2 rocneho na celu sobotu od 8-18:30 - to tak raz za 2 nesiace s kamosko na kávu na cely den . Cesta mi trvala 2,5 hodiny a isla som z at na sk. Muz sa normalne tesil, ze konecne idem s kamoskou von. Cely den bol s malym sam. No mas doma bula. To ti mal oznámiť, ze je len darca spermií.
Riadna výhovorka prepáč. Nie aby bol rada že je zdravá. Ja som dcérku mala ale zomrela. Koľko žien by tu na MK chcelo deti a nemôžu mať a ten blbec má výhovorku. Ja neverím že ak by chcel dieťa tak by TI povedal že máš ísť na potrat že chceš mať čas aj pre seba majster výhovoriek. Nechce dieťa lebo je to dcéra a myslíš si na úprimne že by mal záujem že by to bol syn podľa mňa nie a klame a vymýšľa si hlúposti.
Aj moj otec chcel chlapca a ma dve dcery.. ale nikdy nam to nedal pocitit. Normalne sa s nami hral, dokonca nas zapajal, ked nieco robil, podavali sme mu kladivo, klieste a pod. Mal malo casu, lebo robil dve roboty, potom zas aj studoval na vyske a aj tak si nasiel cas hrat sa s nami - dcerami. Nekaslal na nas, aj ked sme neboli chlapci.
Takze mas divneho partnera a zijes ako osamely rodic vlastne... Skus sa s nim rozpravat este o tom.. inak ak sa ti da, vykasli sa na neho...
Ale pockaj to nemas chlapa, to mas burana. Toto by mi raz povedal ze si mala na potrat len preto lebo on sa nevie postarat o vlastneho potomka, potratila by som jeho niekde po ceste svojim zivotom🙂
@jana_eyre_2 Chodím s ňou na dvor no keď manžel tam niečo majstruje chce mať kľud a nie aby malá tam behala.Tak nemôžme byť všetci naraz na dvore.
@syslik81 To myslel skôr ironicky nech dám malú k babkam že aj to som neschopná im ju dať strážiť.Ale moja mama ešte pracuje a svokra nemá záujem postrážiť malú.
@marcellka32 Neviem či a ním ostať po tom ako sa správa ku nám.No sama by som to neutiahla finančne,robím len polovicny úväzok a malo platia.
@kitycat Že pred siedmou, malá vstáva ráno pred šiestou aj cez víkend.Ani sa nevyspim lebo nemá kto sa jej ráno venovať.Aj preto mi chyba čas na seba lebo stále ten istý kolotoč a 24/7 s malou.
Tak si sa vyzalovala a budes dalej suchat nohami? Na zahradu nemozete ist leby chcela pomahat otcovi strihat krovie? Nie je ti z toho zle?
Tvoj chlap je debil, ty šúchaš nohami lebo si na ňom finančne závislá. Kto na to najviac doplatí? Opäť dieťa, ktoré rastie bez otca. Tiež si nájde raz debila a bude ho tichúčko poslúchať. Ty si to s ním nevieš vyhádať ani za 3 roky čo je na svete? Zapájať sa mal od bábätkovského veku bez debaty, keby trepal, že nevie, čo s dievčaťom, tak by dostal jedinú odpoveď "tak sa nauč". Aby si on roky každý deň pooddychoval a všetko robil v kľude sám, a ty fungovala nonstop? Ani žrať by nedostal. Finančne závislé ženy sú z chlapov vždy celé posraté. 🙄 Buď si to s ním vydup a vyhádaj, alebo sa finančne vzchop, hľadaj lepšiu prácu a kopni ho do riti, veď ste aj tak len samé.
Musí, je jej otec. Iba mu oznám, kam odchádzaš, kedy prídeš a kedy má malá jesť a spať a choď.