Ako to je teraz s materskou a prestupom na rodičovský?

nikuska845
15. apr 2020

Ahojte.

Chcem sa spýtať neviem ci tu je už taký príspevok ci nie ale ako to teraz je? Keďže mne budúci mesiac konci materská a mala by som nastúpiť na rodičovský príspevok ako to riešiť v tejto situácii? Treba niekam ísť alebo to nabehne automaticky? Ďakujem za odpovede.

veronikaszabova
15. apr 2020

@nikuska845 o RP treba zaziadat - automaticky ho nedostanes

mima1
15. apr 2020

Nic nedostanes len tak o vsetko treba poziadat cize musis si podat ziadost

smejko25
15. apr 2020

Paci sa tu mas jednoducho vysvetlene 🙂

https://www.pravneprerodica.sk/ako-sa-prechadza...

nikuska845
autor
15. apr 2020

@smejko25 ďakujem 🙂

nikuska845
autor
15. apr 2020

@veronikaszabova áno viem ze treba vyplniť žiadosť ale vzhľadom tej korony momentálne neviem ako sa teraz postupuje.. Mne vraveli na socpoist. Ze mi príde papier a s tým tam mam ísť a potom na upsvar a tam požiadať.

smejko25
15. apr 2020

@nikuska845 noo o ten papier si musis zavolat v den ukoncenia materskej skor ti ho nevidaju 🙂 ale niekde som citala ze aj par sni predtym sa da

veronikaszabova
15. apr 2020

@nikuska845 pri ziadosti o RP potrebujes papier odkedy dokedy si poberala MP. S tym pojdes na UPSVAR, vyplnis papiere a hotovo - neviem, ci sa to da riesit cez net. Skus si zavolat na UPSVAR v mieste tvojho bydliska.

nikuska845
autor
15. apr 2020

@veronikaszabova áno ten papier mi dá sociálna poisťovňa a s tým mám ísť potom na úrad.. To chápem.. Skúsim zajtra zavolať a informovať sa.. Lebo keď som volala na sociálnu tak mi to len pipalo

jvasenka
15. apr 2020

@nikuska845 kedze je mimoriadna situacia vsetko vies poriesit aj cez mail prip postu...na SP napises mail ze potrebujes to potvrdenie - bud ti ho poslu postou alebo mailom a na UPSVaR vies všetky potrebne dokumenty poslat naskenovane alebo odfotene mobilom prip postou.. Nemusis tam ist osobne.. 🙂

nikuska845
autor
15. apr 2020

@jvasenka ďakujem toto som hlavne chcela vedieť 😂

sims122
16. apr 2020

A vedeli by ste este aj mne poradit? Tiez prechadzam z materskej na rodicovsky ale zaroven manzel konci subeznu matersku ktoru poberal na starsiu dceru. On ked nastupoval tak vypisoval papier o prevzati do starostlivosti, to mam teraz vypisat ja a prevziat ju? Ak ano, tak mam poslat na socialnu a staci v den ukoncenia materskej?