Ahojte.
Chcem sa spýtať neviem ci tu je už taký príspevok ci nie ale ako to teraz je? Keďže mne budúci mesiac konci materská a mala by som nastúpiť na rodičovský príspevok ako to riešiť v tejto situácii? Treba niekam ísť alebo to nabehne automaticky? Ďakujem za odpovede.
Nic nedostanes len tak o vsetko treba poziadat cize musis si podat ziadost
Paci sa tu mas jednoducho vysvetlene 🙂
@smejko25 ďakujem 🙂
@veronikaszabova áno viem ze treba vyplniť žiadosť ale vzhľadom tej korony momentálne neviem ako sa teraz postupuje.. Mne vraveli na socpoist. Ze mi príde papier a s tým tam mam ísť a potom na upsvar a tam požiadať.
@nikuska845 noo o ten papier si musis zavolat v den ukoncenia materskej skor ti ho nevidaju 🙂 ale niekde som citala ze aj par sni predtym sa da
@nikuska845 pri ziadosti o RP potrebujes papier odkedy dokedy si poberala MP. S tym pojdes na UPSVAR, vyplnis papiere a hotovo - neviem, ci sa to da riesit cez net. Skus si zavolat na UPSVAR v mieste tvojho bydliska.
@veronikaszabova áno ten papier mi dá sociálna poisťovňa a s tým mám ísť potom na úrad.. To chápem.. Skúsim zajtra zavolať a informovať sa.. Lebo keď som volala na sociálnu tak mi to len pipalo
@nikuska845 kedze je mimoriadna situacia vsetko vies poriesit aj cez mail prip postu...na SP napises mail ze potrebujes to potvrdenie - bud ti ho poslu postou alebo mailom a na UPSVaR vies všetky potrebne dokumenty poslat naskenovane alebo odfotene mobilom prip postou.. Nemusis tam ist osobne.. 🙂
@jvasenka ďakujem toto som hlavne chcela vedieť 😂
A vedeli by ste este aj mne poradit? Tiez prechadzam z materskej na rodicovsky ale zaroven manzel konci subeznu matersku ktoru poberal na starsiu dceru. On ked nastupoval tak vypisoval papier o prevzati do starostlivosti, to mam teraz vypisat ja a prevziat ju? Ak ano, tak mam poslat na socialnu a staci v den ukoncenia materskej?
@nikuska845 o RP treba zaziadat - automaticky ho nedostanes