Ako ste zistili, čo vás baví, aké je Vaše poslanie?
V 26 rokoch ma už občas prepadá pocit, že by som to mala vedieť a nie sa motať v blúdnom kruhu.
Čo pomohlo Vám?
Skus porozmyslat o co sa rada staras. ;)
Tak robím to čo som vyštudovala. Hneď po škole som ostala doma s bábätkom a potom som sa zamestnala vo svojom odbore . Šla som tam so strachom či som to nezabudla ale reku skúsim veď mám na to školu .., a zistila som že ma to baví až keď som chodila domov spokojná z vykonanej prace a tešila som sa do roboty a tak mi plynuli dni v robote ako voda …
to že som si zlomila nohu, a zrazu som mala cas premyšlať a zastaviť sa
Ked som mal v 80tych rokoch zo 7-8 rokov a uvidel prvy mikropocitac zapojeny na televizor tak to bolo ako keby som dovtedy spal a teraz ma obliali vedrom vody, take precitnutie, nadsenie, energia, zvedavost... a uz ma to neopustilo. Vedel som ze to bude moje poslanie - venovat sa pocitacom, porozumiet im, ...
no mne sa to veľmi menilo, mala som obdobie kedy som potrebovala zamestnať hlavu, potom zase ruky a nemyslieť, a furt je to so mnou ako na hojdačke, takže si nič z toho nerob, podľa mňa človek neustále potrebuje zmenu a podnety, aby nevyhorel
Mam 30 a neviem. Mam vela hobby. Pracovne som ale nenasla ziadnu pracu pre ktoru by som mala vasen.
co ta bavi nemusis zistovat, to vies.. lebo ta to bavi robit, zit.. problem je ale v tom, ked hladas 'poslanie' - to castokrat neexistuje.. velakrat maju ludia problem, ze si to, co ich bavi, nevedia predstavit ako nieco, co robia za ucelom obzivy, zarobenia penazi, ako zamestnanie.. preto hladaju nieco v tomto smere, no a castokrat nenajdu, lebo nemaju co..
skus nezistovat, skus si len uvedomit, co ta bavi a pripustit, ze by to mohlo suvisiet s tvojim 'poslanim' .. a nevymyslat ako - lebo to ti samozrejme napadne x dovodov, ze to nejde a preco to nejde.. len si to uvedom a pripusti, ze 'toto by mohlo byt moje 'poslanie'' a potom uvidis, co sa zacne diat a co sa ti zacne ukazovat, ake moznosti, kam ta to zacne smerovat..
hlavne nehladaj len medzi moznostami 'poslani', ktore poznas, ktore existuju.. lebo to tvoje tam vobec nemusi patrit.. moze to byt nieco celkom nove, co este nikto nerobil, alebo nieco, co sice existuje, ale ty si o tom zatial nepocula
a nerozdeluj, co ta bavi ako konicek, alebo len tak a co je nieco viac, co akoze 'stoji za to' .. castokrat prave tie 'len tak' veci, su tie prave.. napriklad ak ta bavi jest 😀 tak mozes robit nejakeho degustatora, alebo ak ta bavia vylety, mozes robit turistickeho sprievodcu, ak ta bavi kecat s kamoskami, mozes robit terapeutku alebo kaucku - castokrat to na prvy pohlad vobec nie je vidno, aky potencial sa skryva za nasimi zaujmami ..
no a este - nemusi existovat len jedno poslanie.. moze sa to v priebehu zivota menit a aj sa to casto meni.. preto nie je dobre sa zabetonovat do takej klasickej predstavy, ze nieco vystudujem a potom to uz budem cely zivot robit a budem sa v tom zlepsovat a stupat po kariernom rebricku.. lebo to tiez nemusi byt to prave pre teba.. a je dolezite tiez pripustit, ze mozes byt 'uspesna' a dobre zarobit, aj ked nebudes 'budovat karieru' len na jednom mieste alebo v jednej oblasti
no a v neposlednom rade treba vediet pripustit, ze vsetko moze byt uplne inak 🙂 a ze mozno ta v zivote caka a ma cakat nieco uplne ine, ako robit nejake poslanie, karieru, zarabat peniaze 🙂
Ja som na materskej zistila, ako velmi ma bavi spanok a chcela by som sa mu v zivote plnohodnotne venovat. Nic nerobit, len spat a jest, spat a jest... 🙂
A teraz vazne. Bavi ma moja praca, financie/pravo. Nikdy som sa tomu nechcela venovat, vystudovala som zurnalistiku, potom som odisla zo Slovenska, bez nejakej konkretnej idey a cirou nahodou som sa ocitla v takejto pracovnej oblasti a zistila som, ze ma to bavi. Ale nikdy odmalicka som nemala jasnu predstavu, comu sa chcem v zivote venovat, len som plavala zivotom a skusala vsetko mozne a cakala, ci ma nieco oslovi.
Co sa tyka konickov, som strasne leniva a tiez nemam jeden konicek, pre ktory mam vasen (ak neratam ten z uvodu). Skusam vsetko mozne, nieco ma bavi viac, nieco menej.
Ahoj, jednoducho - Tvoja najobľúbenejšia činnosť, čo by si robila aj ,,bez peňazí,, (obrazne povedané) pri pomyslení na to sa Ti rozbúcha srdce, niečo, čo Ťa baví, teší a napĺňa, o čom často rozmýšľaš, v čom by si bola dobrá...
Ved predsa to, co si vystudovala. Ci radsej chces robit nieco ako nekvalifikovana?
Otázka je,že kde? Kde ma čo baví? V práci,ako koníček,v posteli...či kde? Treba upresniť otazku