Ako ste si našli svoj štýl oblečenia?

3. feb 2023

Ako ste si našli svoj štýl ?
Niekedy mám pocit , že ten svoj stále hľadám a to už mam30😱..myslím skôr oblečenie,(mejkap a vlasy už mám nejak zaužívané). Mám doma strašne veľa oblečenia... Ale veľa z neho je takých že to vôbec nenosím. Niekedy sa mi s tým ťažko lúči samozrejme snažím sa triediť...aby bola skriňa vzdušná. Ale mam toho ozaj mnoho a niekedy ( dosť často) mám pocit že nemám čo na seba..ako si pomôcť? Ako ste si našli to svoje? Čo vám aj svedčí a čo v čom sa dobre cítite?
Alebo je možné mať aj viac štýlov ? Lebo mám rada aj koženú bundu a roztrhané rifle ale aj romantické šaty a opätky

babulkomale
3. feb 2023

Jasne ze mozes mat viac stylov. Ja sa obliekam podla nalady a prilezitosti. Takze mam termo oblecko, oteplovaky, sportove - turisticke topanky zimne, jarne, letne, snehule, vysoke kozene cizmy, lodicky, baleriny, sandale, tenisky, rifle, saty, leginy, biznis modu, sukne dlhe aj kratke, topy predlzene na leginy aj kratke...
A v detailoch tych veci je vzdy nieco take moje, co si povieme so sestrou alebo kamoskou pri nejakom kusku oblecka ze "Toto si uplne ty" ze ta vec ma vystihuje alebo ju.

struhanka
3. feb 2023

1. Krok za krokom dôkladne vytriediť celý šatník. Chytiť si každú vec do ruky a na chvíľu sa zamyslieť, či ju nosíte, či sa v nej cítite dobre, či vám farebne sedí. Ak nie, predať ju/darovať.
2. Zistiť svoju farebnú typológiu - ktoré farby vám pristanú, cítite sa v nich dobre.
3. Zistiť, ktoré strihy vám pristanú, cítite sa v nich dobre - nechať si poradiť od kamarátky/sestry, ktorá to vie úprimne zhodnotiť.
4. Mať v šatníku základné kúsky, ktoré zachránia v každej situácii (napr. kvalitné šaty do divadla, pohodlné nohavice do práce...). Vo farbách a strihoch, ktoré vám pristanú.

nely1704
3. feb 2023

Mne sa osvedčilo vytriedit veci na minimum a odvtedy mam system:

Mam 4 ks nohavic ( 1 rifle, jedny pasikave , jedny karovane, jedny čisto čierne) 👉 znosim vyhodím kúpim nové 1 kus
K uvedeným rifliam mam niekoľko kusov tričiek a košieľ , ktoré obmieňam.
Príde napr leto - zadelim si co nosim - niekoľko šiat, tričiek, topov... nosim to isté dookola. Znosim vyhodím
Mam poloprazdnu skriňu ale nemám pocit, že chodím v tom istom.

Každý jeden kus, ktorý je v skrini nosim využívam. Nestojím 10 minút pred skriňou. Vždy viem, čo oblečiem.

lululilien
3. feb 2023

Autorka. V tvojom prípade by som nenosené oblečenie dala do krabíc. Môžeš si na krabicu napísať, čo máš vo vnútri. Ak sa tých vecí rok nedotkneš, dáš ich na bazár/charitu.

queen_mary
4. feb 2023

Ahoj, ja som si dala minuly rok porobit kapsulove satniky - na instagrame michaela svarova. Spravili sme aj farebnu typologiu. Je to top, mam krasne oblecenie ktore mi pristane a uz aj viem, ake steihy mi idu a co kupovat.

oli18
4. feb 2023

Zavolaj so Katarinu zo vcerajsieho Bez servitky, ona ti vytriedi skrinu, najde styl a preda oblecenie, ktore predava. Ak mas na to ju zaplatit.

dadis
4. feb 2023

Moj styl sa odvijal od toho, v com som sa citila dobre. Vacsinou som si potom podobne veci kupila. Ja vacsinou nosim sukne, saty, lebo sa v nich citim pohodlne a pritazlivo.

gertrudaosem
4. feb 2023

Ja mám 46 a tiež nemám pocit že som sa našla... Aj keď vzhľadom k práci už to neriešim, ale určite nenosím podpätky a extra oblecko elegantné, skôr pohodlné... A fakt už neriešim. Niekedy sa zamyslím že akoby som nemala svoj štýl, ale možno ta šedá myš je môj štýl 🤣