Ako ste sa zmierili s tým, že budete mať len dve deti?

1. sep 2022

Ahojte ,ako ste sa zmierili s tým že budete mat len 2deti?
Aby ste pochopili láka ma to mať ešte jedno , neviem často na to myslim žeby som chcela ešte bábätko ..
Svoje dve deti mám z IVF , rizikové tehotenstva, nie ľahké pôrody (pre dr , nie pre mňa), zrasty , silné krvácania pri cisárskom ..hojenie po cisárskom ok..
Môj muž nechce vôbec , v žiadnom prípade , že zase umelé oplodnenie, ďalšie inj skoro počas celého tehu na udržanie , stresy či sa udrží a že teda máme dve , pred pár rokmi nám povedali že nebude možno ani jedno , tak on sa teší že dokonca dve sa podarili ale že na dnešnu dobu nám to aj stačí , nakoľko pre nich chceme aj dovolenky a všetko ..
Primár ktorý mi robil cisárske v oboch prípadoch mi 3 vôbec neodporučil , už pri pôrode druhého mi povedal že ďalší pôrod nie ..
Jedno má 6rokov a druhé 2,5 roka

terezka1947
1. sep 2022

Ťažko....ale som vďačná za tie dve,hoci občas príde veľká ľútosť

jazula
1. sep 2022

Ja som vďačná za to svoje jedno.

julish
1. sep 2022

Skús si prečítať veci o klimatickej zmene a tom, čo naše deti čaká na tejto preľudnenej planéte... skús takto.

iwesska
1. sep 2022

Jednoducho som si povedala,ze musim byt vdacna za to,co mam, pretoze to nie je samozrejmost. Zaroven ma tieto dve deti potrebuju zivu a nemozem sa obetovat sebecky kvoli tretiemu. Tiez si hovorim,ze by nemuselo byt zdrave a potom co?!?

lenkakravcova
1. sep 2022

Zmieri sa s tým najľahšie tak, že si predstavíš, že pri ďalšom pôrode zomrieš.
Chceš tu nechať 2 deti a manžela?
2 deti sú dosť. V dnešnej dobe úplne normálny počet. Kúpte si k nim nejaké zvieratko a venuj sa deťom.

basska_b
1. sep 2022

Kamaratka to riesi. Zatial tak v hlave. Ma dve, ale chcela vacsiu rodinu. Hlada dovody, aby si to pre seba nejako zdovodnila... nasla ich vela. Aj ty si ich napis na papier, hoci v nej to stale hloda. Kazda ta definitiva je tazka. My napr. chceme 3, aj cakame tretie, tretie malo k nam najtazsiu cestu... ale mam len 30 rokov a viem, ze s porodom tretieho pride taky ten blby pocit, ze nieco sa v mojom zivote skoncilo. Ze uz nikdy nebudem tehotna a tak. Keby mi napr. pri porode vzali maternicu, tak to oplacem, i ked ju uz vlastne "nepotrebujem". Clovek chce mat otvorene tie zadne vratka. Podla mna sa treba zamerat na pritomnost ... asi uz pojdes do prace, tak ta ta pohlti...

autor
1. sep 2022

@iwesska ja zas , myslím na to že to tehotenstvo by nemuselo byť dobre , už som mala problémy udržať tieto dve , musela som brať injekčné hormóny , dosť silné a keby som musela byť v nemocnici tak mne sa nemá kto o tie dve reálne postarať...muž musí chodiť do práce on by na mesiac alebo koľko vypadnúť nemohol...všetko proti mne 🙈

pribinak
1. sep 2022

Zober si do pestunstva, adoptuj si, aj to je riešenie

Mam jedného chlapca, som vďačná Bohu, medicíne, prírode a všetkým ktorí nám pomáhali aj za to jedno dieťa
Treba sa fakt zamyslieť aj nad rizikami, ak by sa niečo stalo, aký by to malo dopad na deti, muža, ale aj Vás vzťah

autor
1. sep 2022

@lenkakravcova áno zvieratká máme , jednu Aru , korytnačku , a 5psov ,myslím že viac ani nedám 😄

autor
1. sep 2022

@basska_b áno presne že to už je také definitívne asi sa toho nechcem vzdať tej myšlienky že možno ešte jedno, možno ešte to posledné ...ešte raz kocikovat ,mať malé babo

sense
1. sep 2022

Som vdacna aspon za jedno co mam. Chapem tuzbu, ale treba sa na niektore veci pozriet aj rozumom nielen srdcom

beata_k
1. sep 2022

Zhruba aku odpoved by si chcela pocut? Citam, ze sama si uvedomujes, ze 3 tehotenstvo by nebolo mozne. Trochu musis mysliet aj na deti, ktore uz mas. Podstupit to cele znova pre ne bude zatazujuce. Hormony, lekari, mozno pobyt v nemocnici. Kazda mame nejake tuzby, ale to neznamena, ze za nimi pojdeme bezhlavo.

iwesska
1. sep 2022

Tak si si uz aj odpovedala. Nemozes ist hlavou proti muru. Proste sa tejto myslienke vobec uz nevenuj a nerozvijaj ju. Su ludia,co nemaju ani jedno,lebo nemozu,my musime byt vdacne za to,co mame.

yoxinka
1. sep 2022

Moja kamoška sa musela zmieriť s tým, že nebude mať deti žiadne. Akékoľvek počaté dieťa potratila, či prirodzene, či umelým oplodnením. Toľko sklamania a bolesti, čo prežila ona, je veľa aj na 10 žien. Nakoniec po všetkom tom trápení to zabalili a adoptovali si dve rómske deti. Tým deťom totálne zmenila smerovanie životov a ona je skvelá matka, jej manžel skvelý otec. Všetku svoju pozornosť sústredí na tie deti. Venuje sa im neskutočne. Nefantazíruje o kočíku a bábatku ani nedume nad tým, aké by to bolo mať vlastné dieťa. Žije v prítomnosti, pre svoje dve existujúce deti a na nejaké rojčenie, pri tom všetkom, čo pre ne robí, ani nemá čas. A to by som odporučila aj tebe. Venuj sa svojim deťom, máš dve.

jana_eyre_2
1. sep 2022

Ja mám trocha inú situáciu, ja som chcela 4 a mám tri.. dlho som sa s tým nevedela zmieriť, ale tento rok to prišlo.. myslím že to prišlo prirodzene vekom deti, keď už sú samostatne, veľa veci zvládajú samé, že už by som asi sa ťažko nastavovala na to mať malé bábätko.. ťažko sa mi to vysvetľuje, ale bolo by mi ľahšie mat malé deti naraz ako s veľkými rozdielmi.. človek sa podľa mňa neskôr niekam posunie, začne brat každodenný život z iného uhla a vtedy už po ďalšom bábätku nezatuzi..

Plus k tomu prispela situácia s vojnou.. mňa to na začiatku vzalo a bála som sa.. vtedy som si naplno uvedomila ake je šťastie prchavé.. (uvedomila som si to niekoľko krát do života kvôli súkromným tragediam, avšak vždy na to asi trocha pozabudnem)

queen_mary
1. sep 2022

Racio dovody: s 3 detmi sa tazko chodi na dovolenku, tazko sa 3 deti zivia, malo toho zdedia, kedze sa budu musiet delit az traja.

h2
1. sep 2022

Ja mám jedno a som s tým úplne zmierená. Niekto nemôže mať ani jedno. Ty máš dve zdravé deti. Každý chce, čo nemôže mať, takže túžiš po treťom, lebo Dr. ti to "zakázal". Buď vďačná za to čo máš. Lebo máš byť za čo.

nicicka
1. sep 2022

Vždy som chcela 3. No keď sú teraz aki sú, prišli do veku že sa stále hadajú, bijú tak veru po 3. už vôbec netuzim. A už som si zvykla na to, že sú ako tak samostatní a ja už tiež nemám trpezlivosť ako niekedy. Prebdene noci by som už isto nedala. Už máme systém, istý komfort a je nám takto dobre...

mimirka32
1. sep 2022

Ja by som bola stastna, keby som mala aspon jedno🤷‍♀️

beatrix85
1. sep 2022

Po tomto čo ste napísali chcete tretie? Ste normálna? Aspoň muž má za Vás rozum. Choďte do roboty a tam sa realizujte. Ja môžem mať kvôli zdravotnému stavu len jedno. Sú aj iné hodnoty v živote.

autor
1. sep 2022

@mimirka32 veľmi vám to želám 🍀

autor
1. sep 2022

@beatrix85 chodím do prace

doriiis
1. sep 2022

Mne ked sa narodilo moje druhe dieta tak sa vo mne uzavrel taky kruh a od tej chvile viem,ze ziadne dalsie deti mat nechcem a nebudem.Takze ja som sa nikdy nemusela s tymto zmierovat.🤷

domka222
1. sep 2022

Dala som si vnútromaternicové a som s tým zmierená, že 3tie už nechcem 🤣

saxana000
1. sep 2022

Chcela som dva.nakoniec som rada ze mam aspon jedno.

zuzubb007
1. sep 2022

Bola by som na tvojom mieste cela stastna, ze mam dve zdrave deticky, a nepokusala stastie este dalsie, ked vyslovene ti to neodporucaju, lebo mat tretie napriklad postihnute dietatko by ti zmenilo komplet zivot a vlastne vsetkym mysli na to, ze nemuselo by byt zdrave a rychlo si to rozmyslis

zuzanockamt
1. sep 2022

Ja som sa roky snažila zmieriť s tým mať AŽ dve deti. Chcela som len jedno. Nie som typ matky, ktorá je radosťou bez seba z tehotenstiev, pôrodov, dojčiat a batoliat. Potom v predškolskom veku to už ide 🤭 Ale nakoniec mám dve deti (obidve plámované) a určite stačí. Až po druhom dieťati cítim, že kruh sa uzavrel a je to tak ako má byť.
Nájdi si niečo iné,čo ťa bude napĺňať. Žena nie je len matka, sú aj iné radosti v živote. Len dnes je taká doba, že ženy chcú veľké rodiny, je obrovský kult dieťaťa. Takže aj toto môže byť problém.

liljana
1. sep 2022

Mas dve krasne deti. Budes mat lepsi pocit z 4, 6 alebo 12 deti? radsej sa dobre venovat a dobre vychovat dve deti, ako nestihat dat cas, lasku a vychovu siestim detom. Lebo popri zhananiu financii na tie deti ti na ne nezostane prilis casu.

anjelicek26
1. sep 2022

Ako by tvoje deti vyrastali bez maminy? V skole na rodicku len ocko, na den matiek nemat dat komu darcek, nemat koho objat pod stromcekom ci obycajny bozk a objatie maminy na dobru noc... ono toto je totiz realita, ked pojdes proti prirode a napr. ti rupne maternica, lebo jazva po cisarskom neudrzi a ty vykrvacas a nechas deti same... pozeraj na to z ich strany, ako by sa pozerali na surodenca, co im "zabil" mamu? Myslis, ze potrebuju celkovo surodenca viac ako mamu? Keby na tvojej strane neboli problemy nepoviem, ale ty mas a velke... ja som bola pri kamoske, ked v siedmom mesiaci jej praskla maternica a volala jej sanitku, neprajem nikomu take nieco vidiet... 6h operacia, kopa transfuzii krvi, zachranili ju len tak tak... mohlo to strasne zle dopadnut... vybrali jej aj maternicu, vajecniky, je rada, ze zije...ale nie vzdy to dopadne, aj lekari maju svoje limity...

Ak by si velmi chcela dalsie, dajte si ziadost o adopciu..par rockov to potrva, ale dockate sa a budes zasa kocikovat male babatko... inej moznosti nie je.

autor
1. sep 2022

@anjelicek26 áno toto sú veľmi dobre argumenty