Ako ste sa prijali?

27. apr 2023

Ahojte.. chcem sa len opýtať, že ako priať samú seba a mať sa rada.. príde to vekom? (Mám 25) Nehovorím, že sa vyslovene neznášam, mám také obdobia, kedy si uvedomujem, že nebudem nikdy taká tá kráska, za ktorou sa budú otáčať (nehovorím, že to vyslovene potrebujem..ale kompliment poteší!)
Uvedomujem si svoje prednosti, som vtipná, v spoločnosti ma ľudia majú radi, ale stále je tam to "ale", a to že nemám pekný nos..ale chcem sa naučiť byť s tým ok, strašne mám totiž pocit, že všetci mi pozerajú na nos a myslia si, že som hrozná, neviem sa tohto pocitu zbaviť, aj keď to asi nie je pravda, ale viete logicky usúdiť, aký nos je už príliš a toho sa bojim.... Napr taka Adela, je veľmi inteligentná, vtipná a aj pekná žena a je sebavedomá, napriek tomu, že nemá noštek ako pomaly každá žena.. ako to dosiahnuť? Minule mi kamoška napísala, že ona ma považuje za osobu, ktorá je vysporiadana sama so sebou a to sa jej páči na mne.. avšak nie je to tak úplne pravda, len to nedávam najavo a vnútorne ma to zožiera.

anjelicek26
27. apr 2023

Neboj pri detoch a domacnosti a praci paralelne nebudes mat na taketo myslienky ked budes starsia cas...

autor
27. apr 2023

@anjelicek26 mám deti aj muža 🙃 len som to nepísala, aby tu neboli komenty, typu chcem mať tvoje problémy

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessie12
27. apr 2023

ja napr. nemam vobec dokonalu postavu ( od toho mam veeeelmi daleko ). Navyse som nizka a tak ma moj priatel nazyva hobit 😂 Ale kaslem na to, kto si co o mne mysli. Ak sa niekomu nepacim, tak nech na mna necumi 🤷‍♀️

missdiva
27. apr 2023

Len pre info, nadhernych je mizive percento zien.
Vacsina tych co vidis v telke, na instagrame atd. je praca plastickych chirurgov, dermatologov a zubarov. Takze bud si zaplatis odstranenie nedostatkov (v najlepsom pripade to vyjde podla predstav, v horsom to dopadne zle a budes sa s tym dlhooo zaoberat) alebo ti neostava nic ine nez si na ne zvyknut a zacat ich mat rada.

babulkomale
27. apr 2023

Asi vekom...a tym ze vzdy bol zaujem od opacneho pohlavia a aj je - ale kedze som vydata a verna tak neflirtujem, ale vnimam to.
Do tridsiatky som este uvazovala ze si dam prsne implantaty ale postupne som sa dozvedala z okolia o komplikaciach, ktore to obnasa, aj dlhodobo, a mala som rozne zdr.problemy tak som si povedala ze si narkozy usetrim na tie naozaj dolezite veci. To iste nos, moj muz ma krasny rovny a ja s hrbolcekom a vacsi ako by som si predstavovala 😃
Ale clovek je 5D so vsetkym, mimikou, gestami, smiechom, vyzarovanim...takze som sa asi prijala.
Uz ma tieto veci netrapia, sustredujem sa aby som bola zdrava a staram sa o seba kolko vladzem.
Poznam kamosky co ked si vyriesili prsia, tak riesili zasa dalsie veci a stale so sebou neboli spokojne.
Neviem kde je ta zlata stredna cesta, ale ked vidim ako sa niektore starsie herecky rozpadavaju, pre mna cesta estetickych operacii nie je ta spravna.

salamistka
27. apr 2023

Skôr by ma zaujímalo to, ako sa prijať spolu s chybami/nevhodnými povahovými črtami

maxalla
27. apr 2023

Niektore sa neprijmu nikdy. Ja som nastastie so sebou zmierena, ale neviem povedat, ako som k tomu prisla.. Asi kvoli tomu, ze mi je dost fuk, co si o mne niekto mysli, nemam potrebu sa zavdacit alebo pacit, ci naplnat niekoho predstavy o tom, ako by som mala vyzerat, ale to vyplyva z mojej prirodzenej arogancie, takze to asi nebude dobra rada... 😅

babulkomale
27. apr 2023

@bessie12 ze hobit 🤦😃 on je vysoky?

bessie12
27. apr 2023

@babulkomale áno, má niečo cez 186 cm 😁

maxalla
27. apr 2023

@bessie12 ten moj ma tiez casto vola hobitek (cech). Hlavne ked sa hnevam. Tak ma zo mna prdel. 😄

babulkomale
27. apr 2023

@bessie12 skoda, nemozes mu to vratit 😃

vikusjk
27. apr 2023

U mna to prislo vekom. Dost sa zmenilo narodenim dcery a potom tak nejak neviem, citim sa sama zrelsia uz (ale tak taham na 40) a nejako som prestala riesit, kto si co o mne mysli, komu sa pacim, komu nie atd a zistila som, ze mi je takto strasne fajn. Drzim palce, aby si sa tiez dostala do takejto fazy 😉

bessie12
27. apr 2023

@maxalla mne to príde také milé a smiešne zároveň, ale obcas ma to vie trochu naštvať. Záleží akú mám naladu 😁😁

lubka261
27. apr 2023

ja mam velky a krivy nos, ked som bola mladsia vadilo mi to, lebo puberta, pekne spoluziacky za ktorymi sa hnali chalani a ja som si pripadala skareda, teraz mi to uz nevadi, mam super muza a syna ktori ma maju radi taku aka som a ostatni ludia okolo mna su super take veci neriesia, svoj nos uz beriem len ako dedicstvo po rodicoch a jeden uraz 😀 uz sa na tom len smejem 🙂

bessie12
27. apr 2023

@babulkomale väčšinou mu odpoviem, že čo je malé, to je milé a dobrého vela nenarastie 😂 ale opak je pravdou, že? Čím menšie, tým drzejsie 😂😂

maxalla
27. apr 2023

@bessie12 to oni len tak z lasky. Mna to neserie, ked vidi, ze som naozaj nahnevana, tak si to nedovoli. Ale je to drzy spratek, nema ziadnu uctu k starsiemu 😄

bylinka25
27. apr 2023

Si originál, nikto taký, ako ty na svete nie je, nebol a ani nebude.
Kto z nás je úplne dokonalý? Nikto. Príjími sa takú, aká si a hlavne sa s nikým neporovnávaj. Ty si jedinečná, neopakovateľná, hľadaj na sebe tie pekné telesné a aj povahové črty. Možno máš krásne mihalnice, oči, krásne tvarované nohy, prsia, ktoré ti závidia zase iné ženy. A vždy sa budeme medzi sebou porovnávať.
Ono, vždy sa nájde niekto, kto tomu druhému závidí, čo sám nemá a nie je spokojný s tým, čo mu príroda nadelila.
Napríklad ja, dosť som pribrala, snažím sa to zhodiť, ale ide to pomaly, to však neznamená, že nemám rada svoje telo, mám niečo, čo má málo ľudí a to sú dvojfarebné oči, jedno mám modrosivé a druhé hnedé. a vraj súmerný malý nosa veľké riasy, to sú moje devízy, ktoré využívam. Aspoň tak ma hodnotí okolie.
Tí, čo ťa poznajú, vedia, aké máš prednosť a čo je na tebe krásne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mackamizjedlaskrec
27. apr 2023

Ja mam napriklad krvive zuby a co ?Neberiem si to tak ako ty .Mam to totalne na haku co si kto mysli .A ako sa dostat do takeho stavu ?povedz si ze si jedinecna a nemas dvojicku proste si len ty taky jeden kus na tomto svete .A vies aj dizajnery tvoria v pocte 1 kus a potom ta cena je ohromna .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. apr 2023

@mamula20 veď práve, že skoro nikdy mi muž nedáva komplimenty.. akože viem, že sa mu páčim ale on nie je na takéto (zasa doma urobí všetko čo treba, je dobrý muž) len sa takto nevyjadruje a mne to asi aj chýba, keby mi to hovorí viac, cítim sa lepšie, ale z neho to ide ako z chlpatej deky a už ma nebaví mu stále hovoriť, nech ma pochváli 🙄

laurita285
27. apr 2023

Keby bol môj jediný mindrák nejaký blbý nos, ktorý sa dá vylepšiť za 1000 eur tak by som si ho dala vylepšiť ak by ma potom čakal nádherný život :D

otázka je ale či je nos jediné čo ti bráni k sebaprijatí? 😀

jamimo
27. apr 2023

dôležité je, aby si bola spokojná TY sama so sebou. Povedz si nahlas v čom si dobrá, čo sa ti na sebe páči (vzhľad, vlastnosti, činy, neporovnávaj sa s inými, nechci byť ako iná osoba napr. jej prsia, jej vrásky, jej postava...) Psychológ mi kedysi povedal múdru vec: Jediný človek s ktorým musíte žiť do konca života ste vy sama... A ako si vychádzam sama so sebou? Prišlo to vekom, skúsenosťami, sociálnymi vzťahmi, zmenou "priorít" a optiky na fungovanie v živote. Je to veľmi oslobodzujúce. Napríklad: obdivujem ženy, ktoré pečú rôzne koláče= ja nepečiem, nebaví ma to, ale dobre varím, ok... Už nechodím do fitnes, ale zas som vytrvalá na chôdzu (cca 13-15 km denne), mám veľké prsia od ZŠ= samozrejme, že mi dlho trvalo kým som ich prijala, ale... sú moje a hlavne zdravé, zmenšenie mi príde ako brutálny zásah do organizmu (ten zákrok je mäsiarina), i keď menšie prsia sú praktickejšie do života, a skutočne nevidím benefit bujarého dekoltu, mám svoje telo dosť rada na to, aby som ho netrápila operáciou. Alebo, padajú mi viečka, na operáciu môžem ísť aj zajtra... no ale nie, bojím sa, že to nebudem JA. Moja tvár, zápis v nej, môj život... Každý z nás je originál, vzhľad, vlastnosti, činy, múdrosť života, aj hlúposť... A tak je to ok.
PS: mne osobne sa páčia ľudia s "odchýlkami", niekedy ma tak zaujmú ako celok, až ma fascinujú.

maisynka
27. apr 2023

tak si ho daj spravit, easy peasy

bylinka25
27. apr 2023

@mackamizjedlaskrec Aj ja, ale berme to s humorom, môžeme hrýzť vo všetkých uhloch .

domak2
27. apr 2023

https://youtube.com/shorts/nnhtuuTC11c?feature=... ak vieš po anglicky. Krátke ale výstižne. 😁 Proste si povedz, že si kočka taka aká si a je to.