Ako ste sa preniesli cez šikanu?

17. júl 2023

Chcela by som sa spýtať ľudí ktorí boli na základnej alebo strednej škole šikanovaní ako ste sa cez to preniesli ? Darí sa vám v živote?

226lenka
17. júl 2023

Nenávisť voči spolužiakom ktorí ma na základnej šikanovali mi zostala, neznášam tú školu ktorá s tým nerobila nič, mojej mame to vyčítam do teraz. Bolo aj stretnutie, ale nešla som, nemám záujem sa s nimi stretnúť, keď sa stretneme, ignorujem ich. A to som zo ZŠ vyšla v roku 2006.

babulkomale
17. júl 2023

Dari. Dokonca sikanistka si prisla po rokoch pytat pracu do firmy kde som aj ja rozhodovala, koho prijmeme 😂 ja som sa zdrzala komentarov, kolegyna si ju vzala a o dva dni vyhodila, bola totiz fetka.
Ale teda jednalo sa o pokusy o sikanu, ja som sa nikdy nedala, vzdy som sa ohradila alebo pobila na ZŠ. To bola len jedna taka nevyrovnana osoba, ktora nemohla zniest ze sa lepsie ucim ( nielen ja, viaceri sa lepsie ucili ako ona a sikanovala alebo sa pokusala sikanovat viacerych).
Skoncila zle.

226lenka
17. júl 2023

A môžem povedať že sa mi v živote darí. Mám priateľa, dieťa, v práci super kolegyne

elis248
17. júl 2023

Neviem, či som sa cez to preniesla. Snažím sa na to ani nespomínať. Dnes mám manžela, deti, prácu. No pocit menejcennosti a trochu naštrbené sebavedomie zostalo a musím s tým každý deň bojovať.

ninusa221
17. júl 2023

Ja som zažila na SŠ, darí sa mi na výške mám super kolektív kamarátiek a nedala by som ich za nič.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dagmarovita
17. júl 2023

Asi na to nikdy nezabudnem zial

ivangeline
17. júl 2023

Pozabudnut sa mi da, nebolo to dlho, odisla som zo skoly. 🙂

elis248
17. júl 2023

@uprimnazienka s tým udupaným sebavedomím máš pravdu. Kvôli tomu som bola až do 29r single, jednoducho som nedôverovala ľuďom. Šikana v škole človeka veľmi poznačí, pretože sa to deje vo veku kedy sa formuje osobnosť.

lucia13022023
17. júl 2023

Asi som sa cez to nepreniesla. Vždy keď vidím tych ľudí zo základnej, mam taky hnusný pocit v žalúdku. Ja som sa ako človek zmenila, keby mam vtedy ten rozum co teraz, nenechala by som sa sikanovat. V živote sa mi darí, aj stredná bola úplne super, vážim si samu seba... Len na to asi nikdy nezabudnem keďže to u mňa vyvolalo poruchy príjmu potravy a dlheeee zotavovanie, kedy sa na jedlo nepozerám ako na niečo zlé.. Inak sranda, raz som bola v nemocnici s malým kde zhodou nahod robila moja bývalá spolužiačka, jedna z najväčších sikanatoriek, a dosť dlho sme sa bavili, aj sa mi ospravedlnila..ja som to prijala, no zabudnúť nedokážem.. Ale je to hnusne co deti vedia spôsobiť svojimi rečami, že to niekoho ešte aj v dospelosti trápi

kathak
17. júl 2023

Baby to mi je veľmi ľúto, môžem sa spýtať koli čo u vás sikanovali?

226lenka
18. júl 2023

@kathak ak chces, môžem ti napísať do správy

lucia13022023
18. júl 2023

@kathak tak ono to boli vždy bežné veci - výzor, oblečenie, keď v niečom nevynikás ako oni.. Teraz by som nad tým mavla rukou, vtedy nie.
U mňa sa to nastastie nikdy nedostalo do fyzickej sikany, no keď si dieťa alebo v puberte, vedia ta zraniť slová oveľa viac ako teraz..