Ako ste odučili šteniatko od hryzenia?

23. apr 2022

Ahojte,
ako ste odučili šteniatko hrýzť nohy,ruky a brechať, keď sa mu niečo nepáči? Niekedy je to neznesiteľné 😀 prezubuje - čoskoro má 6mesiacov. Ma hračky od výmyslu sveta, avšak najviac mu šmakuje ruka a noha... Keď si ho náhodou nevšímame, skúša upútať pozornosť brechaním a hryzie nohy. Samozrejme, skúšala som rázne povedať nesmieš (na všetko to zaberie, ale na tie ruky a nohy nie 😂) šteniatko som roky nemala, vždy len starších psov z utulku, tak priznávam, ze mam trochu medzery a zlyhavam... inak je šikovný, hygiena zvládnutá aj základné povely, len to kusanie a brechot. Kamoška spomínala, že by mal prestať hrýzť, keď bude mať dospelacky chrup, snáď čoskoro. Ďakujem za pomoc ;)
Rasa: shihtzu🙂
PS. nie som za fyzické tresty, to mi ani neradte🙂

brnacik
23. apr 2022

Fyzické tresty teraz ani nepomôžu, šteniatko v papulke všetko šteklí a svrbí a potrebuje si uľaviť. Toto obdobie skutočne prejde, keď si vymení všetky zúbky. My mame cavaliera a nám zabralo toto - keď sa snažil hrýzť ruky, hneď som mu strcila do papulky niečo iné na hryzenie a pochválila. Keď začal nohy, povedala som - aaau - dvihla som sa, opustila miestnosť a nechala ho tam sama. Po čase zistil, že sa mu to neoplatí 😁

karhu
23. apr 2022

mal by prist o privilegium pozornosti, dat ho dole z gauca/postele, von z miestnosti, na chodbu, ci do pelechu..

endzi83
23. apr 2022

Ahoj možno poradím, existujú také hračky pýtaj sa v obchode pre zvieratá, ktoré sa dajú naplniť pastekou kým sa k tomu dostane vylíže vychrume aj sa únavy, alebo také žuvacie kosti, aby sa dlhšie zabavil a okusoval lebo ho zúbky svrbia tak mu to pomôže 🍀

autor
23. apr 2022

@karhu v posteli nespí, na gauč nechodi, chcel by ale nevie vyskočiť 😂

autor
23. apr 2022

@brnacik áno skúšam mu hneď ponúknuť hračku, žuvacie snacky, ale ta ruka a noha je pre neho veľkým lákadlom. Snáď to prejde.
Predošlé psíky skôr skúšali obrhryzavat nábytok, káble, topánky.. tento je na končatiny.🤷
@endzi83 skúsim ďakujem.. miluje papať, to by ho mohlo zaujať 🙂

janai1
23. apr 2022

Aj náš labrador to robil okolo tých 6 mesiacov do asi 10 🤔... Teraz ma 1,5 roka a okrem hraciek ho iné nezaujíma 😂

jumama
23. apr 2022

Nam pomohlo zakvilit ako steniatko 🙂 Ved oni sa tak kuskavo hraju a prave tym, ze zakvilia, ked ich boli, tak sa naucia ako silno mozu zakusnut. Nas ma uz 2 roky a stale ak sa stretne so svojimi oblubencami, tak sa vzajomne kuskaju… Takze ked kuskal nohy, alebo ruky, tak som tak jemne zalostne zakvilila aaau.

pribinak
4. júl 2022

Koľko má mesiacov? Možno prezubuje a potrebuje jednoducho do niečoho hrýzť
My mame bisonika a keď bol šteniatko doslova nám rozhrýzol byt
My sme mu doniesli aj rôzne paličky z lesa. Kúpila som veľkú bravcovu kosť a tu mihol hrýzť koľko chcel

Aké sú tie druhe zvieratá?