Ahojte,
ako ste odučili šteniatko hrýzť nohy,ruky a brechať, keď sa mu niečo nepáči? Niekedy je to neznesiteľné 😀 prezubuje - čoskoro má 6mesiacov. Ma hračky od výmyslu sveta, avšak najviac mu šmakuje ruka a noha... Keď si ho náhodou nevšímame, skúša upútať pozornosť brechaním a hryzie nohy. Samozrejme, skúšala som rázne povedať nesmieš (na všetko to zaberie, ale na tie ruky a nohy nie 😂) šteniatko som roky nemala, vždy len starších psov z utulku, tak priznávam, ze mam trochu medzery a zlyhavam... inak je šikovný, hygiena zvládnutá aj základné povely, len to kusanie a brechot. Kamoška spomínala, že by mal prestať hrýzť, keď bude mať dospelacky chrup, snáď čoskoro. Ďakujem za pomoc ;)
Rasa: shihtzu🙂
PS. nie som za fyzické tresty, to mi ani neradte🙂
mal by prist o privilegium pozornosti, dat ho dole z gauca/postele, von z miestnosti, na chodbu, ci do pelechu..
Ahoj možno poradím, existujú také hračky pýtaj sa v obchode pre zvieratá, ktoré sa dajú naplniť pastekou kým sa k tomu dostane vylíže vychrume aj sa únavy, alebo také žuvacie kosti, aby sa dlhšie zabavil a okusoval lebo ho zúbky svrbia tak mu to pomôže 🍀
@karhu v posteli nespí, na gauč nechodi, chcel by ale nevie vyskočiť 😂
Aj náš labrador to robil okolo tých 6 mesiacov do asi 10 🤔... Teraz ma 1,5 roka a okrem hraciek ho iné nezaujíma 😂
Nam pomohlo zakvilit ako steniatko 🙂 Ved oni sa tak kuskavo hraju a prave tym, ze zakvilia, ked ich boli, tak sa naucia ako silno mozu zakusnut. Nas ma uz 2 roky a stale ak sa stretne so svojimi oblubencami, tak sa vzajomne kuskaju… Takze ked kuskal nohy, alebo ruky, tak som tak jemne zalostne zakvilila aaau.
Koľko má mesiacov? Možno prezubuje a potrebuje jednoducho do niečoho hrýzť
My mame bisonika a keď bol šteniatko doslova nám rozhrýzol byt
My sme mu doniesli aj rôzne paličky z lesa. Kúpila som veľkú bravcovu kosť a tu mihol hrýzť koľko chcel
Aké sú tie druhe zvieratá?
Fyzické tresty teraz ani nepomôžu, šteniatko v papulke všetko šteklí a svrbí a potrebuje si uľaviť. Toto obdobie skutočne prejde, keď si vymení všetky zúbky. My mame cavaliera a nám zabralo toto - keď sa snažil hrýzť ruky, hneď som mu strcila do papulky niečo iné na hryzenie a pochválila. Keď začal nohy, povedala som - aaau - dvihla som sa, opustila miestnosť a nechala ho tam sama. Po čase zistil, že sa mu to neoplatí 😁