Ahoj vodicak mam cca mesiac a pol... snažím sa stame jazdiť po troške, po jazde doma rozmýšľam co som mala inak urobiť, v akom prípade som mala radšej stat, či som mala ísť viac ku kraju napriklad... mali ste to aj vy na začiatku? Proste stále mi toto beha hlavou co keď som oksrela co keď toto co keď tamto
@gribka1 si pozerám gumy ci som neoškrela o obrubniky proste strašne som precitlivena nato
Ale hlavne jazdí, uvidíš, že sa to časom bude zlepšovať.
To ťa prejde, uvidíš, že si nič neoškrela, získaš väčšiu istotu a dobre bude. Ešte jazdiš krátko.
Jazdit som začala vlani, 16 rokov od získania vodičaku. Na vlastnom starom aute. A nie, nikdy som nebola úzkostlivá, nerobila nic z toho, o čom píšeš.
a keby si oškrela,tak čo urobíš?
Nemám problém,vyrobím si problém🙄
@gribka1 ano snažím sa stale ci už do obchodu do prace alebo proste niečo vybaviť vždy idem na aute ja.. nechcem prestaň aj keď je tam ten rešpekt a strach
@rozculena ja viem to mi aj manžel hovorí ze strašne som v tom premotivovana..
Auto ma sluzit tebe nie ty jemu. Oskri ho a netoes to, ajtak ho oskres
Jak je tam toho, keď aj oskres auto,my máme všetky disky oskrabane, nárazník pretlačený,nič moc, ale čo aj keby bolo moc,dá sa vymeniť
@martinmmartin ty máš prosím ťa aké auto, že toto radíš? Najskôr oškrie sebe a ešte niekomu čiže fakt super rada.
ako som jazdila? predpisovo 🙈 už taká sprostá nie som a prispôsobujem sa premávke 😉 kvôli mne by v BA žiadne zápchy neboli 😜 žiaľ nie všetci sa prispôsobujú, niektorí jazdia ako by šoferák mali od včera 🙄
Vystrasena na smrt, neschopna parkovat a pouzivat spataky 🙂 chce to len prax a automat :D
keď ho neoškrieš ty tak ti ho oškrie niekto iný na parkovisku, bohužiaľ dnešná realita hlavne na sídlisku. hlavne ak by si niekomu spôsobila škodu a majiteľ toho auta nie je na mieste, nechaj na seba kontakt. pôjde to z tvojej PZP ktorú si aj tak platíš. najhoršie je utiecť a nechať to tak..
každopádne snaž sa predvídať, nelepiť sa na nikoho. ale myslím že inak než praxou nedosiahneš takého toho "komfortu" kedy už nič neriešiš a všetko čo máš robiť budeš robiť automaticky.
prajem veľa šťastných kilometrov 🙂
@gas1201 ďakujem pekne 🤗
Ak sa da, jazdi zo začiatku s niekým, kto sa nebojí a vie ti povedať,kde robíš chyby...
Pamätám si svoje začiatky keď som dostal vodičák, otec po mňa prišiel do krajského mesta ktoré bolo cca 30 km od nášho a mal som si to odjazdiť domov. Oco bol strašne citlivý na špinavé auto alebo keď sa nedodržiavali určité postupy, zákony keďže je mestský policajt takže tiež som bol vždy rozklepany keď som mal niekam ísť. Opadlo to až keď som si kúpil prvé auto (Felicia) a začal jazdiť každý deň, a zmieril som sa s tým že keď som auto niekde škrabol alebo zle zaparkoval tak mi to nevadilo keďže to bolo staré auto. Chce to iba cvik a nestresovat, jazdím nonstop každý deň už 13 rokov, a dokopy som urobil viac ako 2 milióny km po Európe a Slovensku a teraz nerozmýšľam nad ničím 😁
Jazdila som hneď ako som si išla pre vodičák. Moje auto bolo v servise a musela som ho odsoferovat domov. Pri parkovaní som hneď oskrela auto o branu. Potom sa mi podarilo o múrik... Našťastie len sebe, nie nikomu inému. Stres bol veľký, ale lenivosť bola väčšia 😂 Teraz už mám automat a na tom sa mi podarilo oskriet disk. Dúfam že už stačilo oskierania
Už som to tu písala viac krát, manžel má zobral cez klak do PD, cestou domov padal mrznuci dážď a o 3 dní som sama jazdila po ZA A nebála sa, ale ešte teraz keď si spomeniem na jazdu cez klak, tak v gatoch na 💩
ja som zo zaciatku jazdila s frajerom, bol pre mna moralna opora (vedela som, ze keby cosi, tak je tam so mnou), nestresoval a hlavne nepchal sa mi do soferovania, len daval konstruktivne rady. Ak mas niekoho takeho, tak jazdi s nim, kym si nebudes verit
Po sedačky
@mamusa123456789 a veď to je neskutočne úžasná cesta
V prve mesiace som jazdila vzdy s niekym, otec, kamaratka, priatel. Ked som si niecim nebola ista, pomohli mi. Davala som kratke trasy, do obchodu, okolo bytovky, jazdila som viac cez vikend, ked bolo menej aut. Casom budes mat odhad, budes istejsia. Hlavne jazdi, nestresuj, kazdy nejako zacinal. A hlavne si odlep “Z” ak ho tam mas, mna len z principu vsetci obiehali, vytrubovali…
Jazdila som pravidelne priateľovim autom, teraz je už manžel. Robila som šoféra keď sme chodili von moc som to neriešila išla som keď som spravila chybu upozornil ma. Keď som išla sama len som si v duchu nadala sama sebe do sprostej a išla ďalej. Asi to človek tak nerieši keď ma 18 rokov. Myslím že vodičák spraviť čím skôr je lepšie.
@katka13katka a ja som práve zosmyslala že by som si to Z nalepila 🤭🤭
A ked oskres auto tak bude oskrete, moje auto je nakompletku dookola doskrabane, kedze je strieborne je to na nom troska vidiet, zadnu znacku mam mierne prielacenu, dieru v narazniku ( pri cuvani som susedovi kusok plotu zobrala ,kedze mi nereagovali senzori som mala pocit ze sak este mozem ist do zadu, no a tak som susedovi trafila do plotu ktoremu sa nic extra nestalo len v mojom narazniku je diera do sveta) kaslat na to, su to len plechy, puklice ja mam plastove a ta jedna je nalomena a kaslat na to. Ale uplne ta chapem, ja mam rok vodicak a stale mam stres jazdit, takto po dedine prejdem uplne v pohode ale akonahle mam ist do inej obce tak konecna, strach mam taky ze sa mi klepu ruky aj nohy a radsej poviem muzovi nech ma odvezie, pritom jazdenie ma velmi bavi.. Len mna vzdy chyti panika ked je napr.vela aut predomnou, tiez sa mi zacnu klepat nohy, bojim sa jazdit inde ako po obci aj preto ze co ak domna niekto nabura, alebo ja sposobim havariu, ano viem musim proste sledovat cestu a znacky ale tiez sa bojim. Do BA radsej ani nejdem aj ked viem ze lavou zadnou by som zmakla zlate piesky ale proste u mna je to ten strach ze co ak niekto domna nabura a nebudem vediet ist pre deti do skoly atd. Ale teda, uz som si povedala ze proste musim ten strach prekonat a jednoducho ist a nemozem sa spoliehat na to ze ma niekto zobere. Prajem ti vela stastia a oskreniny na aute ak nejake budu si nevsimaj.
@katka13katka veru s tym "Z" je to tak, ja som si ho dala tiez uz dole, aj preto ze sa mi to odlepovalo aj preto lebo furt niekto namna trubil, alebo ma radsej obiehal, este to ze ma niekto obehol som nejako neriesila ale to ze namna zacal niekto trubit mi pekne liezlo na nervi.
@pupava36 na mna vytrubovali aj ked som neurobila ziadnu chybu, skoro kazdy den. Uz sme sa smiali, ze to znamena “zatrub” nie zaciatocnik😂 riadne ma to vzdy stresovalo. Vobec neboli soferi ohladuplnejsi. Ked som nalepku odlepila, tak ma vytrubili mozno 1x za 3roky. Predtym denne🤷🏻♀️😄
Opatrne či s obavami áno, ale tvoje otázky som neriešila. Pravidlá sú jasné, tak neviem, čo sa dalo urobiť ináč.