Ako správne zaviesť menštruačný kalíšok?

tamarakleibl
28. aug 2019

Ahojte, dnes som prvý krát vyskúšala kalíšok (ten fialový z DM vel.1). Celkom fajn vec, no zavádzanie dosť katastrofa a vyberanie ešte väčšia. Kto s tým má skúsenosť vie mi dať nejaké fajn rady?
Pri zavádzaní 2 prstami, no ledva som to tam zmestila :/, pri vyberaní katastrofa, podtlak som uvoľnila hneď no vyberala som to asi 5min, smykalo sa mi to, neslo to, ruka vykrútená v kŕči, chytiť za stopku ešte ako tak, ale za ten okruhly koniec sa nedalo... prosím poraďte. Ďakujem

ladyblcha
28. aug 2019

Je tu skupina Kaliskujeme tam skus, tam su baby aktivnejsie a skor poradia

hencsiii
28. aug 2019

@tamarakleibl
Ahoj, ja tiež teraz som stym začala, vlastne teraz sme "kamarati" 4 deň, zavádzanie tiež aj mne robilo dosť problem, potom som nasla na youtube video kde ukazu viacero typov na skladanie kališka
Som vyskušala viacero typov skladania lebo stym Cčko či Učko skladaním sa mi neslo to, a som vyskusala tzv Diamond skladanie a som to mala na jeden šup
A stým vyberaním neviem ti poradiť ja som objednala kalíšok MeLuna s krúžkom a stým mi to ide, ale skus sa trosku pri vyberani trosku potlacit a uvolnit aby ti to trosku posunul dole