Ahojte, robila som domácu BBQ omáčku a vôbec sme neodhadli jej množstvo. Je nejaká možnosť ju zavariť a odložiť na horšie časy? Prípade ju zmraziť? Ďakujem za tipy a triky ako ju uskladniť 🙂
Prosim, daju sa nejak uskladnit aj nie tepelne spracovane pomazanky?
@lilianka28
@eva8 S tým nemám skúsenosť. Ale viem, že existujú také nádoby, kde sa dá odsať vzduch, tzv. vákuovacie nádoby, dózy. Určite takto uskladnené potraviny vydržia o niečo dlhšie.
Možno niekto poradí viac, ak ich používa.
@lilianka28 dakujem velmi pekne 🌹
Ja keď mi niečo viacej zvýši, normálne dám do menších zaváracích fliaš a sterilizujem na bode varu15-20 minút. Nechám vychladnúť a odložím do chladničky.
Omáčky mám radšej takto ako mrazené.