Ahojte. Chcem sa opýtať, či mi vie niekto poradiť, ako správne čítať vodomery. Má sa číslo pred desatinnou čiarkou (čiže čierne) zaokrúhľovať podľa čísla za desatinnou čiarkou (červené číslo). Príklad 43,56 = 44 alebo 43? Ďakujem za odpoveď.
Ďakujem. Ide o to, že naša pani, ktorá zapisuje odpočet vody apeluje, že musí vidieť, aké sú červené čísla, lebo sa musí zaokrúhľovať. Podotýkam, že čísla jej nahlasujem ja. Mám to síce odfotené, no ide o princíp, že prečo by sa to malo zaokrúhľovať hneď smerom nahor ak je nap. 43,50.
Booze, zeny. Pri studenej vode je pol kubika cca 1,2 €, pri teplej cca 7€.
Nevznikne ziadny preplatok. Spravca dostava faktury za dom podla fakturacneho vodomeru. Tato suma sa rozpocita podla spotrieb medzi vsetkych.
Ja vam to vyuctovanie kludne vysvetlim. Je strasne, ze kopec ludi vobec nevie ako a co plati...
...a keď už sme pri tom, tak každý deň polieva všetky kvety okolo celého domu s vodou zo spoločných priestorov....
@viestta len, ze mi nesedela cena vody. Nechcem klamat, ale od 13.8. minuleho roka stupla cena studenej (a tu trocha hadam) na 2,46 alebo 2,246 tak nejako. No a k teplej treba pridat aj polozku teplo na ohrev tuv. Tak ci tak mas pravdu, zaokruhlenie nebude vyssie ako 10 eur urcite
@anive sa mi blbo tuka vela do mobilu...napr. suseda u vas chodila 16.12. a naratala na vodomeroch spotrebu spolu 94 kubikov, vodari prisli 28.12. a na velkom/fakturacnom vodomere namerali spotrebu 100 kubikov. To znamena, ze musite zaplatit 100, tym padom vam vyjde koeficient 1,0638297872340 (aj ten sa jasneze zaokruhli). No a ked si ty minula 10 kubikov, zaplatis za 10 krat ten koeficient.
V každom meste je cena vody úplne iná.. naša bytovka má vlastnú kotolnu, takze ohrev vody sa rozratava spolu s kúrením. Najlacnejšia tepla voda na Slovensku je okolo 3€/kubík, najdrahšia okolo 17€/kubík. U nás minuly rok stala studena 2,78, v druhej mestskej časti stala cez 3,5€ - skratka každý má iný vodný zdroj, podľa toho sa mení i cena. Viem, že v jednej obci na západnom Slovensku majú neskutočne veľké úniky tepla, pretože je tam strasne dlhy vodovod a tam sa tá cena šplhá až k tým 17€
@anive ahoj u nás v bytovke sa nič nezaokruhluje, proste sa odpisu iba tie "čierne" čísla a vypočíta rozdiel