Ako slušne odmietať alkohol, keď ho nepijem?

2. okt 2020

Ahojte všetci, potrebujem poradiť.Aku vyhovorku používate,keď nechcete piť? Alebo núti vás niekto strngnut si?Ja som abstinent a hrozne mi to lezie na nervy...Ako oslavujete narodky,meniny, veľké oslavy tie, ktoré nevypijete ani kvapku?Vraj som divná,ale mne prídu divní ľudia, či pijú.

denden77
2. okt 2020

naco vyhovorku? "nie, dakujem.. nepijem"

jankapepe
2. okt 2020

Výhovorku? Načo? Povieš nie 🙂

zuzipolo
2. okt 2020

Ja som abstinent a normálne poviem,že nepijem 🙂 aké výhovorky chceš? Tak povedz,že máš zdravotné problémy a nemôžeš piť alebo,že berieš lieky,keď musíš mať výhovorku

simsalabim
2. okt 2020

Ja tiez vacsinou nepijem vobec a proste poviem, ze nie dakujem, mne to nechuti... A ked sa zacuduju, tak este dodam, ze moj svokor je vinar a je zo mna nestastny, pretoze nechape, ako to niekomu nemoze chutit.

lauriema
2. okt 2020

Beriem silné antibiotika alebo antidepresiva alebo kojím výber si 😀😀😀

autor
2. okt 2020

@denden77
@jankapepe
@zuzipol ja viem že je to divné,ale v našej rodine som divná vraj ja,preto výhovorku

ibrunova
2. okt 2020

Ja keď som bola tehotná a ešte som to nechcela rozširovať, tak som povedala, že mám atb kvôli zubom. Ale inak keď nechcem, poviem, že nechcem a basta.

vamajka
2. okt 2020

Ach boze ked na tomto nasom Slovensku je divny ten kto nepije a nie ten kto pije. Ja som abstinent ked pride navsteva neponukam alkohol. Kazdemu poviem len, ze nepijem a hotovo a pochopil to uz aj moj svagor, ktory mi aj tak nalial no pocas celej navstevy som sa toho ani nedotkla a nechala som to na stole a odvtedy mi uz nenalieva

sense
2. okt 2020

Ziadnu vyhovorku... nie dakujem nepijem...ked to zopakujes x krat ich to prestane bavit

janulka182
2. okt 2020

moje vyhovorky. nemozem, dala som si poobede ibalgin. alebo mam antibiotika. alebo bolel ma zaludok, nechcem si este pritazit. potom hovorim, ze po alkohole strasne zle spim.

zontik
2. okt 2020

Alebo sa dá vyhovoriť na šoférovanie..aj keď si doma, pri deťoch nikdy nevieš, či neskoncite na pohotovosti 🤔

suzie26
2. okt 2020

Nevypijem proste ani kvapku ;) je pravda že som takto stratila veľa "kamarátov" ale proste musia ma akceptovať takú aká som 🙂 aj priateľ mi.hovoril že by bol rad keby sme si dali vínko do pohody. Nie a hotovo ! V rodine žiaľ máme problémy s alkoholom našťastie ja som k nemu podedila strašný odpor. Pila som len raz v živote a ľutujem to do dnes. Proste nie v tomto mám pevnú zásadu

hederamonstera
2. okt 2020

Bud hrda na to, ze nepijes 🙂 vsak ten alkohol je neskutocna otrava pre telo.
A nemusis mat ziadnu vyhovorku - proste nie, nepijem. A tie “vtipne” kecy okolo od “alkoholikov” pusti jednym uchom dnu a druhym von ;)
Nemas co komu co vysvetlovat

rora
2. okt 2020

Niekolkokrat som toto presviedcanie zazila medzi znamymi a je to fakt neprijemne, este sa tomu aj dotycni cudovali a bola som ako keby za debila ze sa s prepacenim neozerem ako prasa tiez.... neviem co je toto za primitivizmus... s vyhovorkou na lieky clovek castokrat tiez nepochodi, mnohi co poznam piju aj na lieky.... otras ozaj.

hama_ba
2. okt 2020

Ja tiež vôbec nepijem a zvykli si všetci. Už nenukaju, ani my nenukame návštevy alkoholom. Keď je niekto cudzí a núka aj po mojom prvom odmietnutí tak ho proste ignorujem totálne 😁. Jeho to omrzí

ciernysokol
2. okt 2020

Alebo povedz, ze si vylieceny alkoholik.

hettinka
2. okt 2020

Ziadnu výhovorku nepoužívam, proste nepijem. Rodina a kamosi už vedia, že si dám len veľmi výnimočne 1 pohárik a keď poviem nie, znamená to nie. Ale zvykali si dlho.

1sally12
2. okt 2020

Ja tiež nepijem a v živote som ani nepila. Myslím, že doteraz sa s tým nikto nezmieril 😁 a možno mi ani neveria, stále na mňa pozerajú ako na divnú. Ale už nemám chuť nikomu nič vysvetľovať.🙄

autor
2. okt 2020

Veď práve to,že na človeka kukaju ako na debila, že si nedá.Zazila som aj takú návštevu, že keď som odmietla alko,neponúkli mi už ani vodu.

autor
2. okt 2020

@ciernysokol to si aj tak veľa ľudí bude myslieť,ale ich vec

simca06022011
2. okt 2020

Nie dakujem, neprosim si. Alebo si s nimi pripijem ak ide o nejaku oslavu a 99% necham v pohari :D minimalne mam postarane o to, ze mi nemozu "doliat".

domi100592
2. okt 2020

Súhlasím s tebou 👍 Tí, čo pijú, nikdy nepochopia, že existujú aj ľudia, ktorí to nepotrebujú.

ladyvi
2. okt 2020

No existuje aj alergia na alkoholicke napoje. Moj chlap ma na vino (jeho zlozky), ja ked si dam tvrdy chlast, tak sa mi vyhadze koza s cervenymi flakmi. A ver mi, neprijemnejsie ako nutenie do pitia je to, ked si cela cervena a kazdy sa ta pyta, co si ako paradajka 😂 ja zvladnem becherovku a vino. Zvysok mi nechuti a nerobi dobre. Pivo vyslovene neznasam😂 vyhovorku som nikdy nepotrebovala, ja neviem, mam ozaj aj vadnych 🥴
ludi v rodine, ale ked poviem, ze ja take nepijem, nechuti mi to, tak nikto ma nepresviedcal.

ciernysokol
2. okt 2020

Ja som to skor tak humorne. 🙂 Inak, tiez vobec nepijem.

tenerifka
2. okt 2020

Nie je to moj pripad, ale ak by som bola v tvojej situacii, ziadne vyhovorky by som nehladala, proste je to moja vec, ze nepijem, nechuti mi to, je to moja osobna vec

domi100592
2. okt 2020

@tenerifka A potom len otázka "Ako ti to nemôže chutiť? Nevieš, čo je dobré.. A už si to aspoň skúšala? Atď.. " 🤦‍♀️

tenerifka
2. okt 2020

@domi100592 odpoved-ano, ale napina ma z toho, smrdi mi to

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ella_price
2. okt 2020

Keď mi svokrovci alebo manželovi starí rodičia začnú ponúkať všetky tie ich pokusy a kadečo domáce, normálne im poviem, že z tvrdého alkoholu mi nebýva dobre. Koniec debaty a napijem sa radšej šťavy :D

cervenaruza123
2. okt 2020

To mate dobre zeny, ze poviete ze nepijete a hotovo. Ja som sa parkrat na navstevach tak pohadala s dotycnymi, co mi cely cas nutili alkohol. Zazila som aj to, ze mi sli nasilu nalievat do ust stamperlik.
Autorka, ja to riesim tak, ze komu nestaci povedat, ze nepijem alebo vyhovorka ze mi je zle od zaludka, tak necham, nech mi naleju a nevypijem. Poviem, ze som odpila, ale ze ja viac naraz nevypijem. Manzel tak chodi na niektore stretnutia naschval autom, aby nemusel pit (vtedy ho nikto nenuti).