Ako si zvýšiť sebavedomie?

luciana656
24. dec 2023

Nikdy v živote som nebola nejak sebavedomá. Ale až teraz má to začalo nejak trápiť. Není o tom že si hovorím napríklad to že " som tučná " alebo niečo také .
Napríklad keď si kupujem nejaké oblečenie a páči sa mi to ale keď to dám na seba tak si hovorím že niečo také si dovoliť nemôžem . Že by každý na mňa iba pozeral . A to je ten môj problém . Vadia mi komentáre druhých a vždy som z toho nervózna alebo mi je to ľúto . A neviem proste ako to mať v p...
Strašne sa porovnám s inými babami . A viem že to mení pohode . Nenosím veci ktoré chcem lebo aj veľa blízkych mi hovorí že si to nemôžem dovoliť nosiť lebo mám také a také ruky a to je pre iné dievčatá a ja si mám nájsť niečo iné . Ako si mám vybudovať sebavedomie aby som sa takto neobmedzovala ? A aby mi nevadili komentáre druhých. Viem že to nepôjde zo dňa na deň . Ale neviem si poradiť sama .

marsmykkok
24. dec 2023

To príde vekom. Ale zatiaľ skús si to tak logicky proste riešiť. Prečo by ti malo záležať na názore a čo si o tebe myslí cudzí človek? Máš nejakú výhodu z toho ak si o tebe nemyslí nič a nejako nevýhodu ak si niečo pomyslí alebo povie? Podľa mňa nie, naozaj názor cudzích ti môže byť ukradnutý. Treba žiť podľa seba.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gta5man
24. dec 2023

Nijak. To buď máš alebo nie.

Kedysi som dvoril jednej a tá zase presne naopak. Obliekala sa úplne mimo a ja som jej vravel za príklad ostatné ženy že aha takto má žena vyzerať a mala to v paži. Povedala si že ja budem takáto a komu sa nepáči nech sa so mnou nebaví. Ale to už neni sebavedomie ale tvrdohlavosť.

bbshop
24. dec 2023

Určite nečítaj a neriad sa radami typu, že nijak sa na sebavedomí nedá pracovať. Zbytočne v tomto nastavení prezijes svoj život lebo uveris tomu, že sa to nedá zmeniť. Ale áno dá. Od toho sú terapie, ktoré sú mimochodom veľmi účinné a existujú aj rôzne cvičenia a dokonca samoterapie ako pracovať so svojou mysľou a vnímaním samého seba. Je to práca na sebe samom. Ak sa necítiš na to sama, tak skús vyhľadať odbornika, dobrého psychoterapeuta. Zmení sa ti život od základov.

dadis
25. dec 2023

@luciana656 Spatna vazba je dar. Ak ti blizki hovoria, ze ti cosi nepristane, nehovoria to s cielom ti ublizit, ale pomoct ti (vacsinou). Byt sebavedoma neznamena, ze neviem o svojich nedostatkoch alebo ze ich budem urputne ignorovat. Je to o vazeni si svojich prednosti (vobec nemusia byt fyzicke), respekte a laske voci sebe. Myslim si, ze som sebavedoma a predsa mnou obcas prejdu pochybnosti..je to uplne prirodzene.

bennn
25. dec 2023

Nemysli a urob to. Povedz si ze je ti to jedno ked na to myslis, a chod dalej. ...

To je vsetko

denithestrange1993
25. dec 2023

@gta5man ty si uplne mimo,ved ma pravdu ta dievcina ked sa ti nepaci tak s nou nic nemaj. Tebe by sa pacilo kebyze ta chce zena zmenit na svoj obrazok? Kebyze mi chlap povie,ze aha takto ma zena vyzerat,tak nedopovie ani tu vetu a moze si balit veci...

denithestrange1993
25. dec 2023

@luciana656 povedz si,ze zijes len pre seba a nazor ostatnych ta nedefinuje. Oblec si v com sa citis dobre,sexi alebo pohodlne (podla toho co preferujes). Ludom nikdy na 100% nevyhovies,ale sebe mozes. Ked sa ti paci urcita farba,strih,styl chod to toho. Nebran sa ani nejakym skrasleniam ak po tom tuzis. Veta:"co si druhi pomyslia" je cesta do pekla, ked sa raz pozries do zrkadla a povies si waw toto som ja,uz ta nemusi trapit susedovie nazor 😉

sima338
25. dec 2023

Určite nie je pravda, že sa s tým nedá nič robiť. Dá, vždy vieš na sebe zapracovať a zmeniť sa. Ja som nemala sebavedomie ako tínedžerka. Akože, dobre som sa učila, tam som si verila, lenže nepripadala som si pekná, fotogenická, nevedela som sa podľa mňa dobre obliekať, líčiť a pod. Potom na VŠ som sa začala viac o seba starať, viac sa líčiť, schudla som niečo, viac si uvedomovať svoje prednosti, prišlo prvé randenie, komplimenty od chlapov a žačala som si viac veriť. Lenže, všetko som to zakladala na tej vonkajšej kráse, strašne som sa snažila dobre vyzerať, chodila na čo sa dalo, chalani mi vypisovali a dávali komplimenty a pozornosť a mala som to také tzv. ,,fejkové sebavedomie". Pritom som vyzerala dobre, bola šikovná, snažila som sa, ale bolo to u mňa také neúprimné. Nesústredila som sa nato, aká som vnútri. Až mi to jeden chlap raz povedal, to ma tak prefackovalo a začala som pracovať na reálnom sebavedomí. A stále na ňom pracujem, je to proces, niekedy to ide lepšie, inokedy horšie, ale ver mi, má to zmysel.

27rita27
6. jan 2024

@bennn dost teatralna rada..