Ako si zvýšim sebavedomie?

14. dec 2023

Som mama dvoch detí . Som vyššia , baculatejšia. No skôr mi to príde že si neverím v tom čo robím. Vlastne starám sa o domácnosť a nikam nechodím. Občas keď niečo mám vybaviť tak mám aj trochu problém, niesom dosť ukecana a keďže málo času som v spoločnosti aj sa hanbím. Stará 36r

zuwa78
14. dec 2023

Kto alebo čo ti znižilo sebavedomie?

avonladyba
14. dec 2023

Zacni niečo robiť, za čo budeš sama seba obdivovať. Šoférovať, jazyk, cvičiť, behať, schudnúť, zdravo variť, zájsť s kamarátkami do kina, na kávu...

zabka79
14. dec 2023

V prvom.rade si musis prestavit stare vzorce ktore ti vlozili iny najcastejsie rodicia. Zaklad je mat sa rada, byt k sebe laskava a mat zo sebou sucit a trpezlivost. Na sebelaske sa da pracovat, su na to knihy alebo videa, wokrshopy ale chce to cas a pracu so sebou. Urcite si najdes kouca ktory ti sadne.

autor
14. dec 2023

@zuwa78 neviem ja som od mala taká

tiika
14. dec 2023

Skús sa zamerať vedome na to, čo robíš dobre, čo sa ti darí. Uvarila si? Super. Upratala si? Paráda, toto si robila a taky je výsledok. Deti si vychystala do školy? Buď spokojná… Castokrat sa naša myseľ zaoberá len tým, co nám nevyšlo, a pritom zatieni, to pekne.
Ak ti niečo nejde, napr. komunikácia na úrade, s cudzími ľudmi, skús sa takým situáciám postupne vystavovať. V obchode sa pytaj na tovar, v meste na nejaký obchod, na cestu… Potom si uvedom vlastne pocity, dovol si ich precitit. Popremýšľaj, co na tej situacii bolo dobre, co sa vydarilo, co menej, ako by si nabudúce reagovala inak? Nezhadzuj sa, nekritizuj, nehodnot, len popis a analyzuj.. a postupne skúšaj, kým nadobudne sebaistotu.
Určite by pomohol nejaký sprievodca, s kým by si mohla skúsenosti zdieľať. Ak nie je, píš si aspoň denník.

zuwa78
14. dec 2023

@tiika vystižne si to napisala....

tiika
14. dec 2023

@zuwa78 😉❤️

viera27
14. dec 2023

Na sebavedomie potrebujes aj nejake podnety a vseobecny rozhlad. Tazko sa komunikuje niekomu,kto jedine co pozna su plienky. Taky clovek nie je obvykle pre nikoho zaujimavy,ani inspirativny. A to nemyslim v zlom,sama som si tym presla,na materskej som sa hanbila aj v obchode nieco vypytat. Takze sa venuj niecomu,co ta bavi a rozsiruj si obzory. To velmi pomaha.