Ako si zvyknúť na hluk v paneláku?

14. mar 2021

Ako si zvyknut na hluk? Chodim pomerne skoro spat, aj pred desiatou, no nikdy nezaspim lebo v panelaku si niekto aj do polnoci pusta hudbu a pocut take zvlastne dunenie... Neviem odkial to ide, proste to tu huci.... Pocuju to aj susedia od vedla, ale fakt nevieme odkial to ide ... Po desiatej by som teda isla slusne upozornit, no neviem kam. Na poschodi su 4 byty. Ked vsetko vypnem a lahnem si spat, nezaspim....
Neviem, ako zistit odkial hucia... Ci ist pocuvat na poschodia, ci co? Aby som zas ako zombie nechodila ludom poza dvere po desiatej. Alebo ako si na to zvyknut?

lilyianka
14. mar 2021

Tak jedine štuple do uší 😁
Inak sa divím, my keď sme bývali v bytovke na dedine, bolo tam 8 bytov tak po 22h sa nesmelo nič. Muž si raz dovolil pustiť práčku a to bolo vypisovačiek

dollyzv
14. mar 2021

No je jedno že sú na poschodí 4byty keď je byť pod vami(ak nebývate na prízemí) aj nad vami(ak nebývate na najvyššom) a ak to počujú aj susedia,tak asi jediné len chodiť ako ten zombie a zisťovať..napr.ist peši nie výťahom domov..a ak to počuť u vás aj u susedov tak možno nebude treba počúvať až pri dverách,lebo to bude počuť asi aj na chodbu..ak nejakú nejake speci odhlučnene dvere

katulastraka
14. mar 2021

Na to sa neda zvyknut. Preto sa po pol roku v novom byte stahujeme :D stuple do usi na basy nepomahaju, a ak si niekto dovoli po desiatej pustat hudbu s basmi, tak mu pravdepodobne v tom nezabrani ani dohovaranie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
shallimar
14. mar 2021

Riešila som to isté. Byt na vrchnom poschodí. Bolo to počuť cez tri poschodia. Keď sme chodili zisťovať/počúvať ku dverám, nebolo počuť nič. V byte to počul alebo cítil aj hluchý dedko. Štuple do uší nepomáhajú. My sme to zisťovali tak, že sme sa stretli na schôdzi a hovorili, kto to počuje.
Možno by stálo za to zistiť, kto to je. Keď sme im boli klopať, že to lezie na nervy, tak reálne u nich doma to bolo počuť menej ako v okolitých bytoch. Vôbec to nemali nahlas, len tie basy proste prechádzali všetkým. Oni ani nevedeli, že lezú na nervy trom poschodiam.

autor
14. mar 2021

A to by mohli byt basy aj nad nami....aj pod nami 🤷

autor
14. mar 2021

@shallimar no ked toto su najomne bytovky a spravca nerobil schodzu uz 7 rokov

shallimar
14. mar 2021

Neda sa na to zvyknúť, my sme sa odsťahovali.

enoula
14. mar 2021

Biely sum si skus pustit na zaspavanie

simona92101
14. mar 2021

V byte som zila spolu s rodicmi 28 rokov,neskor vo svojom byte 3 roky spolu s manzelom,nezvykli sme si..tenke steny,huciaca pracka,vytah,hlucni susedia,kazdy mesiac iny podnajomnik..odstahovali sme sa do domu..

alenamihal
14. mar 2021

Vsetko zalezi od ludi ...ak su arogantne prasata,tak nezmozes nic,len sa odstahovat,inac pride clovek o nervy,..stahujeme sa uz coskoro do domu,inaksie by som asi vyskocila z okna ;)))) ,bytovkovy zivot je masaker podla mna.....isto zalezi od ludi ako sa k tomu postavia...skus kuknut asi ktory susedia to mozu byt,skor mladsia generacia..

autor
14. mar 2021

No ked tak nad tym rozmyslam, asi to bude ten najnovsi mlady.... No nic, pojdem popocuvat... Toto je tehlovy panelak.....

andreatytler
15. mar 2021

@enoula Biely sum na basy nefunguje. Basy sposobuju vybracie stien, nabytku, ludi... proste vsetkeho.
Autorka, ak su to basy, tak take nieco by v panelaku nemalo byt dovolene. Mat basy tak silno ze vibruju steny je hlupost... nijako to nezlepsi zvuk alebo hudbu... je to len frajerina/moda.
Ano, basy mozes pocut z dola aj z hora. Nas dolny sused, mal repraky u seba na zemi a ked zapol basy, citila som ako vibruje nasa podlaha a este aj gauc na ktorom som sedela.
Da sa to vyriesit tak ze sa kupi specialna podlozka pod reproduktory, ktora ich odizoluje od podlahy. Aby ste si boli isti ze sa to vyriesi, zlozte sa vsetci v panelaku na tu podlozku a dajte ju zdarma tomu blbcovi.
Ja by som kludne isla pocuvat za dvere... ak sa niekto opyta, vysvetlis.