Ako si prekonal fóbiu zo psov ?

stonozkasimona
26. jan 2020

Ahojte, potrebujem radu ako prekonat fobiu zo psov ... Mame v byte momentalne male steniatko a doteraz som nepocitovala strach z inych psov (iba pri velkych bojovych plemenach, ktore boli navolno) teraz ked mi napadne ze s nimi budem prichadzat do kontaktu mam strach a obavy .. Ako ste prekonali vy fobiu zo psov? Dakujem za kazdu radu Simca

77daniela77
26. jan 2020

@stonozkasimona No a coho sa u psa bojis,co je podstatou tvojho strachu?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nefertiti5843
26. jan 2020

@stonozkasimona Prečo si si zaobstarala psa, keď sa ho bojíš?

koniarova
26. jan 2020

Pripnem sa. Aj mňa to zaujíma. Malý sa veľmi bojí psov.

stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@nefertiti5843 nasho psa sa nabojim .. strach pocitujem len pri strete s velkymi psami ktori skacu stekaju kusu a chodia bez vodidla. a casto su nevychovane.

stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@77daniela77 bojim sa ze ma kusnu .. nemam rada ked agresivne stekaju .. a to je v podstate asi vsetko .. mas nejaky tip?

janaakt
26. jan 2020

Mojho dedka ked som bola mala dokusal rotvajler, takmer neprezil. Ja som sa od toho okamihu bala psov, tak ze ked som pocula niekde nejakeho brechat, radsej som sa otocila a isla ulicou vedla. Ked som nejakeho stretla, schovavala som sa za cokolvek najblizsie. Aj jeho majitela. Nenormalny strach, ktory som nemyslela, ze niekedy prekonam. Ked som si nasla priatela, jeho rodicia mali v dome malinke steniatko bernskeho salasnickeho. Malinky bol tak do dvoch dlani. Toho som sa nebala, to bola hrava gulka. A ako rastol a rastol chapala som, ze aj ked sa proti mne rozbehne, chce sa len hrat. Teraz je z neho 40kg hoviedko a nielenze sa nebojim jeho ani ked po mne skace, ale zrazu ani inych psov. Akoby som vedela od nich vycitat, ze ja ti nechcem nic spravit, len ta ovonat, pripadne sa pohrat. Cize vyzera to tak, ze najlepsim liekom je zaobstarat si vlastneho psika (co samozrejme nemoze kazdy, a aj ak moze, treba to poriadne zvazit), alebo aspon sa pravidelne s nejakym stretavat od steniatka 🙂

77daniela77
26. jan 2020

@stonozkasimona Ja mam velmi rada psov a vobec zvierata.....nebojim sa ich,len ked vidim ze to zviera je fakt blbe tak sa mu vyhnem,ale to je nastastie len asi 1 z 1000 co stretnem.

kiwi3
26. jan 2020

@stonozkasimona vyznelo to fakt ako keby si sa bala toho steniatka 🙂 no presne, treba trochu odhadnut psov a ked sa ti nezdaju, radsej sa im vyhnut. to je asi aj tak vsetko, co sa da spravit

stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@kiwi3 aha asi to trochu zle naformulovala ... nas psik je pokladik len okolite mi robia starosti .. a dakujem za tip (:

stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@janaakt dakujem velmi pekne za tip som rada ze nie som jedina ktora bojuje alebo bojovala s tymto ... snad teda aj mna steniatko vylieci (:

nefertiti5843
26. jan 2020

@stonozkasimona Ja ti akosi nerozumiem...bojíš sa stretu s inými psami, keď budeš venčiť toho svojho, či o čo ide?

kiwi3
26. jan 2020

@stonozkasimona inak, to nemas vobec fobiu, ale normalny strach, kedze si vlastne za svojho psika zodpovedna

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@nefertiti5843 ano bojim sa toho ze pri venceni nasho psa stretnem ine psy .. ktore budu agresivne alebo dotierave stekajuce skakajuce na mna ..

aniele
26. jan 2020

Ja som pri vychádzke s naším chrtom (a štvorročnou vnučkou) na vodítku stretla vlčiaka na voľno, ktorý po našom skočil a ten sa nedal. Iné mi neostalo, len skočiť medzi nich a zrúknuť. Môj poslúchol a ten sa stiahol. Takže v prvom rade ty musíš byť suverénna. Báť sa môžeš potom. A osvedčilo sa mi, vo všeobecnosti, s úsmevom sa psovi, aj veľkému, prihovoriť a ukázať mu dlaň. Oňuchá a je pokoj. Inak, čítala som, že človek pri strese páchne psovi rovnako ako pri agresii a pes to nevie správne vyhodnotiť.

77daniela77
26. jan 2020

Velki psi zvyknu byt poslusni,vycviceni,tie male plemena su rozmaznane a ubrechane,neposlusne.....

stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@aniele hej o tom som pocula aj ja ze to vedia vycitit a chapu to ako provokovanie .. dakujem za tip kazdopadne snad sa do tejto situacie nedostnam (:

stonozkasimona
autor
26. jan 2020

@77daniela77 je pravda ze male plemena su vacsinou agresivnejsie a viac si dovoluju ale to ze vsetky velke psy su vychovane ... o tom by sme sa vedeli dlho bavit .. vychova zavisi od majitela a nie kazdy je zodpovedny .. to je aj dovod preco mi to nie je jedno.. mam 155cm a skakala do mna doga ktora mi bola po prsia .. stekala na mna a majitelka na nu kricala a doga nic .. ignoranstvo a nemala ani obojok .. o par dni na tom som ich videla pri frekventovanej ceste kde skoro vbehla pod auto ..

77daniela77
26. jan 2020

@stonozkasimona Nuz hej,aj toto sa stava,neviem naco taki ludia chovaju psov ked ich nezvladaju potom.Nasi psi(nemecky ovciak a kolia) pocuvaju na slovo,dokonca kolia chodila na agility.

siska012
27. jan 2020

Ak sa bojíte že na prechádzke na vás zaútočí pes, kúpte si paralyzér...

miska_kal
27. jan 2020

mala som fobiu so psov ale ako som spoznala mojho draheho, ktory mal psa, tak som si nejako na ne zvykla a uz sa az tak nebojim. samozrejme, pred velkymi psami mam respekt ale uz to nie je tak, ako ked som bola mala, ze som doslova chytila paniku a vrieskala som

stonozkasimona
autor
27. jan 2020

@miska_kal dakujem dufam sa aj mne oidari zbavit toho strachu (: ..

stonozkasimona
autor
27. jan 2020

@siska012 mam zatial caser ale skusim pouvazovat aj nad tymto (: dakujem za tip

77daniela77
27. jan 2020

A co tak ist a nevsimat si psov?Pripadne ich len obist a nepanikarit a tak na seba zbytocne neupozornovat..... Neviem si predstavit co by som urobila keby tak niekto okoloiduci len tak zautocil na mojho psa len preto ze sa psov boji.....

stonozkasimona
autor
27. jan 2020

@77daniela77 caser mam na obranu pred ludmi .. pri venceni ho ani nemam zo sebou a na psa by som pouzila jedine kebyze ide pes na mna ocividne zautocit .. takisto paralyzer ..