...ake odpudzovače na komáre sa Vám najviac osvedčili???
ahoj. v prvom rade sieťky na okná, to asi pomôže najviac. a deťom do detskej pre istotu dávame do zástrčky biolit (zelený čaj, krásne vonia) alebo raid... zatiaľ spokojnosť 🙂
my máme sieťku a aj tak komáre prejdú, neviem, možno z iných izieb, malá stále otvára dvere a nezatvorí. toho roku je komárou veľa. ja každý večer povysávam všetkých, ktorých nájdem, malú natriem čajovníkovým olejom a je to oveľa lepšie..chémiu dozástrčky, či iné spreje-odpudzovače, by som k deťom nedala, a vôbec do spálne...
vetrat len rano (so sietkou), poobede a vecer mat okna zatvorene. von pouzivam sprej z citronovej travy a funguje, vonia ako citron, je to prirodne. ked uz komar von tak vone nepomozu odide na ine miesto treba ho zabit alebo vyhnat.
vandal, ten je bez vone, ine nam smrdeli/vonali a nedalo sa v miestnosti spať
Môj overený domáci recept..z internetu..biela alpa, klinčeky a kôra citrónu, spolu vyluhovať aspoň 24h, potom naliať do malej plytkej misky, dať na parapetu, alebo skriňu, kľudne večer potrieť nôžky alebo ruky..je to vôňa-smrad, ktorý odpudzuje komárov, u nás sa osvedčil, samozrejme sieťky a zatváranie okien večer..
zapáliť praženú mletú kávu
Treba zvýšiť príjem vitamínu B, komáre to nemajú radi. Tiež som počul, že levanduľa a citrón v octovej vode im nevonia 🙂
najlepsie je mat sietky