Ahojte, v poslednej dobe sa mi stava, ze mi na bazarik napise "mamicka v nudzi" a pyta odo mna casto nove, alebo drahe polozky (ako napr. kocik) zadarmo. Povacsine su to prazdne profily bez hodnoteni. Rada by som pomohla, ak to mamicka "naozaj potrebuje", ale netusim, ako si overit, ci mi skutocne pisu pravdu.. (kedze som napriklad jednej navrhla, ze jej podarujem kocik iny, plne funkcny, nie ten, ktory predavam, uz sa mi viac neozvala a este ho ani nevidela..). Mate niekto skusenost?
su to takmer vzdy podvodnicky
@mogaa Ano, presne to s internetom ma napadlo, len vies, dnes je uz wifi zdarma v hociktorej ubytovni. Casto davam na svoj vnutorny pocit, koho mozem, si vzdy preverim. Viem, o pripadoch, ze mamicky prosia o darovanie a potom to predavaju dalej. Len som chcela vediet ako riesite taketo pripady, ci napisat zle hodnotenie a tym mozno niekomu nepravom ublizit, alebo jednoducho odignorovat.
@lujzamaxim ahoj.mne raz takto napisala jedna ze ci jej nedam to a to zadarmo a plus zacala opisovat svoju siituaciu..bola som na vazkach..chcela som aj pomoct ale aj som nechcela aby som naletela nejakej rozumies co len vypytuje zadarmo vsade..tak som zavolala normalne starostovi obce kedze mi dala aj adresu. A ten rodinu poznal povedal ze chodia na tie prace co im zadava dedina ked chcu mat davky.tak som poslala par veci
dnes druhá podobná téma k darovaniam na bazari, nejako moc to prežívate, nie? chcem darujem, nechcem nedarujem... nie je to komplikované. načo z toho robiť vyšetrovanie?
@lujzamaxim ja darujem len veci, ktoré fakt nepotrebujem, tie krajšie sa snažím predať, ale nezistujem, čo sa s nimi potom stane, proste je to o tom, že sa toho potrebujem zbaviť a keď to hodím do kontajnera, tak tiež veci z toho sa triedia a niektoré z nich idú do sekaca, kde sa predajú a niekto na tom zarobí.
No už to, že si niekro v nudzi pyta najdrahšie veci hovori o nom, že je podvodnik
Drahe veci davam drahym luďom, kt.si to zaslužia vela pre mna znamenaju a nie cudziemu, kt.som v zivote nevidel s prazdnym profilom
Keby bola v takej strašnej nudzi tak sa uspokoji aj s lacnejšim kočikom a vóbec so vsetkym, čo jej ponukneš
Mala si jej povedat, že jej to predas za zostatkovu cenu to je fer, nie?
Kvoli hentakym vypočitavcom sa ozajstna pomoc nedostane k tomu kto je naozaj v nudzi
@zuzanka.zuzu Kazdy ma pravo konat ako citi... ked chces daruj, ked nechces nedaruj, kto chce nech si overuje, nevidim na tom nic zle, preco by som mala podporovat niekoho kto na tom potom zarobi? Tiez som tie veci musela zaplatit... tu sa nejednalo o "darovanie". Vcera napr. mi napisala pani dopyt na nove nepouzite cumliky a potom ich chcela zadarmo, lebo ma choreho syna.... Ano, dala by som jej ich, preco nie.. keby som vedela, ze mi neklame. A nie, ze ja jej ich este na vlastne naklady poslem a ona ich potom preda... Preto som zalozila temu... Napisala si svoj nazor, respektujem ho. Skusme sa respektovat navzajom a hned bude svet krajsi 🙂 nikto z toho vysetrovanie nerobi, len si vymiename skusenosti... peace
Co predavam, to predavam, moze sa aj rozkrajat. Je dost veci co su na darovanie, nech si dotycna hlada v tej kategorii. Nezaoberaj sa nou, nie si povinna to niekomu davat. Navyse je to neslusne takto pytat. A to hovorim ako niekto, kto vela veci posunie zdarma.
Ak odmietla, nerieš, ja som sa viackrát pomýlila a to mam 2icky inak obdarované a vecné riešim úrady ktorým nespadaju do tabuliek..... Koľko krát som veci darovala mamičkám, ktoré to predali za veľké peniaze.... Nehovorím, že niesu také co sú reálne v núdzi ale to sú aj skupiny na soc. Sieti kde mamičky veci daruvaju i tu sú inzeráty, že darujem, ja som mala 3r strašne málo úložného priestoru a tak som mnohé desiatky kíl mnou kúpené darovala charitnym organizaciam. Vždy sa nájde komu pomôcť, len uz som ostrazitejsia i keď každý rok niekoľko krabíc darujem ale zväčša už tým, ktorých poznám 🙂
@lujzamaxim nebud hlúpa a daruj len tomu o kom vieš že danú vec naozaj potrebuje(z rodiny, tvojho okolia), v opačnom prípade vždy riskuješ že ty to v dobrej viere daruješ a mamička "v núdzi"to o týždeň bude predávať cez bazár tu na MK😉Ja byť teda mamička v núdzi, tak si neplatím zbytočne internet😉