Ahojte. Potrebovala by som poradiť 🙂 V roku 2009/2010 som skončila strednú školu ale nedokončila som si maturitu,ja som sa rozišla s priatelom,rodičia sa rozvadzali,no a nejak som sa na to necítila...proste bola som hlúpa ....Chcela by som si ju nejak dokončit,kedže som momentalne na materkej nemám na platenie nejakej súkromnej za 500eur na pol rok. Skúšala som si vybrat školu v mieste bydliska,tam som sa porozprávala vedením,a povedali mi,že maturita čisto skúška sa dá dorobit 3 roky od ukočenia štúdia,čo už teda prešlo... Ale že možem nastupit napriklad do tretieho ročníka,nech sa zabehnem a tak zmaturovat,poslali mi aj rozhodnutie,ale nakoniec mi zavolali ze nemozem nastupit zevraj do toho tretieho,lebo že aj tam platia tie tri roky.Neviete či je to tak naozaj?Lebo som čítala o pripadoch kedy nastupili to vyssieho rocnika len teda neviem ci teda mali mensi rozdiel.V tej skole mi povedali ze mozem nastupit od prveho rocnika,ale to sa mi zdá zbytocne,konzultovala som to s mamou a ta mi povedala ze zevraj ked mam školu v postate ukončenu stvrtym rocnikom zevraj sa da maturita dorobit za dva roky,tak teda neviem...Viete poradit?Dakujem
Ahoj, myslím že 2 roky by stačili len vtedy ak by si školu dokočila výučnym listom. AK nie tak študuješ od prveho ročníka. Jedna známa teraz takto nastupuje, začina od 1. ročníka. Ale vlastne to sa už len chodi na skúšky, nie klasicky do školy. Prípadne by ti mohli niektore predmety uznať, takže by si ani nemusela robiť skúšku. A po dalšie, sa mi zda že sa da 2 roky doštudovať iba v príbuznom, resp rovnakom odbore. 😉
kontaktuj na miestnom úrade u Vás odbor školstva, nech ti poradia
https://www.slovensko.sk/sk/agendy/agenda/_ukon...