Ako schudnúť ?

26. jan 2020

Ahojte, potrebujem schudnúť dve kilá, ale akosi sa mi nedarí. Neviete, ako na to? Aj som zredukovala večeru na minimum, aj cvičím a nič.

chanaaa
26. jan 2020

Menší príjem ako výdaj.

rumba01
27. jan 2020

tak potom mozno treba oslovit nejakeho vyzivneho poradcu ale si skusit pocitat kalorie, ktore zjes a ktore spalis

miska_kal
27. jan 2020

a ako cvicis? mozno treba este viac alebo mozno nejake ine cviky. robis aj kardio? nejaky beh, bicykel alebo nieco podobne?

autor
27. jan 2020

Začala som kardio, cez leto sem tam bicykel a orbitrac veľmi sporadicky. Jem trikrát za deň. Ráno jogurt s vločkami alebo smoothie. Obed jem normálne, napr. mäso s ryžou a pod., večer jeden chlieb so šunkou, alebo syrom a pod. Je však pravda, že niekedy mám na obed ozaj veľkú porciu, až mi ostane ťažko. Myslím, že asi tam bude chyba, že sa sem tam "prežeriem". Ja som asi asi pred 15 rokmi schudla asi 23 kg a odvtedy si to udržujem, plus minus. Aj po dvoch tehu som sa vrátila k pôvodnej váhe. Len posledný rok mám dosť veľké stresy a som pribrala 2 kg a necítim sa s nimi dobre. Viem, že to nie je veľa, ale vadí mi to.

basullinka
27. jan 2020

Na obed zmensi porcie ryze/zemiakov (zmensi, nie vyrad!) A nahrad to zeleninkou

basullinka
27. jan 2020

plus dbaj na pitny rezim

autor
27. jan 2020

Ďakujem, uvidím, čo to so mnou spraví.

gaaspi
27. jan 2020

Mňa prekvapil ten cieľ že dve kilá. Keby aspoň 20 ale dve? No ja bežne každý mesiac pred výplatou schudnem 3-4kg! Mám fyzickú prácu, nemožnosť záloh, takže stačí že keď je už predvýplatová tieseň čo znamená že vynechám bufet, cukráreň, pizzérku, maškrty, lebo už nato niesu peniaze... tak bolo že aj 6 kíl išlo dole a nerobil som nič že nejaký extra pohyb, cvičenie atď.

eliska13
27. jan 2020

@gaaspi tučný lenivec takto škaredo si sa nazval vo vizitke😂
Autorka dala by som si ráno ten chlieb čo si dávaš večer a nie smoothies zasýti Tá viac a po noci potrebuješ sacharidy.Obed skús mäso dusenú zeleninu, šalát....večer praženicu zeleninu, hustú polievku, zapecenu karfiol....ovocie, jogurt nejes?nízkotučný jogurt do toho ovocie, vločky...2 kg nie je veľa pridaj prechádzky

gaaspi
27. jan 2020

@eliska13 mám 40kg nadváhu a keď si mám zaviazať šnúrky tak funím. Preto ten názov, to ma vystihuje. Neviem síce schudnúť trvale lebo to obdobie pred výplatou tiež netrvá večne, a hneď ako cinkne výplata letím do cukrárne... Len ide o to že keď som bez peňazí naozaj schudnem aj 5kg a nemusím preto nič špeciálne. Takže ono to funguje. Keby som bol dlhodobo bez príjmu, schudnem aj tých 40! Veď videli ste v chudobnej africkej dedine človeka s nadváhou? Logika nie.

mila23
27. jan 2020

vecer 1 chlieb so sunkou? ad 1 musis byt hladna ad 2 ziadna vyziva pre telo. Daj si vecer zeleninu - salat alebo varenu a k tomu si mozes dat sunku,syr, vajicko, atd. A zmen pohyb..telo je uz zvyknute ak mas stale rovnaky pohyb

gaaspi
27. jan 2020

A ešte to sa chcem spýtať že ak človek schudne ostane mu visieť koža alebo to sa stiahne časom? Prirovnal by som to vám tehotným ženám vy ste to zažili keď vám brucho narástlo a po pôrode neostala visieť koža? Lebo ja to mám hlavne na bruchu (vyzerám ako tehotný) a to keď schudnem ako dopadne koža...

heidi4
27. jan 2020

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
@gaaspi tak to je riadne trapny a vrcholne nevhodny prispevok, nehodny dospeleho jedinca, dehonestujes zeny, myslis si, ze si vtipny? Na tvojom mieste by som sa od hanby prepadla.

heidi4
27. jan 2020

@gaaspi a zrejme vyzeras, ze si so svojou vahou spokojny, lebo keby si nebol, uz s tym nieco davno robis... vela stastia

gaaspi
27. jan 2020

@heidi4
Nedehonestujem. Normalne sa pytam co s tou kozou lebo nemam skusenost, nikdy som neschudol viac ako 10kg a prave planujem s tym nieco robit. Idem schudnut 40kg tak neviem co sa stane s kozou ked brucho zmizne.

heidi4
27. jan 2020

@gaaspi ale tak prirovnavat sa k tehotnym zenam je uz trochu cez ciaru, nemyslis???

gaaspi
27. jan 2020

@heidi4 je ale necakal som ze sa hned urazat niekto bude. Proste najviac maju vyskusane elasticidu koze tehotne zeny. Proste clovek ked zrazu stensi sa na polovicu co je s kozou. Mam metodu ako rychlo schudnut (podobne ako v extremnych premenach) ze zhodit rychlo vela vahy a tak co s kozou ci bude visiet alebo to visi az pri extremnej nadvahe alebo ako to je. To som len chcel z praxe.

pralinka86
27. jan 2020

Zmenit jedálniček, nejes vela, ale nie moc vyzivne a malo.. kde je ovocie, zelenina, ci dusena ci surova? Viac kvalitnych bielkovín, udeniny(sunka a pod) uplne vynechať. Nejest nízko tučné potraviny, ale zdrave tuky, tie treba.. mensie porcie a častejšie. No a pohyb

autor
27. jan 2020

Ja keď si dám ráno smoothie alebo ten jogurt s vločkami, tak mňa to zasýti viac ako keď si dám chlieb. Takže ovocie jem v smoothie a zeleninu jem buď s obedom, že robím napr. mäso so zeleninou, alebo ako prílohu zeleninu, Tiež aj večer k chlebu si vždy dám aj zeleninu, napr. uhorku, alebo redkvičku a pod.
@gaaspi si predstav, že niekomu vadia aj dve kilá, nie že 40. A ako som písala, už som schudla vyše dvadsať kíl, ale to som mala o 15 rokov menej, tak to išlo ľahšie ako teraz. A tvoje príspevky sú úplne mimo ....

gaaspi
27. jan 2020

Niesu. Píšem reálnu pravdu čo mám na sebe vyskúšané. Krátkodobo to funguje a určite by to fungovalo aj dlhodobo lebo keď neješ chudneš - logika nie?

K jedálničku: vedeli by ste vymenovať konkrétne potraviny (výrobky) ktoré nájdeme bežne v obchodoch? Tie zdravé myslím. Nie všeobecne že strukoviný, zdravé tuky, ale konkrétne výrobky čo sú bežne v potravinách.